Grootste cruiseschip naar Rotterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Grootste cruiseschip naar RotterdamOver anderhalf jaar is het zo ver: in oktober 2014 kun je in Rotterdam het grootste cruiseschip ter wereld zien. De Oasis of the Seas van rederij Royal Caribbean Cruises zal voor de nodige opwinding in de Maasstad gaan zorgen, zo is de verwachting. Het schip is namelijk 360 meter lang, 72 meter hoog, 47 meter breed en heeft een diepgang van ruim 9 meter.


Bij een bezetting op basis van 2 personen kunnen er 5400 passagiers mee, bij een bezetting met 3 tot 4 gasten ligt het maximum op 7300. Het aantal bemanningsleden is vastgesteld op 2165. Om het gevaarte voort te stuwen, zijn er op de werf van STX Europe in het Finse Turku liefst 8 Wärtsilä V12 motoren ingebouwd, met een vermogen van 17.500 pk per stuk. De Oasis of the Seas is sinds 2009 in de vaart.

Europees seizoen

Rotterdam wordt aangedaan in het kader van een kort Europees seizoen. Het schip komt naar de Maasstad om voor een korte periode in een droogdok te gaan. In september 2014 zijn er vier cruises vanuit Barcelona,  waarvan de laatste als eindbestemming Rotterdam heeft. Op 14 oktober 2014 vertrekt Oasis of the Seas dan weer voor een 13 nachten trans-Atlantische oversteek van Rotterdam naar Fort Lauderdale (Florida).

Nieuwe klasse

De Oasis of the Seas is het eerste van twee schepen uit de nieuwe Oasis-klasse. Het is veruit het grootste cruiseschip ter wereld en de opvolger van de schepen van de Freedom-klasse, die de laatste titelhouders waren. De Freedom-klasse, met als grootste schip de Freedom of the Seas, is ook eigendom van Royal Caribbean Cruises. Voor de derde keer op rij heeft de maatschappij hiermee het grootste cruiseschip ter wereld in huis.

Milieumaatregelen

Bij de bouw is sterk rekening gehouden met de milieubelasting. Volgens de eigenaren is de Oasis of the Seas een van de milieuvriendelijkste schepen ter wereld. Het schip gebruikt een kwart minder energie dan soortgelijke, maar kleinere cruiseschepen. Afvalwater wordt hergebruikt en er wordt geen rioolwater in zee gedumpt. Het schip heeft zo’n 2000 vierkante meter aan zonnepanelen, voor de opwekking van elektriciteit.

Zin gekregen in het maken van een cruise? Boek je droomreis bij Cruise Travel of Cruisereisburo!
 

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder