Wijchen stemt in met wellnesscomplex Berendonck

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wijchen krijgt wellnesscomplex Bij recreatieplas De Berendonck in Wijchen (Gelderland) komt een groot wellness- en saunacomplex. De gemeenteraad heeft deze week ingestemd met de noodzakelijke aanpassing van het bestemmingsplan. Het gebouw van Thermen Berendonck wordt 19 meter hoog en het aantal parkeerplaatsen bedraagt 700.

 

 

Niet iedereen is blij met de komst van het wellness- en saunacomplex in de gemeente. Ongeveer 40 tegenstanders waren naar de vergadering van de gemeenteraad gekomen, aldus Omroep Gelderland. Zij vrezen dat de rust wordt verstoord en dat de natuur wordt aangetast. “Ik vind het vreselijk dat het hele mooie stukje groen straks een en al auto is,” aldus een van hen.

Tijdens de vergadering zijn wel moties aangenomen voor onder meer het herstel van natuur. De Gelderse Natuur en Milieufederatie heeft daar echter weinig vertrouwen in. “Dit gaat zeker tot juridische procedures leiden,” zegt woordvoerder Alex de Meijer. Voorstanders wezen vooral op de 150 banen die het nieuwe complex oplevert. Ook de middenstand profiteert er volgens hen van. Wanneer het complex klaar is, is niet bekendgemaakt.

Met een saunabon maak je een ander of jezelf blij!
 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder