Van hot naar her, maar ook weer terug

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper E-23
Camper E-23
Gek geworden waren we dus niet, maar een beetje gek worden we er wel van. Want het besluit om twee maanden door de Verenigde Staten te reizen is dan wel genomen, er moeten nog heel wat besluiten genomen worden voor we kunnen gaan. Een ding hebben we ondertussen al wel vastgelegd: de camper. Handig als je een campertocht wilt gaan maken.

Ons tijdelijke huis én vervoer

Via Holiday Campers kozen we de Freedom Elite E-23. Deze camper mogen we tijdens onze trip van twee maanden ons tijdelijke huis én vervoermiddel noemen. Het model ruim is genoeg om comfortabel te zijn en niet de hele tijd letterlijk op elkaars lip te hoeven zitten, maar ook niet te groot, want het is wel de bedoeling dat ook IK er mee ga rijden. Want dat is een van de dingen die ik tijdens deze roadtrip wil doen en dan wil je als beginneling niet in zo'n enorm gevaarte de weg op. Kortom, het wordt de Elite E-23. Met alles erop, erin en eraan wat je twee maanden lang nodig kunt hebben. Ik heb nog wel een tip voor Moturis: bouw er kluisjes in! Dat die ontbreken is een beetje vreemd, omdat mensen tegenwoordig toch zaken als een camera en laptop meenemen. En je sleept niet alles elke keer mee de camper uit. Ik hoop dan ook dat ze er snel ingebouwd worden. Als ik van de inbouw van een kluisje in onze eigen camper uitga is het echt niet zoveel werk!

De road en route

Waar beginnen we, waar eindigen we en wat doen we tussen die twee plaatsen in? Leuke vraag. Nog leuker is het om het antwoord daarop te vinden en te bepalen. Want in twee maanden kom je aardig van hot naar her. Hot is nu vastgelegd: dat wordt Seattle. En het her is ook bekend: San Francisco. De route daartussen voert uiteraard langs de bekende –en minder bekende-  nationale parken, en uiteraard Las Vegas. “Laten we daar onze trouwbelofte daar overdoen”, roep ik enthousiast tegen mijn wederhelft. “Of denk je dat het na bijna twee maanden op elkaars lip zitten een flitsscheiding wordt"? Hij houdt het op het overdoen van de trouwbelofte en tot mijn grote verbazing krijg ik zomaar ineens een ‘huwelijksaanzoek’. Hij ging nog net niet op de knieën, maar toch…Ik vond het erg ontroerend, want al zijn we heel wat jaartjes getrouwd, een echt aanzoek kreeg ik niet. We besloten destijds simpelweg  om te gaan trouwen. Maar nu dus dat aanzoek en natuurlijk zei ik volmondig ‘ja’, we hebben immers nog lange weg te gaan samen ;-).

En dan weer terug

Goed, een renewal in Las Vegas. Ook dat moet geregeld. En we beginnen dus in Seattle en gaan terug vanaf San Francisco. Dat betekent tussen het werken door de vluchten regelen en een hotelletje voor eerste en laatste nacht. O ja, en Alcatraz vast boeken. Dat is immers een must als je in San Francisco bent. Kortom, er is nog genoeg te doen en mocht ik  denken tijd genoeg te hebben, de dagen blijken zomaar voorbij te vliegen. Ach, die vliegende tijd...dat was in de eerste plaats toch de reden om deze reis te gaan maken.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder