Onbereikbaar onder de sterrenhemel

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotsprings
Hotsprings
We zijn vandaag, vrijdag 4 oktober, precies een week onderweg. Van een regenachtig Seattle, via een regenachtig Vancouver zijn we, met diverse tussenstops, nu aangekomen in Miracle Springs langs de Scenic 1000 hotsprings route 30 richting… ja, dat weten we dus nog niet. Want een aantal dingen is op dit moment onbereikbaar.

Plat
Zoals iedereen wel weet ligt vanaf dinsdag alles van de Amerikaanse overheid helemaal plat. De ambtenaren werken niet en, voor ons relevanter, alle nationale parken zijn simpelweg dicht. Wel te bereiken, maar onbereikbaar. Dat gooit nogal wat roet in het eten. Gelukkig zijn we flexibel en kijken per dag wat er in de omgeving, waar we op dat moment zijn, te doen is. En dat is best heel wat. Zo ontdekten we een scenic route rond Boise. Huppa de bergen in. Grote hoogte bereiken. Grappige dorpjes tegenkomen waar we zomaar op een ontzettend grappig winkeltje stuiten en een paar erg suffe, maar onweerstaanbare poppetjes hebben gekocht.

Inderdaad, de uitzichten zijn prachtig. De road is scenic. De weg is van ons. Zo’n dag geeft je precies wat je zoekt en waar de roadtrip om begonnen is. We want more…

Op zoek naar vriesloos
Wat we niet meer willen is de kou. Omdat het té koud is voor de tijd van het jaar betekent dit dat we steeds moeten proberen uit te vinden of het op de plek waar we zijn, misschien gaat vriezen. Want de camper is heerlijk, maar niet vriesklaar, zal ik maar zeggen. En dat is ook niet zo maar even te regelen. Tot nu toe is het gelukt om een vorstvrije plek te vinden om te overnachten. Maar het wordt steeds moeilijker. Gelukkig is daar internet. Tot nu. Want we zijn nu op een camping aangekomen waar dus wel hot springs zijn, maar verder totaal geen internet, telefoon of wat dan ook. Totaal onbereikbaar zijn we. Vragen of het misschien gaat vriezen levert een ‘maybe’ op. Want net zoals niemand weet wanneer de Amerikaanse overheid weer opstart, weet niemand precies of, en hoeveel graden, het dan gaat vriezen. Want het is, indeed, ‘veel te koud’ voor de tijd van het jaar.

Warmer weer: onbereikbaar. Yellowstone National Park: onbereikbaar. Wij op dit moment: onbereikbaar. Voor velen ideaal. Voor mij even slikken. Want ik wil altijd toch een draadje met het thuisfront hebben. En natuurlijk opzoeken of het misschien gaat vriezen.

Maar één ding hebben we op dit moment zonder enige beperking onder handbereik: hot springs! Die bevriezen zeker niet en daar gaan we dan nu maar lekker in!  Poedelen in de warme zwembaden en de avond afsluiten in een privébad waar we onder een flonkerende sterrenhemel bedenken dat het leven toch best mooi is. 
En de rest… dat hebben we nu even niet in de hand.

Songs from the road:
Rolling Stones: “Off the Hook”

Reactie toevoegen

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Tips voor het boeken van een B&B

Tips voor het boeken van een B&B

Je wilt lekker een weekendje weg. Dan kun je natuurlijk een mooi hotel of appartement boeken, maar wat dacht je van een bed and breakfast? Gezellig, knus én een heerlijk ontbijtje op de koop toe. We geven je wat tips voor het boeken van een B&B, want al hebben ze kleinschaligheid en een ontbijt met elkaar gemeen, toch zijn er best wel verschillen.

Lees verder

Verminder je stress

Verminder je stress

Net terug van vakantie of de vakantie nog in het verschiet? Stress ligt ook tijdens ogenschijnlijk ontspannen dagen, altijd op de loer. Maar wat is stress? En moet en kun je er altijd iets aan doen?  We geven je wat tips om ‘gewone’ stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Lees verder

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Steeds meer airlines vragen geld voor het inchecken van ruimbagage. Ga je langere tijd op reis dan ontkom je daar vaak niet aan. Maar ga je bijvoorbeeld op stedentrip dan kun je met wat handige inpaktips meestal prima volstaan met handbagage, al blijft ondanks alle slimme inpaktrucs, het gewicht van een paar schoenen gewoon het gewicht. Maar slim inpakken loont altijd.

Lees verder

Reistips voor 50Plussers

Reistips voor 50Plussers

Zijn reistips voor een 50Plusser anders dan die voor een 30Plusser? Ja en nee. De ‘algemene’ tips, zoals het hebben van een goede reis- en ongevallenverzekering en tips voor het gebruik van creditcards bijvoorbeeld, zijn voor iedere reiziger. Maar ben je geen 30 meer, dan zijn er een paar andere dingen om rekening mee te houden. En die zetten we op een rijtje.

Lees verder

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Met instellingen als het Rijksmuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten hebben Nederland en België zich een plek verworven op de internationale cultuurkaart. Maar de lage landen doen niet alleen in hoge kunsten; ze hebben ook een scala aan heerlijke, vooral smakelijke musea. Puur op reis kiest de 11 lekkerste.

Lees verder