Archief

Een eigen plek. Of toch niet?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kunnen geklede en ongeklede mensen samen op een strand? Het leek er wel op, die ochtend op strand Slufter. Omdat het naaktstrand al was afgesloten schoven de blootzonners op richting ‘kleedstrand’. En dat is geen probleem, als het aantal ‘bloot’ en ‘bikini’ ongeveer gelijk is.

De derde week van augustus was tropisch warm in Nederland. Dochter had nog vakantie en ondanks dat we niet zulke strandgangers zijn leek de zee ons erg aantrekkelijk. Wanneer we naar een stand gaan dan is het altijd bij de Slufter. Het strand is er groot en breed, er is een naturistisch gedeelte, altijd parkeerplaats en ja, ook de hond kan mee. Helaas moet strand Slufter plaats maken voor de Tweede Maasvlakte, maar tot en met eind augustus zou je er terecht kunnen. Dus wij op pad. Tot onze grote verrassing was het ondanks het vroege uur, al bij het oprijden van de strandweg ongewoon druk. Zoals gewoonlijk reden we door naar achteren, waar het naaktgedeelte is. Of eigenlijk was, want de werkzaamheden bleken al in volle gang waardoor een groot deel van het achterste strand al niet meer voor het publiek toegankelijk was. Heerlijk, zo’n besluit om midden in de zomer al stukken strand af te sluiten. Daar is over nagedacht.

Inventieve strandopgang
Helemaal aan het eind van de weg vonden we nog een parkeerplek. Toen begon de zoektocht naar een strandopgang, want een aantal bleek ook al afgerasterd. Ergens in de afrastering hadden andere strandgangers een gat gemaakt. Omdat iedereen er onderdoor kroop deden wij dat ook. Eenmaal op het strand keken dochter en ik elkaar eens aan. Wonderlijk. Waren we nu op een naturistisch of juist niet naturistisch gedeelte uitgekomen? Op de ene handdoek lag een vrouw streeploos bruin te kleuren, terwijl twee meter verderop een andere vrouw met kunst en vliegwerk onder haar handdoek bezig was om onderbroek te verruilen voor bikinibroekje. We besloten niet verder te lopen, zetten onze parasol op en ploften neer. Kleren uit. Klaar!
Verdiept in een spannend boek hadden we niet veel aandacht voor onze omgeving. Tot een uurtje later vlak naast ons een schelle stem ‘hier gaan we zitten’ zei. Vader, moeder en twee kinderen pakten een meter van ons vandaan hun boeltje uit. Moeder keek afkeurend naar onze blote lijven. Ze plantte haar parasol demonstratief in het zand en schudde de immens grote badlakens uit. De kinderen giechelden en keken besmuikt onze kant uit.

Waar zijn ze?
Wij blikten eens rond en zagen dat om ons heen bijna iedereen een bikini of zwembroek aan had. Hier en daar een topless dame. Waar waren de naturisten gebleven? In de verte zagen we twee blote mensen langs de waterlijn lopen. Gelukkig, ze waren er dus nog wel. Maar bloot was nu wel erg in de minderheid, en het effect van een blote minderheid zijn is dat je je ineens heel bloot voelt. Vooral voor een tiener. Tijd om op te breken dus.
We kropen door het gat in de omheining terug richting de parkeerplaats. Een laatste blik toonde een krioelende massa mensen op een prachtig strand.

Het strand is nu helemaal afgesloten en we zijn benieuwd wat we ervoor in de plaats krijgen en, heel belangrijk, of ‘wij’ naturisten ook nog een plaatsje krijgen. Een eigen plek, want gemengd kan alleen als de verhoudingen kloppen. En dat blijkt in de praktijk jammer genoeg niet zo te zijn.

Ook interessant...

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder