Jee, hoe kom je daar nu bij?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

crazy.jpgJa, die vraag krijg ik regelmatig tegenwoordig. In deze, of andere bewoordingen. Zoals: "Kan dat wel", "Hoe doe je dat thuis?", "En je bedrijf dan?".  Waarom ik deze vragen krijg? Omdat ik een paar maanden met een camper door Amerika wil reizen. Om genoeg tijd te hebben een deel van dit land te ontdekken. Omdat ik denk dat het leuk is.

 

Doos op wielen

De wens voor een trektocht met camper ontstond vorig jaar toen we, echtgenoot en ik, met onze eigen oude camper, zeg eigenlijk maar 'doos op wielen', door Duitsland trokken. Ik netjes op de bijrijdersstoel, want rijden in een doos zonder stuurbekrachtiging is best zwaar. Maar rijden in een nieuwe(re) doos? Mmm, dat lijkt me wel wat. Maar dan wel in een 'road trip'. En zo ontstaat het idee. Terwijl we in onze ouwe camper over de Duitse wegen hobbelen, dromen we onze reis: Het liefst dus een paar maanden. In een land met mooie wegen, boeiende steden, fijne camperplekken en eindeloos asfalt, 'The road ahead is empty', afgewisseld met schitterende natuur. Het westen van Amerika. Dat lijkt ons wel wat.

Weer thuis blijft de droom hangen. Sluimerend. Af en toe de kop opstekend. En als er dan in onze omgeving allerlei dingen gebeuren waardoor we denken: "Het leven is best kort", wordt het tijd om spijkers met koppen te gaan slaan.

Huisje, beestjes, werk

En dat vergt nogal wat planning. Want wanneer gaan we? En hoe doen we dat met het thuisfront? Jongste gaat studeren. Ze woont nog thuis en kan voor huis en dieren zorgen, maar heeft wel ook hulp nodig van de andere twee kinderen. Hoe kleden we ons werk in? We zijn alle twee zelfstandig dus echt 'vrij nemen' is geen optie. En...waar begint de reis, en waar eindigt deze?

Op zoek naar kannen en kruiken 

Langzamerhand krijgt alles vorm. Ik vertel het tegen mensen in mijn omgeving en krijg regelmatig de vraag "Hoe kom je daar nu bij?" Maar hoe definitiever het wordt, hoe meer ik ook hoor: "Leuk, wil ik ook!' En of we gek geworden zijn om zo'n avontuur aan te gaan? Nee, hoor, we zijn gek als we het nu niet doen als het kan!

Een droom wordt werkelijkheid.  We gaan. De planning is vanaf eind september. Vanaf nu kun je ons volgen op de zoektocht naar het vullen van alle kannen en kruiken! En natuurlijk ook tijdens de reis!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder