Archief

Droomcruise dichtbij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

naturistisch zeilen
naturistisch zeilen
Bij zeilen en dromen denken we vooral aan de andere kant van de wereld, bijvoorbeeld aan het Caribisch gebied. Een vaak prijzige, voor velen onbetaalbare ervaring. Paul en Betty Temming maken zo’n droom haalbaar en je hoeft er ook niet eens ver voor weg! In augustus 2010 verzorgen ze met hun klipper Isis een naturistische reis van 14 dagen over de Nederlandse en Duitse Waddenzee.

Van 9 tot en met 22 augustus worden illustere namen als Zoutkamp, Greetsiel en Juist aangedaan, plus bekende Waddeneilanden als Schiermonnikoog, Terschelling, Ameland en Vlieland. Soms wordt onderweg stilgehouden en overnacht op drooggevallen zandbanken, je eigen naaktstrand! Paul en Betty kunnen nauwelijks wachten om hun droomreis te maken. “Als het schip langzaam langs één van de prachtige eilanden zeilt en de zon voorzichtig in zee verdwijnt, weet u waarschijnlijk heel zeker, dat u hier op het juiste moment op de juiste plek bent.”

Naturistvriendelijke stranden
Op de eilanden zelf liggen vaak naturistvriendelijke stranden, bossen en duinen aangevuld met pittoreske dorpjes. “Zodra we hebben aangelegd en je voet aan wal zet, ben je in een andere wereld. Dat typische eilandgevoel moet je ondergaan.”
Om een indruk te geven van de route: vanuit Zoutkamp gaat het over het Lauwersmeer naar de sluis in Lauwersoog. In oostelijke richting wordt ’s middags al snel een bank gezocht op het inmiddels drooggevallen wad. “Deze manier van leven went heel erg snel,”stelt Betty. “Lekker in je blootje zwemmen en je verwonderen over het eenvoudige landschap dat bestaat uit zand en zoutwater.” De nacht wordt doorgebracht op de zandbank. De volgende dag wordt gezeild naar de grote sluis die de Leybocht van de Waddenzee afsluit. Greetsiel, in het Nederlands Grietjezijl, is er een kleine havenplaats, met een schilderachtig dorpsgezicht.

Dag drie wordt gevaren naar het smalle eiland Juist, volgens velen wadvaren op z’n best! De invaart naar de haven is een aparte belevenis. Via een ‘snelweg’ van boompjes wordt de vaarweg aangegeven. Op het autovrije eiland en in het stadje rijden overal wagens, getrokken door paarden. Dikke knollen brengen bijvoorbeeld karren vol met spullen voor de supermarkt. Na een dag Juist en een nacht zandbank is het tijd voor deel twee van de reis: de Nederlandse Waddeneilanden, eerst Schiermonnikoog, gevolgd door Ameland, Terschelling en Vlieland. Met recht een droomcruise met 4 sterren!
 

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder