Grootste cruiseschip naar Rotterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Grootste cruiseschip naar RotterdamOver anderhalf jaar is het zo ver: in oktober 2014 kun je in Rotterdam het grootste cruiseschip ter wereld zien. De Oasis of the Seas van rederij Royal Caribbean Cruises zal voor de nodige opwinding in de Maasstad gaan zorgen, zo is de verwachting. Het schip is namelijk 360 meter lang, 72 meter hoog, 47 meter breed en heeft een diepgang van ruim 9 meter.


Bij een bezetting op basis van 2 personen kunnen er 5400 passagiers mee, bij een bezetting met 3 tot 4 gasten ligt het maximum op 7300. Het aantal bemanningsleden is vastgesteld op 2165. Om het gevaarte voort te stuwen, zijn er op de werf van STX Europe in het Finse Turku liefst 8 Wärtsilä V12 motoren ingebouwd, met een vermogen van 17.500 pk per stuk. De Oasis of the Seas is sinds 2009 in de vaart.

Europees seizoen

Rotterdam wordt aangedaan in het kader van een kort Europees seizoen. Het schip komt naar de Maasstad om voor een korte periode in een droogdok te gaan. In september 2014 zijn er vier cruises vanuit Barcelona,  waarvan de laatste als eindbestemming Rotterdam heeft. Op 14 oktober 2014 vertrekt Oasis of the Seas dan weer voor een 13 nachten trans-Atlantische oversteek van Rotterdam naar Fort Lauderdale (Florida).

Nieuwe klasse

De Oasis of the Seas is het eerste van twee schepen uit de nieuwe Oasis-klasse. Het is veruit het grootste cruiseschip ter wereld en de opvolger van de schepen van de Freedom-klasse, die de laatste titelhouders waren. De Freedom-klasse, met als grootste schip de Freedom of the Seas, is ook eigendom van Royal Caribbean Cruises. Voor de derde keer op rij heeft de maatschappij hiermee het grootste cruiseschip ter wereld in huis.

Milieumaatregelen

Bij de bouw is sterk rekening gehouden met de milieubelasting. Volgens de eigenaren is de Oasis of the Seas een van de milieuvriendelijkste schepen ter wereld. Het schip gebruikt een kwart minder energie dan soortgelijke, maar kleinere cruiseschepen. Afvalwater wordt hergebruikt en er wordt geen rioolwater in zee gedumpt. Het schip heeft zo’n 2000 vierkante meter aan zonnepanelen, voor de opwekking van elektriciteit.

Zin gekregen in het maken van een cruise? Boek je droomreis bij Cruise Travel of Cruisereisburo!
 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder