Wijchen stemt in met wellnesscomplex Berendonck

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wijchen krijgt wellnesscomplex Bij recreatieplas De Berendonck in Wijchen (Gelderland) komt een groot wellness- en saunacomplex. De gemeenteraad heeft deze week ingestemd met de noodzakelijke aanpassing van het bestemmingsplan. Het gebouw van Thermen Berendonck wordt 19 meter hoog en het aantal parkeerplaatsen bedraagt 700.

 

 

Niet iedereen is blij met de komst van het wellness- en saunacomplex in de gemeente. Ongeveer 40 tegenstanders waren naar de vergadering van de gemeenteraad gekomen, aldus Omroep Gelderland. Zij vrezen dat de rust wordt verstoord en dat de natuur wordt aangetast. “Ik vind het vreselijk dat het hele mooie stukje groen straks een en al auto is,” aldus een van hen.

Tijdens de vergadering zijn wel moties aangenomen voor onder meer het herstel van natuur. De Gelderse Natuur en Milieufederatie heeft daar echter weinig vertrouwen in. “Dit gaat zeker tot juridische procedures leiden,” zegt woordvoerder Alex de Meijer. Voorstanders wezen vooral op de 150 banen die het nieuwe complex oplevert. Ook de middenstand profiteert er volgens hen van. Wanneer het complex klaar is, is niet bekendgemaakt.

Met een saunabon maak je een ander of jezelf blij!
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder