York: kort en bondig

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

York
York
York is een stad met rond de 150.000 inwoners in het ceremonieel graafschap North Yorkshire in het noorden van Engeland. De stad ligt aan de samenvloeiing van de rivieren de Ouse en de Foss.

 

Yorkshire Pass

De Yorkshire Pass was de eerste regionale sightseeing pas in het land. De pas geeft toegang tot 70 toeristische attracties in de regio. Ook krijg je korting in vele restaurants, winkels en avondentertainment zoals ghost walks en theatertickets. Bij het York Visitor Informatiecentrum zijn 1, 2, 3 of 6-daagse passen te koop.
 

Winkelen

Antiek, designershops, de York Designer Outlet of misschien wel één van de nieuwe vier thematische ‘shopwandelingen’ maken… in York kun je je winkelhart ophalen.

York valt als stad geregeld in de prijzen:

  • ‘Most Group-Friendly UK Destination’ in de categorie Group Travel Awards 2009;
  • ‘Best UK City’ in the Telegraph Travel Awards 2007 én 2008;
  • ‘European Tourism City of the Year’  bij European Cities Marketing in 2007/08.

York’s Evenementen

Vikingmuseum
Vikingmuseum
Het hele jaar door is er wel iets te beleven in York
Februari: Jorvik Viking Festival.
Mei tot oktober: York races.
Juli: vroege muziekfestival.
September: Het grootste eet- en drink festival in Groot Brittanie
November en december: Saint Nicholas evenement en de beroemde kerstmarkten
December: vroege muziek kerstfestival.
 

Hoe kom je in York?

Met het vliegtuig
Jet2com vliegt bijna het hele jaar twee keer per dan in nog geen uur van Amsterdam naar Leeds. De vliegtijden zijn prettig: je hoeft niet midden in de nacht op te staan, daarnaast zijn ook de tickets prettig geprijsd. Bijkomende service: eenvoudig en in één keer online inchecken voor zowel de heen- als de terugvlucht en je koffer mag 23 kilo wegen.
 
Met de ferry
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een overtocht met een veerboot
 
Met de auto
York ligt op ongeveer 20 autominuten van de M1/M62 snelweg. De binnenstad is autoluw en deels autovrij. Rond de stad zijn voldoende parkeerfaciliteiten met busverbindingen naar het centrum.

Met de trein 
Binnen twee uur sta je met de trein vanuit Londen in York.
 
Voor alle informatie: York Visitor Information Centre  

 

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder

De leukste weetjes over Turkije

De leukste weetjes over Turkije

Zand, strand, blauwe zee, maar ook prachtige natuur in de binnenlanden en bijzondere cultuurschatten. Turkije is zo gevarieerd dat je er voor elke soort vakantie terecht kunt. We hebben een aantal bijzondere weetjes over Turkije voor je verzameld.

Lees verder

Vroegboekkorting of toch een last minute-aanbieding?

Vroegboekkorting of toch een last minute-aanbieding?

Januari en februari zijn bij uitstek maanden om een volgende vakantie te plannen. De Vakantiebeurs in Utrecht is voor veel mensen een inspiratiebron, net als onze reisreportages. Maar wat is nou wijsheid? Moet je er vroeg bij zijn, of juist last minute boeken om een zo gunstig mogelijke prijs te krijgen? Dat hangt van een aantal factoren af.

Lees verder