Zo gestaag als de regen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Regen
Regen
Okay, we hebben een paar mooie dagen gehad, zo ergens afgelopen week, maar dat waren eigenlijk een beetje toevalstreffers, zeg maar. Of kruimeltjes van de weergoden om het aanhoudend geklaag over de gestaag vallende regen weer wat te dimmen. In ieder geval kunnen we in Nederland niet zeggen dat we een lekker droog en warm voorjaar hebben gehad. Op naar de zomer. Of gaan we misschien wel gelijk door naar de winter?

Dat hoop ik niet. Voor iedereen die in de komende maanden op vakantie gaat of wil gaan. Maar ook voor onze arme camper. Half april kwam hij uit de stalling, werd, na wat noodzakelijke reparaties, APK goedgekeurd en staat sindsdien werk- en werkeloos voor de deur. Af en toe kreunt hij zachtjes ‘ik wil rijden, ik wil rijden’, maar helaas…we gaan er niet mee weg. Ja we hebben zeker wel zin, maar geen goed weer,  en ook nog geen tijd.
Maar toch willen we zeker wel met ons arme campertje op pad. Een paar dagen of zo, om hem te laten zien dat we echt nog wat voor hem voelen voor we onze camperliefde verplaatsten naar de camper die ons huis en vervoer zal zijn tijdens onze roadtrip door de VS. Want net als de regen gestaag valt, zo vorderen ook de voorbereidingen voor deze bijzondere  reis.

Check en dubbelcheck

Wat is er al geregeld de afgelopen 2 maanden? Natuurlijk de periode waarin we weggaan en de camper waarmee we reizen. Check. En nu ook de vluchten heen en terug. Net als de hotels voor de eerste en de laatste twee nachten van onze reis. Dubbelcheck.
Ah, nog meer check: ook de hond heeft onderdak en de katten en goudvis worden verzorgd. Dus nu kunnen we zachtjesaan beginnen met de invulling van de reis en het min of meer vaststellen van de route. We krijgen al allerlei tips van dingen die we zeker moeten gaan doen of bezichtigen. Leuke tips, bruikbare tips. En wat leuk ook dat mensen met ons meedenken.
Wat zeker nog geregeld moet worden zijn de dingen die we in Las Vegas willen doen en natuurlijk onze 'renewal'. Je moet toch iets geks doen nietwaar.

Ready to go

En al lijkt september nog zo ver, het is wel bijna eind juni. Als ik kijk naar wat er, ondanks het groeiend aantal vinkjes op mijn checklistje, nog geregeld moet worden denk ik soms ‘dat ga ik niet halen’, want nog 'maar' 3 maanden voor we gaan. Dat betekent hard werken om alles klaar te krijgen. Zorgen dat alle zaken geregeld zijn. En als het kan nog even met ons eigen ouwe trouwe campertje op stap. Gewoon. Een dagje of wat. Even de spinnenwebben eraf en eruit vegen en hij is ‘ready to go’. Net als wij, zo gestaag als de regen, toch steeds meer 'ready to go' worden voor ons grote avontuur.

Reactie toevoegen

Ook interessant...

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder