Onbereikbaar onder de sterrenhemel

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotsprings
Hotsprings
We zijn vandaag, vrijdag 4 oktober, precies een week onderweg. Van een regenachtig Seattle, via een regenachtig Vancouver zijn we, met diverse tussenstops, nu aangekomen in Miracle Springs langs de Scenic 1000 hotsprings route 30 richting… ja, dat weten we dus nog niet. Want een aantal dingen is op dit moment onbereikbaar.

Plat
Zoals iedereen wel weet ligt vanaf dinsdag alles van de Amerikaanse overheid helemaal plat. De ambtenaren werken niet en, voor ons relevanter, alle nationale parken zijn simpelweg dicht. Wel te bereiken, maar onbereikbaar. Dat gooit nogal wat roet in het eten. Gelukkig zijn we flexibel en kijken per dag wat er in de omgeving, waar we op dat moment zijn, te doen is. En dat is best heel wat. Zo ontdekten we een scenic route rond Boise. Huppa de bergen in. Grote hoogte bereiken. Grappige dorpjes tegenkomen waar we zomaar op een ontzettend grappig winkeltje stuiten en een paar erg suffe, maar onweerstaanbare poppetjes hebben gekocht.

Inderdaad, de uitzichten zijn prachtig. De road is scenic. De weg is van ons. Zo’n dag geeft je precies wat je zoekt en waar de roadtrip om begonnen is. We want more…

Op zoek naar vriesloos
Wat we niet meer willen is de kou. Omdat het té koud is voor de tijd van het jaar betekent dit dat we steeds moeten proberen uit te vinden of het op de plek waar we zijn, misschien gaat vriezen. Want de camper is heerlijk, maar niet vriesklaar, zal ik maar zeggen. En dat is ook niet zo maar even te regelen. Tot nu toe is het gelukt om een vorstvrije plek te vinden om te overnachten. Maar het wordt steeds moeilijker. Gelukkig is daar internet. Tot nu. Want we zijn nu op een camping aangekomen waar dus wel hot springs zijn, maar verder totaal geen internet, telefoon of wat dan ook. Totaal onbereikbaar zijn we. Vragen of het misschien gaat vriezen levert een ‘maybe’ op. Want net zoals niemand weet wanneer de Amerikaanse overheid weer opstart, weet niemand precies of, en hoeveel graden, het dan gaat vriezen. Want het is, indeed, ‘veel te koud’ voor de tijd van het jaar.

Warmer weer: onbereikbaar. Yellowstone National Park: onbereikbaar. Wij op dit moment: onbereikbaar. Voor velen ideaal. Voor mij even slikken. Want ik wil altijd toch een draadje met het thuisfront hebben. En natuurlijk opzoeken of het misschien gaat vriezen.

Maar één ding hebben we op dit moment zonder enige beperking onder handbereik: hot springs! Die bevriezen zeker niet en daar gaan we dan nu maar lekker in!  Poedelen in de warme zwembaden en de avond afsluiten in een privébad waar we onder een flonkerende sterrenhemel bedenken dat het leven toch best mooi is. 
En de rest… dat hebben we nu even niet in de hand.

Songs from the road:
Rolling Stones: “Off the Hook”

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder