Al helemaal klaar voor de reis?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper
Camper
"Zo, het schiet al op hé, al druk bezig met koffers inpakken zeker",. Tuurlijk mensen. Het schiet al op. Maar koffers inpakken? Nee, daar ben ik nog helemaal niet aan toegekomen. Vermoedelijk doe ik dat de dag voor vertrek. "Wat een luxe zeg, om er zomaar 2 maanden tussenuit te piepen", verzucht een kennis terwijl hij probeert de jaloezie in zijn stem te onderdrukken. Zeker, een luxe. Maar niet een die je in de schoot geworpen krijgt. Tenzij je de Staatsloterij wint natuurlijk. Maar de kans om die te winnen is nog kleiner dan de kans om onder een vallende boom terecht te komen. Voor deze luxe is dus gewoon heel hard gewerkt.


Wat is daarop uw antwoord?

Natuurlijk vervullen we trouw de plichten die de voorbereidingen van de reis aan ons stelt. Het lijkt wel een huwelijk: zult gij zorgen voor de juiste papieren? Wat is daarop uw antwoord? 'Ja'. Zult gij ervoor zorgen dat het juiste vervoermiddel gereed staat. Uw antwoord is? 'Ja', knikken we braaf. En zult gij er ook voor zorgen dat uw huwelijksbeloften gestand gedaan worden in Las Vegas? Oeps, daar ben ik nog mee bezig. Andere vraag graag! Zullen jullie samen ervoor zorgen dat alles voor uw vertrek thuis geregeld is? Natuurlijk.

Kwijt?
En zover waren we eigenlijk 2 weken geleden ook al. Wat is dat toch met reizen, dat je denkt zeeën van tijd te hebben en je uiteindelijk met een bezweet hoofd 1 dag van tevoren bedenkt dat het groene T-shirtje dat PER SE mee moet, nog niet gewassen is. It's a kind of magic dat, op het moment dat je je koffer gaat inpakken, je lievelingsspijkerbroek gewoon weg is. Alsof hij niet meewil op reis. Huishouden van Jan Steen zul je misschien denken. Nee hoor. Nou ja, niet echt. Af en toe gewoon iets even weg, dat dan wel. En dus bij voorkeur als je het hebben moet. Vaak ook omdat ik iets opberg op een plek 'om het niet kwijt te raken'. Wat dus vervolgens het geval is omdat ik vergeten ben waar ik het ZO GOED opgeborgen heb. En tijd. Die ben ik ook vaak kwijt. Hoe dichterbij het vertrek, hoe meer ik op zoek ga naar een dag tussen maandag en dinsdag in. Waar heb ik die dag toch gelaten?

Maar, het goede nieuws is dat eenmaal weg, eenmaal in het vliegtuig, eenmaal in de camper, het grote genieten kan gaan beginnen. Dan is de road ahead helemaal van ons. De tijd in ons bezit en het vergeten truitje snel vervangen door een nog veel leuker exemplaar. Maar tot die tijd schiet het zeker al op maar klaar voor de reis? Dacht het niet! Pfieuw...gelukkig nog een kleine 2 weken!

Reactie toevoegen

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Tips voor het boeken van een B&B

Tips voor het boeken van een B&B

Je wilt lekker een weekendje weg. Dan kun je natuurlijk een mooi hotel of appartement boeken, maar wat dacht je van een bed and breakfast? Gezellig, knus én een heerlijk ontbijtje op de koop toe. We geven je wat tips voor het boeken van een B&B, want al hebben ze kleinschaligheid en een ontbijt met elkaar gemeen, toch zijn er best wel verschillen.

Lees verder

Verminder je stress

Verminder je stress

Net terug van vakantie of de vakantie nog in het verschiet? Stress ligt ook tijdens ogenschijnlijk ontspannen dagen, altijd op de loer. Maar wat is stress? En moet en kun je er altijd iets aan doen?  We geven je wat tips om ‘gewone’ stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Lees verder

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Steeds meer airlines vragen geld voor het inchecken van ruimbagage. Ga je langere tijd op reis dan ontkom je daar vaak niet aan. Maar ga je bijvoorbeeld op stedentrip dan kun je met wat handige inpaktips meestal prima volstaan met handbagage, al blijft ondanks alle slimme inpaktrucs, het gewicht van een paar schoenen gewoon het gewicht. Maar slim inpakken loont altijd.

Lees verder

Reistips voor 50Plussers

Reistips voor 50Plussers

Zijn reistips voor een 50Plusser anders dan die voor een 30Plusser? Ja en nee. De ‘algemene’ tips, zoals het hebben van een goede reis- en ongevallenverzekering en tips voor het gebruik van creditcards bijvoorbeeld, zijn voor iedere reiziger. Maar ben je geen 30 meer, dan zijn er een paar andere dingen om rekening mee te houden. En die zetten we op een rijtje.

Lees verder

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Met instellingen als het Rijksmuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten hebben Nederland en België zich een plek verworven op de internationale cultuurkaart. Maar de lage landen doen niet alleen in hoge kunsten; ze hebben ook een scala aan heerlijke, vooral smakelijke musea. Puur op reis kiest de 11 lekkerste.

Lees verder