Al helemaal klaar voor de reis?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper
Camper
"Zo, het schiet al op hé, al druk bezig met koffers inpakken zeker",. Tuurlijk mensen. Het schiet al op. Maar koffers inpakken? Nee, daar ben ik nog helemaal niet aan toegekomen. Vermoedelijk doe ik dat de dag voor vertrek. "Wat een luxe zeg, om er zomaar 2 maanden tussenuit te piepen", verzucht een kennis terwijl hij probeert de jaloezie in zijn stem te onderdrukken. Zeker, een luxe. Maar niet een die je in de schoot geworpen krijgt. Tenzij je de Staatsloterij wint natuurlijk. Maar de kans om die te winnen is nog kleiner dan de kans om onder een vallende boom terecht te komen. Voor deze luxe is dus gewoon heel hard gewerkt.


Wat is daarop uw antwoord?

Natuurlijk vervullen we trouw de plichten die de voorbereidingen van de reis aan ons stelt. Het lijkt wel een huwelijk: zult gij zorgen voor de juiste papieren? Wat is daarop uw antwoord? 'Ja'. Zult gij ervoor zorgen dat het juiste vervoermiddel gereed staat. Uw antwoord is? 'Ja', knikken we braaf. En zult gij er ook voor zorgen dat uw huwelijksbeloften gestand gedaan worden in Las Vegas? Oeps, daar ben ik nog mee bezig. Andere vraag graag! Zullen jullie samen ervoor zorgen dat alles voor uw vertrek thuis geregeld is? Natuurlijk.

Kwijt?
En zover waren we eigenlijk 2 weken geleden ook al. Wat is dat toch met reizen, dat je denkt zeeën van tijd te hebben en je uiteindelijk met een bezweet hoofd 1 dag van tevoren bedenkt dat het groene T-shirtje dat PER SE mee moet, nog niet gewassen is. It's a kind of magic dat, op het moment dat je je koffer gaat inpakken, je lievelingsspijkerbroek gewoon weg is. Alsof hij niet meewil op reis. Huishouden van Jan Steen zul je misschien denken. Nee hoor. Nou ja, niet echt. Af en toe gewoon iets even weg, dat dan wel. En dus bij voorkeur als je het hebben moet. Vaak ook omdat ik iets opberg op een plek 'om het niet kwijt te raken'. Wat dus vervolgens het geval is omdat ik vergeten ben waar ik het ZO GOED opgeborgen heb. En tijd. Die ben ik ook vaak kwijt. Hoe dichterbij het vertrek, hoe meer ik op zoek ga naar een dag tussen maandag en dinsdag in. Waar heb ik die dag toch gelaten?

Maar, het goede nieuws is dat eenmaal weg, eenmaal in het vliegtuig, eenmaal in de camper, het grote genieten kan gaan beginnen. Dan is de road ahead helemaal van ons. De tijd in ons bezit en het vergeten truitje snel vervangen door een nog veel leuker exemplaar. Maar tot die tijd schiet het zeker al op maar klaar voor de reis? Dacht het niet! Pfieuw...gelukkig nog een kleine 2 weken!

Reactie toevoegen

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder