Jee, hoe kom je daar nu bij?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

crazy.jpgJa, die vraag krijg ik regelmatig tegenwoordig. In deze, of andere bewoordingen. Zoals: "Kan dat wel", "Hoe doe je dat thuis?", "En je bedrijf dan?".  Waarom ik deze vragen krijg? Omdat ik een paar maanden met een camper door Amerika wil reizen. Om genoeg tijd te hebben een deel van dit land te ontdekken. Omdat ik denk dat het leuk is.

 

Doos op wielen

De wens voor een trektocht met camper ontstond vorig jaar toen we, echtgenoot en ik, met onze eigen oude camper, zeg eigenlijk maar 'doos op wielen', door Duitsland trokken. Ik netjes op de bijrijdersstoel, want rijden in een doos zonder stuurbekrachtiging is best zwaar. Maar rijden in een nieuwe(re) doos? Mmm, dat lijkt me wel wat. Maar dan wel in een 'road trip'. En zo ontstaat het idee. Terwijl we in onze ouwe camper over de Duitse wegen hobbelen, dromen we onze reis: Het liefst dus een paar maanden. In een land met mooie wegen, boeiende steden, fijne camperplekken en eindeloos asfalt, 'The road ahead is empty', afgewisseld met schitterende natuur. Het westen van Amerika. Dat lijkt ons wel wat.

Weer thuis blijft de droom hangen. Sluimerend. Af en toe de kop opstekend. En als er dan in onze omgeving allerlei dingen gebeuren waardoor we denken: "Het leven is best kort", wordt het tijd om spijkers met koppen te gaan slaan.

Huisje, beestjes, werk

En dat vergt nogal wat planning. Want wanneer gaan we? En hoe doen we dat met het thuisfront? Jongste gaat studeren. Ze woont nog thuis en kan voor huis en dieren zorgen, maar heeft wel ook hulp nodig van de andere twee kinderen. Hoe kleden we ons werk in? We zijn alle twee zelfstandig dus echt 'vrij nemen' is geen optie. En...waar begint de reis, en waar eindigt deze?

Op zoek naar kannen en kruiken 

Langzamerhand krijgt alles vorm. Ik vertel het tegen mensen in mijn omgeving en krijg regelmatig de vraag "Hoe kom je daar nu bij?" Maar hoe definitiever het wordt, hoe meer ik ook hoor: "Leuk, wil ik ook!' En of we gek geworden zijn om zo'n avontuur aan te gaan? Nee, hoor, we zijn gek als we het nu niet doen als het kan!

Een droom wordt werkelijkheid.  We gaan. De planning is vanaf eind september. Vanaf nu kun je ons volgen op de zoektocht naar het vullen van alle kannen en kruiken! En natuurlijk ook tijdens de reis!

Reactie toevoegen

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Tips voor het boeken van een B&B

Tips voor het boeken van een B&B

Je wilt lekker een weekendje weg. Dan kun je natuurlijk een mooi hotel of appartement boeken, maar wat dacht je van een bed and breakfast? Gezellig, knus én een heerlijk ontbijtje op de koop toe. We geven je wat tips voor het boeken van een B&B, want al hebben ze kleinschaligheid en een ontbijt met elkaar gemeen, toch zijn er best wel verschillen.

Lees verder

Verminder je stress

Verminder je stress

Net terug van vakantie of de vakantie nog in het verschiet? Stress ligt ook tijdens ogenschijnlijk ontspannen dagen, altijd op de loer. Maar wat is stress? En moet en kun je er altijd iets aan doen?  We geven je wat tips om ‘gewone’ stressvolle situaties het hoofd te bieden.

Lees verder

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Wat mag je meenemen aan handbagage?

Steeds meer airlines vragen geld voor het inchecken van ruimbagage. Ga je langere tijd op reis dan ontkom je daar vaak niet aan. Maar ga je bijvoorbeeld op stedentrip dan kun je met wat handige inpaktips meestal prima volstaan met handbagage, al blijft ondanks alle slimme inpaktrucs, het gewicht van een paar schoenen gewoon het gewicht. Maar slim inpakken loont altijd.

Lees verder

Reistips voor 50Plussers

Reistips voor 50Plussers

Zijn reistips voor een 50Plusser anders dan die voor een 30Plusser? Ja en nee. De ‘algemene’ tips, zoals het hebben van een goede reis- en ongevallenverzekering en tips voor het gebruik van creditcards bijvoorbeeld, zijn voor iedere reiziger. Maar ben je geen 30 meer, dan zijn er een paar andere dingen om rekening mee te houden. En die zetten we op een rijtje.

Lees verder

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Top 11 lekkerste musea van Nederland en België

Met instellingen als het Rijksmuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten hebben Nederland en België zich een plek verworven op de internationale cultuurkaart. Maar de lage landen doen niet alleen in hoge kunsten; ze hebben ook een scala aan heerlijke, vooral smakelijke musea. Puur op reis kiest de 11 lekkerste.

Lees verder