Paspoort, papieren en puntjes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Paspoorten
Paspoorten
Afgelopen maand was het tijd om alle papierwerk voor onze reis naar de VS te regelen. Zoals een nieuw paspoort. Het aanvragen was in mijn geval een heel bijzondere ervaring, want in mijn gemeente blijkt het afhankelijk te zijn van de betreffende ambtenaar of je foto al of niet wordt goedgekeurd.

Eigenlijk had ik dat paspoort nog niet direct nodig omdat mijn oude nog een paar maanden geldig was. Maar voor een reis naar de VS moet je een ESTA aanvragen. Dat is 2 jaar geldig of tot het moment dat je paspoort verloopt. Nou, misschien ga ik de komende 2 jaar nog wel een keer naar de VS, een nieuw paspoort dan maar. Klinkt simpel. Was het dus niet. En het resultaat is afschrikwekkend. Maar ik kon er de ESTA mee aanvragen en daar was het uiteindelijk om begonnen.

Papier hier
Daarna nog meer papierwerk. Belastingpapierwerk om precies te zijn. Want dat moest tussendoor ook nog allemaal worden afgehandeld. De belastingdienst houdt er geen rekening mee dat je eigenlijk helemaal niet met die ongein bezig wilt zijn en er zeker geen tijd voor hebt.  Daarom maar gestaag doorgeploeterd en voila, ook dat papierwerk is afgehandeld.

Gedachtenwolken
Zo, dat gaf tijd om te kijken of verder voor onze reis nog wat te papierwerken valt. Natuurlijk is dat zo. Want als je alles goed door gaat lezen ontstaan in je hoofd gezellige gedachtenwolkjes met vragen als 'wat voor kleding moet ik meenemen', want het is er warm én koud. En de vervolgwolk die meer een donderwolk is roept: 'hoe krijg ik dan alles voor die 2 maanden mee?'  Want ik ben wel van de traveling, maar niet van de light, dus die ene koffer van 23 kilo die je per persoon mag meenemen zit bij mij voor een weekje wel al vol. Laat staan voor zo'n lange periode. Snel een extra koffer bijboeken dan maar. Geregeld.

Puntjes hier en daar
En dan de puntjes. Die moeten zo hier en daar nog op de i worden gezet. Voor Las Vegas bijvoorbeeld. Want wat we daar willen doen is nog niet geregeld. En de tijd loopt wel heel erg hard nu. Die puntjes, daar ga ik me de komende maand mee bezighouden. MAAND? Ja, een maand. Wow, nog maar een maand. 
 

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder