We moeten het er gewoon mee doen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper
Roadtrip 66 dagen Amerika
We zijn aangekomen in Seattle en gaan aftellen van onze '66 dagen route VS’, want hier begint onze roadtrip. We pakken ook nog een stukje Canada mee, want ook Vancouver staat op de planning. We vertrokken uit Nederland met prachtig weer en met goede hoop op aardig weer aan de westkust van de Verenigde Staten. Wat normaal gesproken rond deze tijd ook zo is. En die eerste dag valt wat dat betreft niet tegen. Af en toe een spetje, maar dat mag de pret niet drukken.

Om 5 uur ’s middags komen we aan in ons hotel dat, lekker makkelijk, naast het vliegveld ligt. In Nederland is het 1 uur ’s nachts, en zo voelen wij het ook. Dus om gelijk de jetlag de kop in te drukken dumpen we de koffers in het hotel en nemen de shuttlebus naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum. Beetje rondstruinen, hapje eten en om 9 uur de shuttlebus weer terug naar het hotel. Hier wacht de man met de hamer. Kortom, in bed storten en slapen.

Hallo huis op wielen
De volgende dag worden we om half 8 opgehaald en naar het camperverhuurbedrijf gebracht. En daar staat ie, ons rijdende huis voor de komende 2 maanden. Na het invullen van alle formaliteiten krijgen we de sleutels en kunnen we vertrekken. Eerst naar de supermarkt voor het inslaan van proviand en vervolgens richting de  campground van Seattle. Wel 10 hele mijlen. Want het winkelcentrum was leuk, maar we willen ook wat van de stad zien.
Het regent. Nog niet zo hard, maar toch…

Uitzicht verpest door inzicht
V
anaf de campground gaan we met de bus naar de metro die ons verder naar de stad brengt. Het duurt een uurtje. Ondertussen regent het al wat harder.  Vol goede moed struinen we door de stad. Om tegen de avond de ‘Needle’ in te gaan, de uitkijktoren van Seattle. Eenmaal boven wordt het uitzicht bedorven door het inzicht dat we de cameratas in de metro hebben laten staan. Zonder de camera, maar wel met geheugenkaarten, 2 extra batterijen, een zonnefilter…kortom. Genoeg om de rest van de avond in zwaar mineur door te brengen. Bellen naar ‘gevonden voorwerpen’ levert helaas niets op.  Hmm, een uitzonderlijke situatie. Want normaliter zijn we erg kien op het meenemen van onze spullen.

De Rijdende Rechter
Het regent nog harder wanneer we de volgende dag richting Vancouver vertrekken. Onderweg stoppen we in het Heritage Park in Lynnwood, waar we van een paar charmante vrouwen alles horen over de historie van het dorp. Een paar mijl verder leren we in het Hilbulb Cultural Center in Tulalip  alles over de Tulalip indianen. Daarna gaan we in de ondertussen stromende regen door naar Vancouver. Het blijft slecht en onze eerste dag in Vancouver lopen we in dikke winterjas en met paraplu door de stad. We zien  leuke dingen, maar de meeste attracties zijn ‘outdoor’. En daar wil je niet zijn nu. Tegen de avond nemen we de bus terug naar de camping. Het echtpaar naast ons hoort dat we buitenlands zijn. “Jullie boffen niet”, spreekt de vrouw ons aan. Vorige week was het hier nog 23 graden, maar de komende dagen zijn de vooruitzichten nog slechter dan nu. Het is echt een uitzonderlijke situatie. Maar ja, wat doen we er aan he?”

Haar kordate toon doet me denken aan de ‘Rijdende Rechter’ als hij zegt:  “Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen”. Want net als met het verlies van de cameratas zullen we het ook met dit slechte weer dus gewoon moeten doen!

Reactie toevoegen

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder