We moeten het er gewoon mee doen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper
Roadtrip 66 dagen Amerika
We zijn aangekomen in Seattle en gaan aftellen van onze '66 dagen route VS’, want hier begint onze roadtrip. We pakken ook nog een stukje Canada mee, want ook Vancouver staat op de planning. We vertrokken uit Nederland met prachtig weer en met goede hoop op aardig weer aan de westkust van de Verenigde Staten. Wat normaal gesproken rond deze tijd ook zo is. En die eerste dag valt wat dat betreft niet tegen. Af en toe een spetje, maar dat mag de pret niet drukken.

Om 5 uur ’s middags komen we aan in ons hotel dat, lekker makkelijk, naast het vliegveld ligt. In Nederland is het 1 uur ’s nachts, en zo voelen wij het ook. Dus om gelijk de jetlag de kop in te drukken dumpen we de koffers in het hotel en nemen de shuttlebus naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum. Beetje rondstruinen, hapje eten en om 9 uur de shuttlebus weer terug naar het hotel. Hier wacht de man met de hamer. Kortom, in bed storten en slapen.

Hallo huis op wielen
De volgende dag worden we om half 8 opgehaald en naar het camperverhuurbedrijf gebracht. En daar staat ie, ons rijdende huis voor de komende 2 maanden. Na het invullen van alle formaliteiten krijgen we de sleutels en kunnen we vertrekken. Eerst naar de supermarkt voor het inslaan van proviand en vervolgens richting de  campground van Seattle. Wel 10 hele mijlen. Want het winkelcentrum was leuk, maar we willen ook wat van de stad zien.
Het regent. Nog niet zo hard, maar toch…

Uitzicht verpest door inzicht
V
anaf de campground gaan we met de bus naar de metro die ons verder naar de stad brengt. Het duurt een uurtje. Ondertussen regent het al wat harder.  Vol goede moed struinen we door de stad. Om tegen de avond de ‘Needle’ in te gaan, de uitkijktoren van Seattle. Eenmaal boven wordt het uitzicht bedorven door het inzicht dat we de cameratas in de metro hebben laten staan. Zonder de camera, maar wel met geheugenkaarten, 2 extra batterijen, een zonnefilter…kortom. Genoeg om de rest van de avond in zwaar mineur door te brengen. Bellen naar ‘gevonden voorwerpen’ levert helaas niets op.  Hmm, een uitzonderlijke situatie. Want normaliter zijn we erg kien op het meenemen van onze spullen.

De Rijdende Rechter
Het regent nog harder wanneer we de volgende dag richting Vancouver vertrekken. Onderweg stoppen we in het Heritage Park in Lynnwood, waar we van een paar charmante vrouwen alles horen over de historie van het dorp. Een paar mijl verder leren we in het Hilbulb Cultural Center in Tulalip  alles over de Tulalip indianen. Daarna gaan we in de ondertussen stromende regen door naar Vancouver. Het blijft slecht en onze eerste dag in Vancouver lopen we in dikke winterjas en met paraplu door de stad. We zien  leuke dingen, maar de meeste attracties zijn ‘outdoor’. En daar wil je niet zijn nu. Tegen de avond nemen we de bus terug naar de camping. Het echtpaar naast ons hoort dat we buitenlands zijn. “Jullie boffen niet”, spreekt de vrouw ons aan. Vorige week was het hier nog 23 graden, maar de komende dagen zijn de vooruitzichten nog slechter dan nu. Het is echt een uitzonderlijke situatie. Maar ja, wat doen we er aan he?”

Haar kordate toon doet me denken aan de ‘Rijdende Rechter’ als hij zegt:  “Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen”. Want net als met het verlies van de cameratas zullen we het ook met dit slechte weer dus gewoon moeten doen!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder