Grootste cruiseschip naar Rotterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Grootste cruiseschip naar RotterdamOver anderhalf jaar is het zo ver: in oktober 2014 kun je in Rotterdam het grootste cruiseschip ter wereld zien. De Oasis of the Seas van rederij Royal Caribbean Cruises zal voor de nodige opwinding in de Maasstad gaan zorgen, zo is de verwachting. Het schip is namelijk 360 meter lang, 72 meter hoog, 47 meter breed en heeft een diepgang van ruim 9 meter.


Bij een bezetting op basis van 2 personen kunnen er 5400 passagiers mee, bij een bezetting met 3 tot 4 gasten ligt het maximum op 7300. Het aantal bemanningsleden is vastgesteld op 2165. Om het gevaarte voort te stuwen, zijn er op de werf van STX Europe in het Finse Turku liefst 8 Wärtsilä V12 motoren ingebouwd, met een vermogen van 17.500 pk per stuk. De Oasis of the Seas is sinds 2009 in de vaart.

Europees seizoen

Rotterdam wordt aangedaan in het kader van een kort Europees seizoen. Het schip komt naar de Maasstad om voor een korte periode in een droogdok te gaan. In september 2014 zijn er vier cruises vanuit Barcelona,  waarvan de laatste als eindbestemming Rotterdam heeft. Op 14 oktober 2014 vertrekt Oasis of the Seas dan weer voor een 13 nachten trans-Atlantische oversteek van Rotterdam naar Fort Lauderdale (Florida).

Nieuwe klasse

De Oasis of the Seas is het eerste van twee schepen uit de nieuwe Oasis-klasse. Het is veruit het grootste cruiseschip ter wereld en de opvolger van de schepen van de Freedom-klasse, die de laatste titelhouders waren. De Freedom-klasse, met als grootste schip de Freedom of the Seas, is ook eigendom van Royal Caribbean Cruises. Voor de derde keer op rij heeft de maatschappij hiermee het grootste cruiseschip ter wereld in huis.

Milieumaatregelen

Bij de bouw is sterk rekening gehouden met de milieubelasting. Volgens de eigenaren is de Oasis of the Seas een van de milieuvriendelijkste schepen ter wereld. Het schip gebruikt een kwart minder energie dan soortgelijke, maar kleinere cruiseschepen. Afvalwater wordt hergebruikt en er wordt geen rioolwater in zee gedumpt. Het schip heeft zo’n 2000 vierkante meter aan zonnepanelen, voor de opwekking van elektriciteit.

Zin gekregen in het maken van een cruise? Boek je droomreis bij Cruise Travel of Cruisereisburo!
 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder