Paspoort, papieren en puntjes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Paspoorten
Paspoorten
Afgelopen maand was het tijd om alle papierwerk voor onze reis naar de VS te regelen. Zoals een nieuw paspoort. Het aanvragen was in mijn geval een heel bijzondere ervaring, want in mijn gemeente blijkt het afhankelijk te zijn van de betreffende ambtenaar of je foto al of niet wordt goedgekeurd.

Eigenlijk had ik dat paspoort nog niet direct nodig omdat mijn oude nog een paar maanden geldig was. Maar voor een reis naar de VS moet je een ESTA aanvragen. Dat is 2 jaar geldig of tot het moment dat je paspoort verloopt. Nou, misschien ga ik de komende 2 jaar nog wel een keer naar de VS, een nieuw paspoort dan maar. Klinkt simpel. Was het dus niet. En het resultaat is afschrikwekkend. Maar ik kon er de ESTA mee aanvragen en daar was het uiteindelijk om begonnen.

Papier hier
Daarna nog meer papierwerk. Belastingpapierwerk om precies te zijn. Want dat moest tussendoor ook nog allemaal worden afgehandeld. De belastingdienst houdt er geen rekening mee dat je eigenlijk helemaal niet met die ongein bezig wilt zijn en er zeker geen tijd voor hebt.  Daarom maar gestaag doorgeploeterd en voila, ook dat papierwerk is afgehandeld.

Gedachtenwolken
Zo, dat gaf tijd om te kijken of verder voor onze reis nog wat te papierwerken valt. Natuurlijk is dat zo. Want als je alles goed door gaat lezen ontstaan in je hoofd gezellige gedachtenwolkjes met vragen als 'wat voor kleding moet ik meenemen', want het is er warm én koud. En de vervolgwolk die meer een donderwolk is roept: 'hoe krijg ik dan alles voor die 2 maanden mee?'  Want ik ben wel van de traveling, maar niet van de light, dus die ene koffer van 23 kilo die je per persoon mag meenemen zit bij mij voor een weekje wel al vol. Laat staan voor zo'n lange periode. Snel een extra koffer bijboeken dan maar. Geregeld.

Puntjes hier en daar
En dan de puntjes. Die moeten zo hier en daar nog op de i worden gezet. Voor Las Vegas bijvoorbeeld. Want wat we daar willen doen is nog niet geregeld. En de tijd loopt wel heel erg hard nu. Die puntjes, daar ga ik me de komende maand mee bezighouden. MAAND? Ja, een maand. Wow, nog maar een maand. 
 

 

Reactie toevoegen

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder