Jee, hoe kom je daar nu bij?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

crazy.jpgJa, die vraag krijg ik regelmatig tegenwoordig. In deze, of andere bewoordingen. Zoals: "Kan dat wel", "Hoe doe je dat thuis?", "En je bedrijf dan?".  Waarom ik deze vragen krijg? Omdat ik een paar maanden met een camper door Amerika wil reizen. Om genoeg tijd te hebben een deel van dit land te ontdekken. Omdat ik denk dat het leuk is.

 

Doos op wielen

De wens voor een trektocht met camper ontstond vorig jaar toen we, echtgenoot en ik, met onze eigen oude camper, zeg eigenlijk maar 'doos op wielen', door Duitsland trokken. Ik netjes op de bijrijdersstoel, want rijden in een doos zonder stuurbekrachtiging is best zwaar. Maar rijden in een nieuwe(re) doos? Mmm, dat lijkt me wel wat. Maar dan wel in een 'road trip'. En zo ontstaat het idee. Terwijl we in onze ouwe camper over de Duitse wegen hobbelen, dromen we onze reis: Het liefst dus een paar maanden. In een land met mooie wegen, boeiende steden, fijne camperplekken en eindeloos asfalt, 'The road ahead is empty', afgewisseld met schitterende natuur. Het westen van Amerika. Dat lijkt ons wel wat.

Weer thuis blijft de droom hangen. Sluimerend. Af en toe de kop opstekend. En als er dan in onze omgeving allerlei dingen gebeuren waardoor we denken: "Het leven is best kort", wordt het tijd om spijkers met koppen te gaan slaan.

Huisje, beestjes, werk

En dat vergt nogal wat planning. Want wanneer gaan we? En hoe doen we dat met het thuisfront? Jongste gaat studeren. Ze woont nog thuis en kan voor huis en dieren zorgen, maar heeft wel ook hulp nodig van de andere twee kinderen. Hoe kleden we ons werk in? We zijn alle twee zelfstandig dus echt 'vrij nemen' is geen optie. En...waar begint de reis, en waar eindigt deze?

Op zoek naar kannen en kruiken 

Langzamerhand krijgt alles vorm. Ik vertel het tegen mensen in mijn omgeving en krijg regelmatig de vraag "Hoe kom je daar nu bij?" Maar hoe definitiever het wordt, hoe meer ik ook hoor: "Leuk, wil ik ook!' En of we gek geworden zijn om zo'n avontuur aan te gaan? Nee, hoor, we zijn gek als we het nu niet doen als het kan!

Een droom wordt werkelijkheid.  We gaan. De planning is vanaf eind september. Vanaf nu kun je ons volgen op de zoektocht naar het vullen van alle kannen en kruiken! En natuurlijk ook tijdens de reis!

Reactie toevoegen

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder