Romantisch maanlicht met Casanova

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Casanova
Casanova
Maakten we bij het sneeuwschoenwandelen in Graubünden kennis met Romeo, in de Moonlight Express ontmoeten we Casanova. Hij is de treinconducteur die ons tijdens het avondritje een glaasje wijn en fris inschenkt. Romantischer kan de reis van St. Moritz naar Alp Grüm bijna niet beginnen. De Moonlight Express is een tocht met panoramarijtuigen van de Rhätische Bahn op het moment dat het volle maan is. Zes keer per jaar, in de maanden januari, februari en maart heb je de kans om deze bijzondere treinreis te maken. De maanlichttocht is populair en daarom moet je bijtijds een zitplaats reserveren.

 

 Op naar de top

Alp Grüm
Alp Grüm
De rit van St. Moritz naar top 'Alp Grüm' duurt ongeveer een uurtje en het is een magische ervaring om het maanverlichte sneeuwlandschap aan je voorbij te zien trekken. In de treinen is de verlichting gedimd, zodat je zoveel mogelijk van de buitenwereld kunt zien. En het is zeker prachtig om de maan door het glazen dak van de trein te zien schijnen. Met recht een 'Moonlight trip'. Aangekomen bij Albergo Ristorante op Alp Grüm krijg je eerst in de trein al het voorgerecht van je diner geserveerd. Na de rust tijdens de reis heerst nu in de coupé een uitgelaten stemming. Na de hapjes moeten we allemaal het restaurant in voor de originele Zwitserse kaasfondue. De lucht van gesmolten kaas komt je al tegemoet als je over de drempel stapt. De trein zat vol en ook alle tafels in het restaurant zijn bezet. De broodjes worden in de fondue gedoopt en wijn en schnaps vloeien rijkelijk. Als de heftige kaaslucht je even teveel wordt kun je op het terras van het restaurant een kraakhelder vriesluchtje scheppen en kijken naar de gletsjer die glimt in het maanlicht.

Magische maan

Volle maan
Volle maan
De rit terug is net zo romantisch, alleen jammer dat in onze coupé een groep uitgelaten vriendinnen de zacht klinkende klassieke muziek overstemt met hun luid gelach en gepraat. We probeerden nog om het volume van de dames wat te temperen, maar ze hadden het zo naar hun zin dat ze binnen een minuut weer luidkeels lieten weten hoe ze van de trip genoten. Eenmaal terug in St. Moritz is het nog maar een korte wandeling naar het hotel. De maan verlicht de stille straten. De sneeuw knispert onder onze voeten, de pluimpjes van onze adem zijn zichtbaar in het heldere maanlicht. We staan even stil en kijken naar de glimmende bergen die het dorp aan een kant lijken te omlijsten... magisch!

 

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder