Van hot naar her, maar ook weer terug

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper E-23
Camper E-23
Gek geworden waren we dus niet, maar een beetje gek worden we er wel van. Want het besluit om twee maanden door de Verenigde Staten te reizen is dan wel genomen, er moeten nog heel wat besluiten genomen worden voor we kunnen gaan. Een ding hebben we ondertussen al wel vastgelegd: de camper. Handig als je een campertocht wilt gaan maken.

Ons tijdelijke huis én vervoer

Via Holiday Campers kozen we de Freedom Elite E-23. Deze camper mogen we tijdens onze trip van twee maanden ons tijdelijke huis én vervoermiddel noemen. Het model ruim is genoeg om comfortabel te zijn en niet de hele tijd letterlijk op elkaars lip te hoeven zitten, maar ook niet te groot, want het is wel de bedoeling dat ook IK er mee ga rijden. Want dat is een van de dingen die ik tijdens deze roadtrip wil doen en dan wil je als beginneling niet in zo'n enorm gevaarte de weg op. Kortom, het wordt de Elite E-23. Met alles erop, erin en eraan wat je twee maanden lang nodig kunt hebben. Ik heb nog wel een tip voor Moturis: bouw er kluisjes in! Dat die ontbreken is een beetje vreemd, omdat mensen tegenwoordig toch zaken als een camera en laptop meenemen. En je sleept niet alles elke keer mee de camper uit. Ik hoop dan ook dat ze er snel ingebouwd worden. Als ik van de inbouw van een kluisje in onze eigen camper uitga is het echt niet zoveel werk!

De road en route

Waar beginnen we, waar eindigen we en wat doen we tussen die twee plaatsen in? Leuke vraag. Nog leuker is het om het antwoord daarop te vinden en te bepalen. Want in twee maanden kom je aardig van hot naar her. Hot is nu vastgelegd: dat wordt Seattle. En het her is ook bekend: San Francisco. De route daartussen voert uiteraard langs de bekende –en minder bekende-  nationale parken, en uiteraard Las Vegas. “Laten we daar onze trouwbelofte daar overdoen”, roep ik enthousiast tegen mijn wederhelft. “Of denk je dat het na bijna twee maanden op elkaars lip zitten een flitsscheiding wordt"? Hij houdt het op het overdoen van de trouwbelofte en tot mijn grote verbazing krijg ik zomaar ineens een ‘huwelijksaanzoek’. Hij ging nog net niet op de knieën, maar toch…Ik vond het erg ontroerend, want al zijn we heel wat jaartjes getrouwd, een echt aanzoek kreeg ik niet. We besloten destijds simpelweg  om te gaan trouwen. Maar nu dus dat aanzoek en natuurlijk zei ik volmondig ‘ja’, we hebben immers nog lange weg te gaan samen ;-).

En dan weer terug

Goed, een renewal in Las Vegas. Ook dat moet geregeld. En we beginnen dus in Seattle en gaan terug vanaf San Francisco. Dat betekent tussen het werken door de vluchten regelen en een hotelletje voor eerste en laatste nacht. O ja, en Alcatraz vast boeken. Dat is immers een must als je in San Francisco bent. Kortom, er is nog genoeg te doen en mocht ik  denken tijd genoeg te hebben, de dagen blijken zomaar voorbij te vliegen. Ach, die vliegende tijd...dat was in de eerste plaats toch de reden om deze reis te gaan maken.

Reactie toevoegen

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Tips voor het boeken van een B&B

Tips voor het boeken van een B&B

Je wilt lekker een weekendje weg. Dan kun je natuurlijk een mooi hotel of appartement boeken, maar wat dacht je van een bed and breakfast? Gezellig, knus én een heerlijk ontbijtje op de koop toe. We geven je wat tips voor het boeken van een B&B, want al hebben ze kleinschaligheid en een ontbijt met elkaar gemeen, toch zijn er best wel verschillen.

Lees verder

Verminder je stress

Verminder je stress

Net terug van vakantie of de vakantie nog in het verschiet? Stress ligt ook tijdens ogenschijnlijk ontspannen dagen, altijd op de loer. Maar wat is stress? En moet en kun je er altijd iets aan doen?  We geven je wat tips om ‘gewone’ stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Lees verder

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Steeds meer airlines vragen geld voor het inchecken van ruimbagage. Ga je langere tijd op reis dan ontkom je daar vaak niet aan. Maar ga je bijvoorbeeld op stedentrip dan kun je met wat handige inpaktips meestal prima volstaan met handbagage, al blijft ondanks alle slimme inpaktrucs, het gewicht van een paar schoenen gewoon het gewicht. Maar slim inpakken loont altijd.

Lees verder

Reistips voor 50Plussers

Reistips voor 50Plussers

Zijn reistips voor een 50Plusser anders dan die voor een 30Plusser? Ja en nee. De ‘algemene’ tips, zoals het hebben van een goede reis- en ongevallenverzekering en tips voor het gebruik van creditcards bijvoorbeeld, zijn voor iedere reiziger. Maar ben je geen 30 meer, dan zijn er een paar andere dingen om rekening mee te houden. En die zetten we op een rijtje.

Lees verder

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Met instellingen als het Rijksmuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten hebben Nederland en België zich een plek verworven op de internationale cultuurkaart. Maar de lage landen doen niet alleen in hoge kunsten; ze hebben ook een scala aan heerlijke, vooral smakelijke musea. Puur op reis kiest de 11 lekkerste.

Lees verder