Onbereikbaar onder de sterrenhemel

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotsprings
Hotsprings
We zijn vandaag, vrijdag 4 oktober, precies een week onderweg. Van een regenachtig Seattle, via een regenachtig Vancouver zijn we, met diverse tussenstops, nu aangekomen in Miracle Springs langs de Scenic 1000 hotsprings route 30 richting… ja, dat weten we dus nog niet. Want een aantal dingen is op dit moment onbereikbaar.

Plat
Zoals iedereen wel weet ligt vanaf dinsdag alles van de Amerikaanse overheid helemaal plat. De ambtenaren werken niet en, voor ons relevanter, alle nationale parken zijn simpelweg dicht. Wel te bereiken, maar onbereikbaar. Dat gooit nogal wat roet in het eten. Gelukkig zijn we flexibel en kijken per dag wat er in de omgeving, waar we op dat moment zijn, te doen is. En dat is best heel wat. Zo ontdekten we een scenic route rond Boise. Huppa de bergen in. Grote hoogte bereiken. Grappige dorpjes tegenkomen waar we zomaar op een ontzettend grappig winkeltje stuiten en een paar erg suffe, maar onweerstaanbare poppetjes hebben gekocht.

Inderdaad, de uitzichten zijn prachtig. De road is scenic. De weg is van ons. Zo’n dag geeft je precies wat je zoekt en waar de roadtrip om begonnen is. We want more…

Op zoek naar vriesloos
Wat we niet meer willen is de kou. Omdat het té koud is voor de tijd van het jaar betekent dit dat we steeds moeten proberen uit te vinden of het op de plek waar we zijn, misschien gaat vriezen. Want de camper is heerlijk, maar niet vriesklaar, zal ik maar zeggen. En dat is ook niet zo maar even te regelen. Tot nu toe is het gelukt om een vorstvrije plek te vinden om te overnachten. Maar het wordt steeds moeilijker. Gelukkig is daar internet. Tot nu. Want we zijn nu op een camping aangekomen waar dus wel hot springs zijn, maar verder totaal geen internet, telefoon of wat dan ook. Totaal onbereikbaar zijn we. Vragen of het misschien gaat vriezen levert een ‘maybe’ op. Want net zoals niemand weet wanneer de Amerikaanse overheid weer opstart, weet niemand precies of, en hoeveel graden, het dan gaat vriezen. Want het is, indeed, ‘veel te koud’ voor de tijd van het jaar.

Warmer weer: onbereikbaar. Yellowstone National Park: onbereikbaar. Wij op dit moment: onbereikbaar. Voor velen ideaal. Voor mij even slikken. Want ik wil altijd toch een draadje met het thuisfront hebben. En natuurlijk opzoeken of het misschien gaat vriezen.

Maar één ding hebben we op dit moment zonder enige beperking onder handbereik: hot springs! Die bevriezen zeker niet en daar gaan we dan nu maar lekker in!  Poedelen in de warme zwembaden en de avond afsluiten in een privébad waar we onder een flonkerende sterrenhemel bedenken dat het leven toch best mooi is. 
En de rest… dat hebben we nu even niet in de hand.

Songs from the road:
Rolling Stones: “Off the Hook”

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder