Zo gestaag als de regen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Regen
Regen
Okay, we hebben een paar mooie dagen gehad, zo ergens afgelopen week, maar dat waren eigenlijk een beetje toevalstreffers, zeg maar. Of kruimeltjes van de weergoden om het aanhoudend geklaag over de gestaag vallende regen weer wat te dimmen. In ieder geval kunnen we in Nederland niet zeggen dat we een lekker droog en warm voorjaar hebben gehad. Op naar de zomer. Of gaan we misschien wel gelijk door naar de winter?

Dat hoop ik niet. Voor iedereen die in de komende maanden op vakantie gaat of wil gaan. Maar ook voor onze arme camper. Half april kwam hij uit de stalling, werd, na wat noodzakelijke reparaties, APK goedgekeurd en staat sindsdien werk- en werkeloos voor de deur. Af en toe kreunt hij zachtjes ‘ik wil rijden, ik wil rijden’, maar helaas…we gaan er niet mee weg. Ja we hebben zeker wel zin, maar geen goed weer,  en ook nog geen tijd.
Maar toch willen we zeker wel met ons arme campertje op pad. Een paar dagen of zo, om hem te laten zien dat we echt nog wat voor hem voelen voor we onze camperliefde verplaatsten naar de camper die ons huis en vervoer zal zijn tijdens onze roadtrip door de VS. Want net als de regen gestaag valt, zo vorderen ook de voorbereidingen voor deze bijzondere  reis.

Check en dubbelcheck

Wat is er al geregeld de afgelopen 2 maanden? Natuurlijk de periode waarin we weggaan en de camper waarmee we reizen. Check. En nu ook de vluchten heen en terug. Net als de hotels voor de eerste en de laatste twee nachten van onze reis. Dubbelcheck.
Ah, nog meer check: ook de hond heeft onderdak en de katten en goudvis worden verzorgd. Dus nu kunnen we zachtjesaan beginnen met de invulling van de reis en het min of meer vaststellen van de route. We krijgen al allerlei tips van dingen die we zeker moeten gaan doen of bezichtigen. Leuke tips, bruikbare tips. En wat leuk ook dat mensen met ons meedenken.
Wat zeker nog geregeld moet worden zijn de dingen die we in Las Vegas willen doen en natuurlijk onze 'renewal'. Je moet toch iets geks doen nietwaar.

Ready to go

En al lijkt september nog zo ver, het is wel bijna eind juni. Als ik kijk naar wat er, ondanks het groeiend aantal vinkjes op mijn checklistje, nog geregeld moet worden denk ik soms ‘dat ga ik niet halen’, want nog 'maar' 3 maanden voor we gaan. Dat betekent hard werken om alles klaar te krijgen. Zorgen dat alle zaken geregeld zijn. En als het kan nog even met ons eigen ouwe trouwe campertje op stap. Gewoon. Een dagje of wat. Even de spinnenwebben eraf en eruit vegen en hij is ‘ready to go’. Net als wij, zo gestaag als de regen, toch steeds meer 'ready to go' worden voor ons grote avontuur.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder