Minder brekebenen door wintersport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ski
Puur op reis: Ski
Dit jaar zijn er minder 'brekebenen'  dan vorig jaar, zo meldt de ANWB Alarmcentrale. Met ruim 1200 gewonde wintersporters dit seizoen is dat een daling van 10 procent in vergelijking met het vorige seizoen. Bij het merendeel van de wintersportletsels ging het om knieletsel en beenfracturen. De ANWB repatrieerde 98 wintersporters met een gipsvlucht en circa 129 Nederlanders werden per ambulance teruggebracht naar huis.

Er is een aantal mogelijke verklaringen voor de daling van het aantal gewonden: er zijn dit jaar minder Nederlanders op wintersport zijn gegaan vanwege de economische onzekerheden en de sneeuwcondities waren goed. De ANWB zag een daling van wintersportpatiënten van 9 procent in Oostenrijk en Duitsland, Zwitserland 25 procent en Italië 20 procent. Overigens kan het wintersportseizoen nog wel tot half april duren.
 
De ANWB Alarmcentrale in Den Haag of één van haar steunpunten in München of Lyon verzorgde indien nodig opname in een ziekenhuis en medische begeleiding bij transport naar huis per gipsvlucht of ambulance.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder