Onbereikbaar onder de sterrenhemel

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotsprings
Hotsprings
We zijn vandaag, vrijdag 4 oktober, precies een week onderweg. Van een regenachtig Seattle, via een regenachtig Vancouver zijn we, met diverse tussenstops, nu aangekomen in Miracle Springs langs de Scenic 1000 hotsprings route 30 richting… ja, dat weten we dus nog niet. Want een aantal dingen is op dit moment onbereikbaar.

Plat
Zoals iedereen wel weet ligt vanaf dinsdag alles van de Amerikaanse overheid helemaal plat. De ambtenaren werken niet en, voor ons relevanter, alle nationale parken zijn simpelweg dicht. Wel te bereiken, maar onbereikbaar. Dat gooit nogal wat roet in het eten. Gelukkig zijn we flexibel en kijken per dag wat er in de omgeving, waar we op dat moment zijn, te doen is. En dat is best heel wat. Zo ontdekten we een scenic route rond Boise. Huppa de bergen in. Grote hoogte bereiken. Grappige dorpjes tegenkomen waar we zomaar op een ontzettend grappig winkeltje stuiten en een paar erg suffe, maar onweerstaanbare poppetjes hebben gekocht.

Inderdaad, de uitzichten zijn prachtig. De road is scenic. De weg is van ons. Zo’n dag geeft je precies wat je zoekt en waar de roadtrip om begonnen is. We want more…

Op zoek naar vriesloos
Wat we niet meer willen is de kou. Omdat het té koud is voor de tijd van het jaar betekent dit dat we steeds moeten proberen uit te vinden of het op de plek waar we zijn, misschien gaat vriezen. Want de camper is heerlijk, maar niet vriesklaar, zal ik maar zeggen. En dat is ook niet zo maar even te regelen. Tot nu toe is het gelukt om een vorstvrije plek te vinden om te overnachten. Maar het wordt steeds moeilijker. Gelukkig is daar internet. Tot nu. Want we zijn nu op een camping aangekomen waar dus wel hot springs zijn, maar verder totaal geen internet, telefoon of wat dan ook. Totaal onbereikbaar zijn we. Vragen of het misschien gaat vriezen levert een ‘maybe’ op. Want net zoals niemand weet wanneer de Amerikaanse overheid weer opstart, weet niemand precies of, en hoeveel graden, het dan gaat vriezen. Want het is, indeed, ‘veel te koud’ voor de tijd van het jaar.

Warmer weer: onbereikbaar. Yellowstone National Park: onbereikbaar. Wij op dit moment: onbereikbaar. Voor velen ideaal. Voor mij even slikken. Want ik wil altijd toch een draadje met het thuisfront hebben. En natuurlijk opzoeken of het misschien gaat vriezen.

Maar één ding hebben we op dit moment zonder enige beperking onder handbereik: hot springs! Die bevriezen zeker niet en daar gaan we dan nu maar lekker in!  Poedelen in de warme zwembaden en de avond afsluiten in een privébad waar we onder een flonkerende sterrenhemel bedenken dat het leven toch best mooi is. 
En de rest… dat hebben we nu even niet in de hand.

Songs from the road:
Rolling Stones: “Off the Hook”

Reactie toevoegen

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder