Grootste cruiseschip naar Rotterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Grootste cruiseschip naar RotterdamOver anderhalf jaar is het zo ver: in oktober 2014 kun je in Rotterdam het grootste cruiseschip ter wereld zien. De Oasis of the Seas van rederij Royal Caribbean Cruises zal voor de nodige opwinding in de Maasstad gaan zorgen, zo is de verwachting. Het schip is namelijk 360 meter lang, 72 meter hoog, 47 meter breed en heeft een diepgang van ruim 9 meter.


Bij een bezetting op basis van 2 personen kunnen er 5400 passagiers mee, bij een bezetting met 3 tot 4 gasten ligt het maximum op 7300. Het aantal bemanningsleden is vastgesteld op 2165. Om het gevaarte voort te stuwen, zijn er op de werf van STX Europe in het Finse Turku liefst 8 Wärtsilä V12 motoren ingebouwd, met een vermogen van 17.500 pk per stuk. De Oasis of the Seas is sinds 2009 in de vaart.

Europees seizoen

Rotterdam wordt aangedaan in het kader van een kort Europees seizoen. Het schip komt naar de Maasstad om voor een korte periode in een droogdok te gaan. In september 2014 zijn er vier cruises vanuit Barcelona,  waarvan de laatste als eindbestemming Rotterdam heeft. Op 14 oktober 2014 vertrekt Oasis of the Seas dan weer voor een 13 nachten trans-Atlantische oversteek van Rotterdam naar Fort Lauderdale (Florida).

Nieuwe klasse

De Oasis of the Seas is het eerste van twee schepen uit de nieuwe Oasis-klasse. Het is veruit het grootste cruiseschip ter wereld en de opvolger van de schepen van de Freedom-klasse, die de laatste titelhouders waren. De Freedom-klasse, met als grootste schip de Freedom of the Seas, is ook eigendom van Royal Caribbean Cruises. Voor de derde keer op rij heeft de maatschappij hiermee het grootste cruiseschip ter wereld in huis.

Milieumaatregelen

Bij de bouw is sterk rekening gehouden met de milieubelasting. Volgens de eigenaren is de Oasis of the Seas een van de milieuvriendelijkste schepen ter wereld. Het schip gebruikt een kwart minder energie dan soortgelijke, maar kleinere cruiseschepen. Afvalwater wordt hergebruikt en er wordt geen rioolwater in zee gedumpt. Het schip heeft zo’n 2000 vierkante meter aan zonnepanelen, voor de opwekking van elektriciteit.

Zin gekregen in het maken van een cruise? Boek je droomreis bij Cruise Travel of Cruisereisburo!
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder