Al helemaal klaar voor de reis?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper
Camper
"Zo, het schiet al op hé, al druk bezig met koffers inpakken zeker",. Tuurlijk mensen. Het schiet al op. Maar koffers inpakken? Nee, daar ben ik nog helemaal niet aan toegekomen. Vermoedelijk doe ik dat de dag voor vertrek. "Wat een luxe zeg, om er zomaar 2 maanden tussenuit te piepen", verzucht een kennis terwijl hij probeert de jaloezie in zijn stem te onderdrukken. Zeker, een luxe. Maar niet een die je in de schoot geworpen krijgt. Tenzij je de Staatsloterij wint natuurlijk. Maar de kans om die te winnen is nog kleiner dan de kans om onder een vallende boom terecht te komen. Voor deze luxe is dus gewoon heel hard gewerkt.


Wat is daarop uw antwoord?

Natuurlijk vervullen we trouw de plichten die de voorbereidingen van de reis aan ons stelt. Het lijkt wel een huwelijk: zult gij zorgen voor de juiste papieren? Wat is daarop uw antwoord? 'Ja'. Zult gij ervoor zorgen dat het juiste vervoermiddel gereed staat. Uw antwoord is? 'Ja', knikken we braaf. En zult gij er ook voor zorgen dat uw huwelijksbeloften gestand gedaan worden in Las Vegas? Oeps, daar ben ik nog mee bezig. Andere vraag graag! Zullen jullie samen ervoor zorgen dat alles voor uw vertrek thuis geregeld is? Natuurlijk.

Kwijt?
En zover waren we eigenlijk 2 weken geleden ook al. Wat is dat toch met reizen, dat je denkt zeeën van tijd te hebben en je uiteindelijk met een bezweet hoofd 1 dag van tevoren bedenkt dat het groene T-shirtje dat PER SE mee moet, nog niet gewassen is. It's a kind of magic dat, op het moment dat je je koffer gaat inpakken, je lievelingsspijkerbroek gewoon weg is. Alsof hij niet meewil op reis. Huishouden van Jan Steen zul je misschien denken. Nee hoor. Nou ja, niet echt. Af en toe gewoon iets even weg, dat dan wel. En dus bij voorkeur als je het hebben moet. Vaak ook omdat ik iets opberg op een plek 'om het niet kwijt te raken'. Wat dus vervolgens het geval is omdat ik vergeten ben waar ik het ZO GOED opgeborgen heb. En tijd. Die ben ik ook vaak kwijt. Hoe dichterbij het vertrek, hoe meer ik op zoek ga naar een dag tussen maandag en dinsdag in. Waar heb ik die dag toch gelaten?

Maar, het goede nieuws is dat eenmaal weg, eenmaal in het vliegtuig, eenmaal in de camper, het grote genieten kan gaan beginnen. Dan is de road ahead helemaal van ons. De tijd in ons bezit en het vergeten truitje snel vervangen door een nog veel leuker exemplaar. Maar tot die tijd schiet het zeker al op maar klaar voor de reis? Dacht het niet! Pfieuw...gelukkig nog een kleine 2 weken!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder