York: kort en bondig

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

York
York
York is een stad met rond de 150.000 inwoners in het ceremonieel graafschap North Yorkshire in het noorden van Engeland. De stad ligt aan de samenvloeiing van de rivieren de Ouse en de Foss.

 

Yorkshire Pass

De Yorkshire Pass was de eerste regionale sightseeing pas in het land. De pas geeft toegang tot 70 toeristische attracties in de regio. Ook krijg je korting in vele restaurants, winkels en avondentertainment zoals ghost walks en theatertickets. Bij het York Visitor Informatiecentrum zijn 1, 2, 3 of 6-daagse passen te koop.
 

Winkelen

Antiek, designershops, de York Designer Outlet of misschien wel één van de nieuwe vier thematische ‘shopwandelingen’ maken… in York kun je je winkelhart ophalen.

York valt als stad geregeld in de prijzen:

  • ‘Most Group-Friendly UK Destination’ in de categorie Group Travel Awards 2009;
  • ‘Best UK City’ in the Telegraph Travel Awards 2007 én 2008;
  • ‘European Tourism City of the Year’  bij European Cities Marketing in 2007/08.

York’s Evenementen

Vikingmuseum
Vikingmuseum
Het hele jaar door is er wel iets te beleven in York
Februari: Jorvik Viking Festival.
Mei tot oktober: York races.
Juli: vroege muziekfestival.
September: Het grootste eet- en drink festival in Groot Brittanie
November en december: Saint Nicholas evenement en de beroemde kerstmarkten
December: vroege muziek kerstfestival.
 

Hoe kom je in York?

Met het vliegtuig
Jet2com vliegt bijna het hele jaar twee keer per dan in nog geen uur van Amsterdam naar Leeds. De vliegtijden zijn prettig: je hoeft niet midden in de nacht op te staan, daarnaast zijn ook de tickets prettig geprijsd. Bijkomende service: eenvoudig en in één keer online inchecken voor zowel de heen- als de terugvlucht en je koffer mag 23 kilo wegen.
 
Met de ferry
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een overtocht met een veerboot
 
Met de auto
York ligt op ongeveer 20 autominuten van de M1/M62 snelweg. De binnenstad is autoluw en deels autovrij. Rond de stad zijn voldoende parkeerfaciliteiten met busverbindingen naar het centrum.

Met de trein 
Binnen twee uur sta je met de trein vanuit Londen in York.
 
Voor alle informatie: York Visitor Information Centre  

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder