Van hot naar her, maar ook weer terug

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Camper E-23
Camper E-23
Gek geworden waren we dus niet, maar een beetje gek worden we er wel van. Want het besluit om twee maanden door de Verenigde Staten te reizen is dan wel genomen, er moeten nog heel wat besluiten genomen worden voor we kunnen gaan. Een ding hebben we ondertussen al wel vastgelegd: de camper. Handig als je een campertocht wilt gaan maken.

Ons tijdelijke huis én vervoer

Via Holiday Campers kozen we de Freedom Elite E-23. Deze camper mogen we tijdens onze trip van twee maanden ons tijdelijke huis én vervoermiddel noemen. Het model ruim is genoeg om comfortabel te zijn en niet de hele tijd letterlijk op elkaars lip te hoeven zitten, maar ook niet te groot, want het is wel de bedoeling dat ook IK er mee ga rijden. Want dat is een van de dingen die ik tijdens deze roadtrip wil doen en dan wil je als beginneling niet in zo'n enorm gevaarte de weg op. Kortom, het wordt de Elite E-23. Met alles erop, erin en eraan wat je twee maanden lang nodig kunt hebben. Ik heb nog wel een tip voor Moturis: bouw er kluisjes in! Dat die ontbreken is een beetje vreemd, omdat mensen tegenwoordig toch zaken als een camera en laptop meenemen. En je sleept niet alles elke keer mee de camper uit. Ik hoop dan ook dat ze er snel ingebouwd worden. Als ik van de inbouw van een kluisje in onze eigen camper uitga is het echt niet zoveel werk!

De road en route

Waar beginnen we, waar eindigen we en wat doen we tussen die twee plaatsen in? Leuke vraag. Nog leuker is het om het antwoord daarop te vinden en te bepalen. Want in twee maanden kom je aardig van hot naar her. Hot is nu vastgelegd: dat wordt Seattle. En het her is ook bekend: San Francisco. De route daartussen voert uiteraard langs de bekende –en minder bekende-  nationale parken, en uiteraard Las Vegas. “Laten we daar onze trouwbelofte daar overdoen”, roep ik enthousiast tegen mijn wederhelft. “Of denk je dat het na bijna twee maanden op elkaars lip zitten een flitsscheiding wordt"? Hij houdt het op het overdoen van de trouwbelofte en tot mijn grote verbazing krijg ik zomaar ineens een ‘huwelijksaanzoek’. Hij ging nog net niet op de knieën, maar toch…Ik vond het erg ontroerend, want al zijn we heel wat jaartjes getrouwd, een echt aanzoek kreeg ik niet. We besloten destijds simpelweg  om te gaan trouwen. Maar nu dus dat aanzoek en natuurlijk zei ik volmondig ‘ja’, we hebben immers nog lange weg te gaan samen ;-).

En dan weer terug

Goed, een renewal in Las Vegas. Ook dat moet geregeld. En we beginnen dus in Seattle en gaan terug vanaf San Francisco. Dat betekent tussen het werken door de vluchten regelen en een hotelletje voor eerste en laatste nacht. O ja, en Alcatraz vast boeken. Dat is immers een must als je in San Francisco bent. Kortom, er is nog genoeg te doen en mocht ik  denken tijd genoeg te hebben, de dagen blijken zomaar voorbij te vliegen. Ach, die vliegende tijd...dat was in de eerste plaats toch de reden om deze reis te gaan maken.

Reactie toevoegen

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder