Zo gestaag als de regen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Regen
Regen
Okay, we hebben een paar mooie dagen gehad, zo ergens afgelopen week, maar dat waren eigenlijk een beetje toevalstreffers, zeg maar. Of kruimeltjes van de weergoden om het aanhoudend geklaag over de gestaag vallende regen weer wat te dimmen. In ieder geval kunnen we in Nederland niet zeggen dat we een lekker droog en warm voorjaar hebben gehad. Op naar de zomer. Of gaan we misschien wel gelijk door naar de winter?

Dat hoop ik niet. Voor iedereen die in de komende maanden op vakantie gaat of wil gaan. Maar ook voor onze arme camper. Half april kwam hij uit de stalling, werd, na wat noodzakelijke reparaties, APK goedgekeurd en staat sindsdien werk- en werkeloos voor de deur. Af en toe kreunt hij zachtjes ‘ik wil rijden, ik wil rijden’, maar helaas…we gaan er niet mee weg. Ja we hebben zeker wel zin, maar geen goed weer,  en ook nog geen tijd.
Maar toch willen we zeker wel met ons arme campertje op pad. Een paar dagen of zo, om hem te laten zien dat we echt nog wat voor hem voelen voor we onze camperliefde verplaatsten naar de camper die ons huis en vervoer zal zijn tijdens onze roadtrip door de VS. Want net als de regen gestaag valt, zo vorderen ook de voorbereidingen voor deze bijzondere  reis.

Check en dubbelcheck

Wat is er al geregeld de afgelopen 2 maanden? Natuurlijk de periode waarin we weggaan en de camper waarmee we reizen. Check. En nu ook de vluchten heen en terug. Net als de hotels voor de eerste en de laatste twee nachten van onze reis. Dubbelcheck.
Ah, nog meer check: ook de hond heeft onderdak en de katten en goudvis worden verzorgd. Dus nu kunnen we zachtjesaan beginnen met de invulling van de reis en het min of meer vaststellen van de route. We krijgen al allerlei tips van dingen die we zeker moeten gaan doen of bezichtigen. Leuke tips, bruikbare tips. En wat leuk ook dat mensen met ons meedenken.
Wat zeker nog geregeld moet worden zijn de dingen die we in Las Vegas willen doen en natuurlijk onze 'renewal'. Je moet toch iets geks doen nietwaar.

Ready to go

En al lijkt september nog zo ver, het is wel bijna eind juni. Als ik kijk naar wat er, ondanks het groeiend aantal vinkjes op mijn checklistje, nog geregeld moet worden denk ik soms ‘dat ga ik niet halen’, want nog 'maar' 3 maanden voor we gaan. Dat betekent hard werken om alles klaar te krijgen. Zorgen dat alle zaken geregeld zijn. En als het kan nog even met ons eigen ouwe trouwe campertje op stap. Gewoon. Een dagje of wat. Even de spinnenwebben eraf en eruit vegen en hij is ‘ready to go’. Net als wij, zo gestaag als de regen, toch steeds meer 'ready to go' worden voor ons grote avontuur.

Reactie toevoegen

Ook interessant...

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Tips voor het boeken van een B&B

Tips voor het boeken van een B&B

Je wilt lekker een weekendje weg. Dan kun je natuurlijk een mooi hotel of appartement boeken, maar wat dacht je van een bed and breakfast? Gezellig, knus én een heerlijk ontbijtje op de koop toe. We geven je wat tips voor het boeken van een B&B, want al hebben ze kleinschaligheid en een ontbijt met elkaar gemeen, toch zijn er best wel verschillen.

Lees verder

Verminder je stress

Verminder je stress

Net terug van vakantie of de vakantie nog in het verschiet? Stress ligt ook tijdens ogenschijnlijk ontspannen dagen, altijd op de loer. Maar wat is stress? En moet en kun je er altijd iets aan doen?  We geven je wat tips om ‘gewone’ stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Lees verder

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Steeds meer airlines vragen geld voor het inchecken van ruimbagage. Ga je langere tijd op reis dan ontkom je daar vaak niet aan. Maar ga je bijvoorbeeld op stedentrip dan kun je met wat handige inpaktips meestal prima volstaan met handbagage, al blijft ondanks alle slimme inpaktrucs, het gewicht van een paar schoenen gewoon het gewicht. Maar slim inpakken loont altijd.

Lees verder

Reistips voor 50Plussers

Reistips voor 50Plussers

Zijn reistips voor een 50Plusser anders dan die voor een 30Plusser? Ja en nee. De ‘algemene’ tips, zoals het hebben van een goede reis- en ongevallenverzekering en tips voor het gebruik van creditcards bijvoorbeeld, zijn voor iedere reiziger. Maar ben je geen 30 meer, dan zijn er een paar andere dingen om rekening mee te houden. En die zetten we op een rijtje.

Lees verder

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Met instellingen als het Rijksmuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten hebben Nederland en België zich een plek verworven op de internationale cultuurkaart. Maar de lage landen doen niet alleen in hoge kunsten; ze hebben ook een scala aan heerlijke, vooral smakelijke musea. Puur op reis kiest de 11 lekkerste.

Lees verder