Dichter bij huis met Pasen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Nederlanders gaan er graag een paar dagen tussenuit rond de paasdagen, maar ze blijven dichter bij huis dan vorig jaar. Uit recente boekingsgegevens van Expedia.nl blijkt dat New York niet langer op nummer een staat en zelfs verdwenen is uit de top drie van favoriete paasbestemmingen. De lijst wordt nu aangevoerd door Londen, gevolgd door Barcelona en Berlijn. Amsterdam. Onze hoofdstad kwam vorig jaar niet voor in de top 10 van paasbestemmingen. Nu staat Amsterdam op de 6e plaats van meest geboekte bestemmingen.

Expedia.nl merkt dat veel consumenten graag in eigen land blijven tijdens het paasweekend. Nederlanders die hier blijven, gaan het liefst naar Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Leuke activiteiten die in Amsterdam georganiseerd worden tijdens Pasen zijn bijvoorbeeld de buurtmarkten op de Albert Cuypmarkt of Dappermarkt. Ook in Amsterdam met Pasen: de Pure Markt in Park Frankendael waar ambachtelijk eten centraal staat.

Wil je wat meer van de stad zien als een echte toerist, pak dan traditioneel de fiets of boek een elektrische scooter met de E-Scooter City Tour. In Rotterdam is het mogelijk diverse culturele activiteiten te bezoeken, zoals een concert van het Philharmonisch Orkest, en in Den Haag speelt zich op donderdag 28 maart de derde editie van The Passion af. Het hoofdpodium van het paasverhaal is gesitueerd op de Haagse locatie De Hofvijver.

Boek ook een stedentrip, vliegreis of hotel bij Expedia, lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen

Minder ver weg
Ook in andere Europese landen lijkt de economische crisis zijn weerslag te hebben op de boekingen voor het paasweekend. Waar New York in 2011 en 2012 bij de meeste Europeanen de populairste bestemming was tijdens Pasen, is deze stad in veel landen nu van de eerste plaats verdwenen. Andere Europeanen kiezen dit jaar massaal voor Londen of Parijs. René Nieuwmans, Senior Commercial Manager bij Expedia: “Uit eerder onderzoek bleek al dat Nederlanders hun vakantie erg belangrijk vinden. We zien dit terug bij de boekingen in het paasweekend, omdat Nederlanders er ondanks de economische crisis nog steeds graag een paar dagen tussenuit gaan. Ze kiezen echter wel vaker voor een stedentrip dichtbij huis. Wanneer consumenten van plan zijn er tussenuit te gaan met Pasen in eigen land, raden we ze aan zichzelf te verwennen met een paasbrunch of -diner in een van de vele restaurants of hotels die ons land rijk is.”

Top 3 bestemmingen Paasweekend 2013

  • Londen
  • Barcelona
  • Berlijn

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder