York: kort en bondig

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

York
York
York is een stad met rond de 150.000 inwoners in het ceremonieel graafschap North Yorkshire in het noorden van Engeland. De stad ligt aan de samenvloeiing van de rivieren de Ouse en de Foss.

 

Yorkshire Pass

De Yorkshire Pass was de eerste regionale sightseeing pas in het land. De pas geeft toegang tot 70 toeristische attracties in de regio. Ook krijg je korting in vele restaurants, winkels en avondentertainment zoals ghost walks en theatertickets. Bij het York Visitor Informatiecentrum zijn 1, 2, 3 of 6-daagse passen te koop.
 

Winkelen

Antiek, designershops, de York Designer Outlet of misschien wel één van de nieuwe vier thematische ‘shopwandelingen’ maken… in York kun je je winkelhart ophalen.

York valt als stad geregeld in de prijzen:

  • ‘Most Group-Friendly UK Destination’ in de categorie Group Travel Awards 2009;
  • ‘Best UK City’ in the Telegraph Travel Awards 2007 én 2008;
  • ‘European Tourism City of the Year’  bij European Cities Marketing in 2007/08.

York’s Evenementen

Vikingmuseum
Vikingmuseum
Het hele jaar door is er wel iets te beleven in York
Februari: Jorvik Viking Festival.
Mei tot oktober: York races.
Juli: vroege muziekfestival.
September: Het grootste eet- en drink festival in Groot Brittanie
November en december: Saint Nicholas evenement en de beroemde kerstmarkten
December: vroege muziek kerstfestival.
 

Hoe kom je in York?

Met het vliegtuig
Jet2com vliegt bijna het hele jaar twee keer per dan in nog geen uur van Amsterdam naar Leeds. De vliegtijden zijn prettig: je hoeft niet midden in de nacht op te staan, daarnaast zijn ook de tickets prettig geprijsd. Bijkomende service: eenvoudig en in één keer online inchecken voor zowel de heen- als de terugvlucht en je koffer mag 23 kilo wegen.
 
Met de ferry
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een overtocht met een veerboot
 
Met de auto
York ligt op ongeveer 20 autominuten van de M1/M62 snelweg. De binnenstad is autoluw en deels autovrij. Rond de stad zijn voldoende parkeerfaciliteiten met busverbindingen naar het centrum.

Met de trein 
Binnen twee uur sta je met de trein vanuit Londen in York.
 
Voor alle informatie: York Visitor Information Centre  

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder