Paspoort, papieren en puntjes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Paspoorten
Paspoorten
Afgelopen maand was het tijd om alle papierwerk voor onze reis naar de VS te regelen. Zoals een nieuw paspoort. Het aanvragen was in mijn geval een heel bijzondere ervaring, want in mijn gemeente blijkt het afhankelijk te zijn van de betreffende ambtenaar of je foto al of niet wordt goedgekeurd.

Eigenlijk had ik dat paspoort nog niet direct nodig omdat mijn oude nog een paar maanden geldig was. Maar voor een reis naar de VS moet je een ESTA aanvragen. Dat is 2 jaar geldig of tot het moment dat je paspoort verloopt. Nou, misschien ga ik de komende 2 jaar nog wel een keer naar de VS, een nieuw paspoort dan maar. Klinkt simpel. Was het dus niet. En het resultaat is afschrikwekkend. Maar ik kon er de ESTA mee aanvragen en daar was het uiteindelijk om begonnen.

Papier hier
Daarna nog meer papierwerk. Belastingpapierwerk om precies te zijn. Want dat moest tussendoor ook nog allemaal worden afgehandeld. De belastingdienst houdt er geen rekening mee dat je eigenlijk helemaal niet met die ongein bezig wilt zijn en er zeker geen tijd voor hebt.  Daarom maar gestaag doorgeploeterd en voila, ook dat papierwerk is afgehandeld.

Gedachtenwolken
Zo, dat gaf tijd om te kijken of verder voor onze reis nog wat te papierwerken valt. Natuurlijk is dat zo. Want als je alles goed door gaat lezen ontstaan in je hoofd gezellige gedachtenwolkjes met vragen als 'wat voor kleding moet ik meenemen', want het is er warm én koud. En de vervolgwolk die meer een donderwolk is roept: 'hoe krijg ik dan alles voor die 2 maanden mee?'  Want ik ben wel van de traveling, maar niet van de light, dus die ene koffer van 23 kilo die je per persoon mag meenemen zit bij mij voor een weekje wel al vol. Laat staan voor zo'n lange periode. Snel een extra koffer bijboeken dan maar. Geregeld.

Puntjes hier en daar
En dan de puntjes. Die moeten zo hier en daar nog op de i worden gezet. Voor Las Vegas bijvoorbeeld. Want wat we daar willen doen is nog niet geregeld. En de tijd loopt wel heel erg hard nu. Die puntjes, daar ga ik me de komende maand mee bezighouden. MAAND? Ja, een maand. Wow, nog maar een maand. 
 

 

Reactie toevoegen

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Tips voor het boeken van een B&B

Tips voor het boeken van een B&B

Je wilt lekker een weekendje weg. Dan kun je natuurlijk een mooi hotel of appartement boeken, maar wat dacht je van een bed and breakfast? Gezellig, knus én een heerlijk ontbijtje op de koop toe. We geven je wat tips voor het boeken van een B&B, want al hebben ze kleinschaligheid en een ontbijt met elkaar gemeen, toch zijn er best wel verschillen.

Lees verder

Verminder je stress

Verminder je stress

Net terug van vakantie of de vakantie nog in het verschiet? Stress ligt ook tijdens ogenschijnlijk ontspannen dagen, altijd op de loer. Maar wat is stress? En moet en kun je er altijd iets aan doen?  We geven je wat tips om ‘gewone’ stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Lees verder

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Steeds meer airlines vragen geld voor het inchecken van ruimbagage. Ga je langere tijd op reis dan ontkom je daar vaak niet aan. Maar ga je bijvoorbeeld op stedentrip dan kun je met wat handige inpaktips meestal prima volstaan met handbagage, al blijft ondanks alle slimme inpaktrucs, het gewicht van een paar schoenen gewoon het gewicht. Maar slim inpakken loont altijd.

Lees verder

Reistips voor 50Plussers

Reistips voor 50Plussers

Zijn reistips voor een 50Plusser anders dan die voor een 30Plusser? Ja en nee. De ‘algemene’ tips, zoals het hebben van een goede reis- en ongevallenverzekering en tips voor het gebruik van creditcards bijvoorbeeld, zijn voor iedere reiziger. Maar ben je geen 30 meer, dan zijn er een paar andere dingen om rekening mee te houden. En die zetten we op een rijtje.

Lees verder

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Met instellingen als het Rijksmuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten hebben Nederland en België zich een plek verworven op de internationale cultuurkaart. Maar de lage landen doen niet alleen in hoge kunsten; ze hebben ook een scala aan heerlijke, vooral smakelijke musea. Puur op reis kiest de 11 lekkerste.

Lees verder