We moeten het er gewoon mee doen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper
Camper
We zijn aangekomen in Seattle en gaan aftellen van onze '66 dagen route VS’, want hier begint onze roadtrip. We pakken ook nog een stukje Canada mee, want ook Vancouver staat op de planning. We vertrokken uit Nederland met prachtig weer en met goede hoop op aardig weer aan de westkust van de Verenigde Staten. Wat normaal gesproken rond deze tijd ook zo is. En die eerste dag valt wat dat betreft niet tegen. Af en toe een spetje, maar dat mag de pret niet drukken.

Om 5 uur ’s middags komen we aan in ons hotel dat, lekker makkelijk, naast het vliegveld ligt. In Nederland is het 1 uur ’s nachts, en zo voelen wij het ook. Dus om gelijk de jetlag de kop in te drukken dumpen we de koffers in het hotel en nemen de shuttlebus naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum. Beetje rondstruinen, hapje eten en om 9 uur de shuttlebus weer terug naar het hotel. Hier wacht de man met de hamer. Kortom, in bed storten en slapen.

Hallo huis op wielen
De volgende dag worden we om half 8 opgehaald en naar het camperverhuurbedrijf gebracht. En daar staat ie, ons rijdende huis voor de komende 2 maanden. Na het invullen van alle formaliteiten krijgen we de sleutels en kunnen we vertrekken. Eerst naar de supermarkt voor het inslaan van proviand en vervolgens richting de  campground van Seattle. Wel 10 hele mijlen. Want het winkelcentrum was leuk, maar we willen ook wat van de stad zien.
Het regent. Nog niet zo hard, maar toch…

Uitzicht verpest door inzicht
V
anaf de campground gaan we met de bus naar de metro die ons verder naar de stad brengt. Het duurt een uurtje. Ondertussen regent het al wat harder.  Vol goede moed struinen we door de stad. Om tegen de avond de ‘Needle’ in te gaan, de uitkijktoren van Seattle. Eenmaal boven wordt het uitzicht bedorven door het inzicht dat we de cameratas in de metro hebben laten staan. Zonder de camera, maar wel met geheugenkaarten, 2 extra batterijen, een zonnefilter…kortom. Genoeg om de rest van de avond in zwaar mineur door te brengen. Bellen naar ‘gevonden voorwerpen’ levert helaas niets op.  Hmm, een uitzonderlijke situatie. Want normaliter zijn we erg kien op het meenemen van onze spullen.

De Rijdende Rechter
Het regent nog harder wanneer we de volgende dag richting Vancouver vertrekken. Onderweg stoppen we in het Heritage Park in Lynnwood, waar we van een paar charmante vrouwen alles horen over de historie van het dorp. Een paar mijl verder leren we in het Hilbulb Cultural Center in Tulalip  alles over de Tulalip indianen. Daarna gaan we in de ondertussen stromende regen door naar Vancouver. Het blijft slecht en onze eerste dag in Vancouver lopen we in dikke winterjas en met paraplu door de stad. We zien  leuke dingen, maar de meeste attracties zijn ‘outdoor’. En daar wil je niet zijn nu. Tegen de avond nemen we de bus terug naar de camping. Het echtpaar naast ons hoort dat we buitenlands zijn. “Jullie boffen niet”, spreekt de vrouw ons aan. Vorige week was het hier nog 23 graden, maar de komende dagen zijn de vooruitzichten nog slechter dan nu. Het is echt een uitzonderlijke situatie. Maar ja, wat doen we er aan he?”

Haar kordate toon doet me denken aan de ‘Rijdende Rechter’ als hij zegt:  “Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen”. Want net als met het verlies van de cameratas zullen we het ook met dit slechte weer dus gewoon moeten doen!

Reactie toevoegen

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Tips voor het boeken van een B&B

Tips voor het boeken van een B&B

Je wilt lekker een weekendje weg. Dan kun je natuurlijk een mooi hotel of appartement boeken, maar wat dacht je van een bed and breakfast? Gezellig, knus én een heerlijk ontbijtje op de koop toe. We geven je wat tips voor het boeken van een B&B, want al hebben ze kleinschaligheid en een ontbijt met elkaar gemeen, toch zijn er best wel verschillen.

Lees verder

Verminder je stress

Verminder je stress

Net terug van vakantie of de vakantie nog in het verschiet? Stress ligt ook tijdens ogenschijnlijk ontspannen dagen, altijd op de loer. Maar wat is stress? En moet en kun je er altijd iets aan doen?  We geven je wat tips om ‘gewone’ stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Lees verder

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Steeds meer airlines vragen geld voor het inchecken van ruimbagage. Ga je langere tijd op reis dan ontkom je daar vaak niet aan. Maar ga je bijvoorbeeld op stedentrip dan kun je met wat handige inpaktips meestal prima volstaan met handbagage, al blijft ondanks alle slimme inpaktrucs, het gewicht van een paar schoenen gewoon het gewicht. Maar slim inpakken loont altijd.

Lees verder

Reistips voor 50Plussers

Reistips voor 50Plussers

Zijn reistips voor een 50Plusser anders dan die voor een 30Plusser? Ja en nee. De ‘algemene’ tips, zoals het hebben van een goede reis- en ongevallenverzekering en tips voor het gebruik van creditcards bijvoorbeeld, zijn voor iedere reiziger. Maar ben je geen 30 meer, dan zijn er een paar andere dingen om rekening mee te houden. En die zetten we op een rijtje.

Lees verder

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Met instellingen als het Rijksmuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten hebben Nederland en België zich een plek verworven op de internationale cultuurkaart. Maar de lage landen doen niet alleen in hoge kunsten; ze hebben ook een scala aan heerlijke, vooral smakelijke musea. Puur op reis kiest de 11 lekkerste.

Lees verder