Nederlander vermoordde Britse toeriste in India

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Srinagar
Srinagar
De zaterdag in India opgepakte Nederlander Richard de W. heeft bekend de 24-jarige Britse toeriste Sarah Groves te hebben vermoord. Volgens Britse en Indiase media verklaarde hij onder invloed te zijn van drugs. Het is nog niet duidelijk waarom de Nederlander de toeriste heeft vermoord. Volgens eigen zeggen van De W. hebben de twee ruzie gehad.

Sara Groves werd zaterdag levenloos aangetroffen op een woonboot in de stad Srinagar, in het Indiase deel van Kasjmir. Ze was met meer dan 25 messteken om het leven gebracht. De Nederlander verbleef ook op dezelfde woonboot, maar wel in een andere kamer. De kamer van Groves was opengebroken.

De W. werd een paar kilometer verderop gearresteerd toen hij het gebied wilde ontvluchten. Hij had volgens de politie zo'n haast om weg te komen dat hij zijn persoonlijke eigendommen achterliet. Het bootje waarmee hij wegvoer kapseisde waardoor hij naar de kant moest zwemmen en vandaar een taxi nam naar Qazigund, op ongeveer 100 kilometer van het Dal-meer waar de woonboot lag. Daar is hij uiteindelijk gearresteerd.

De stad Srinagar met de vele oude woonboten is een populaire toeristenbestemming en de boten worden vaak aan reizigers verhuurd.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder