Slapen en doen in York

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Citytours
Citytours
In York hoef je je geen minuut te vervelen. Dwaal door de historische straatjes, bekijk de prachtige gebouwen, bezoek een van de vele musea of wandel over de stadswallen. Hoog overzicht? Neem een bustour. Wat je ook zoekt, je vindt het in York. Daarnaast kun je ook nog vijf sterren chique of vorstelijk slapen. Of misschien wel 'groen'? Voor een volledig overzicht: www.visityork.uk

 

Een greep uit de mogelijkheden:  

Yorkshire Museum
https://www.yorkshiremuseum.org.uk/.

Nationaal Spoorwegmuseum
Het spoorwegmuseum van York is het onderkomen van een groot deel van de Britse nationale collectie treinen. Daarnaast zijn er allerlei voorwerpen als films, posters en foto’s te zien die op een of andere manier met het spoor te maken hebben. Tot en met 6 september 2010 is er in samenwerking met Nationale Spoorwegmuseum in Nederland een expositie over het verleden, heden en de toekomst van de veerbootroute Harwich-Hoek van Holland. www.nrm.org.uk.
 
The York Dungeon
York in de 14e eeuw? Kom dan naar de Dungeon. Door het beangstigend echte spel van de acteurs en de griezelige decors stap je letterlijk terug de tijd in.www.thedungeons.com.

Races
Zomertijd is racetijd. Nét buiten het centrum van York kun je van mei tot oktober de paarden zien trappelen op de renbaan. Zet je hoedje op en ‘mingle with the crowd’. www.yorkracecourse.co.uk.
  
Bar Convent museum
In 1686 werd de Bar Convent, door de oudste nonnenorde van Engeland gesticht als een school voor katholieke meisjes. Nu doet het gebouw dienst als Bed & Breakfast. Ook worden er vergaderingen, bijeenkomsten en kunsttentoonstellingen gehouden. In het Bar Convent museum is een permanente expositie over de geschiedenis van het pand, de nonnen en de ontwikkeling van de religie in het Noorden van Engeland. www.bar-convent.org.uk.
 
York Mystery Plays
Niet alleen spoken en geesten zorgen voor spektakel, ook de acteurs van de Mystery Plays kunnen er wat van. Zij voeren de Passion spelen op die gebaseerd zijn op de Corpus Christus spelen uit de middeleeuwen. www.yorkmysteryplays.co.uk.

Een compleet rondje York met uitleg, spannende en onontdektje plekjes en schitterende verhalen? Vraag naar Keith Mulhearn bij www.completeyork.com.

Vorstelijk slapen in Mount Royale

tuin hotel Mount Royale
tuin hotel Mount Royale
Hotels onpersoonlijk? Allemaal hetzelfde ingericht? Aardig personeel, maar voel je je een nummer? Ga dan voor heel bijzondere ervaring eens naar Mount Royale Hotel. Het hotel bestaat uit twee samengevoegde panden. Daardoor zijn er vier en twintig kamers, die allemaal anders en in eigen stijl zijn ingericht. Daarnaast heeft het hotel een geweldige tuin met zitjes en plekjes om lekker in de zon te zitten, maar waar ook een prominente plek is ingeruimd voor het lekkere zwembad. Luxe: geniet van de warme sauna en het stoombad of laat je zakken in de bubbelende jacuzzi. Verrassing: zodra je in het bruisende water zit krijg je een heerlijk glaasje bubbels aangeboden. Het ontbijt is luxe en uitgebreid en dat je voor de medewerkers geen nummer bent blijkt wel uit het feit dat ze na één dag weten hoe je je eitje het liefste hebt. Ook fijn: men probeert het je echt naar de zin te maken. Denkt mee over 'leuke dingen om te doen' en doet niet moeilijk als je iets langer in de jacuzzi wilt dan de 'openingstijden'. Dit alles zorgt ervoor dat je je ver van huis toch bijna thuis voelt. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum, maar heb je 's avonds toch geen zin meer om nog weg te gaan dan zijn het restaurant en de gezellige bar van Mount Royale een meer dan prima alternatief. Nog een pluspunt: gratis draadloos internet. Niet voor iedereen noodzakelijk, maar wel handig als je je mail wilt of moet checken. https://www.mountroyale.co.uk.
 

Vijf sterren dutje


In het Cedar Court Hotel leg je je hoofd op het kussen van Yorks eerste vijfsterren hotel. Het hotel is gevestigd in het uit 1906 daterende voormalig hoofdkantoor van de Britse Spoorwegen. Met de restauratie en de verbouwing tot hotel is maar liefst tien miljoen pond gemoeid, maar dan heb je ook wat! Vanwege de historische waarde zijn in het nieuwe hotel de oude details en delen van de oude inrichting, zoals houten lambrisering, betegelde vloeren en de grote kluisdeuren gebruikt. In het vroegere directiekantoor hangen de portretten van twee voormalige directieleden die nu goedkeurend toekijken hoe het ontbijt geserveerd wordt. Vanaf dit jaar kunnen bezoekers terecht in een van de 107 nieuwe slaapkamers met luxe badkamers. Dineren kan in een van de restaurants en iets te drinken bestel je aan de bars, op het dakterras of in de speciale whiskeykamer. Voor pure ontspanning moet je de kelder in. Hier vind je een schitterend  wellnesscomplex met een zwembad, jacuzzi en fitnessruimte. Vanwege de historie is het hotel, ook als je er niet logeert, een bezoekje waard. www.cedarcourtgrand.co.uk.

 
Petergate
Petergate
vakwerkhuis
vakwerkhuis
York fietsenstalling
York fietsenstalling
IJskar
IJskar
 
narcissen in York
Narcissen in York
 
boottocht
boottocht
 
petten
petten
 
slager
slager
 
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder