Dichter bij huis met Pasen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Nederlanders gaan er graag een paar dagen tussenuit rond de paasdagen, maar ze blijven dichter bij huis dan vorig jaar. Uit recente boekingsgegevens van Expedia.nl blijkt dat New York niet langer op nummer een staat en zelfs verdwenen is uit de top drie van favoriete paasbestemmingen. De lijst wordt nu aangevoerd door Londen, gevolgd door Barcelona en Berlijn. Amsterdam. Onze hoofdstad kwam vorig jaar niet voor in de top 10 van paasbestemmingen. Nu staat Amsterdam op de 6e plaats van meest geboekte bestemmingen.

Expedia.nl merkt dat veel consumenten graag in eigen land blijven tijdens het paasweekend. Nederlanders die hier blijven, gaan het liefst naar Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Leuke activiteiten die in Amsterdam georganiseerd worden tijdens Pasen zijn bijvoorbeeld de buurtmarkten op de Albert Cuypmarkt of Dappermarkt. Ook in Amsterdam met Pasen: de Pure Markt in Park Frankendael waar ambachtelijk eten centraal staat.

Wil je wat meer van de stad zien als een echte toerist, pak dan traditioneel de fiets of boek een elektrische scooter met de E-Scooter City Tour. In Rotterdam is het mogelijk diverse culturele activiteiten te bezoeken, zoals een concert van het Philharmonisch Orkest, en in Den Haag speelt zich op donderdag 28 maart de derde editie van The Passion af. Het hoofdpodium van het paasverhaal is gesitueerd op de Haagse locatie De Hofvijver.

Boek ook een stedentrip, vliegreis of hotel bij Expedia, lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen

Minder ver weg
Ook in andere Europese landen lijkt de economische crisis zijn weerslag te hebben op de boekingen voor het paasweekend. Waar New York in 2011 en 2012 bij de meeste Europeanen de populairste bestemming was tijdens Pasen, is deze stad in veel landen nu van de eerste plaats verdwenen. Andere Europeanen kiezen dit jaar massaal voor Londen of Parijs. René Nieuwmans, Senior Commercial Manager bij Expedia: “Uit eerder onderzoek bleek al dat Nederlanders hun vakantie erg belangrijk vinden. We zien dit terug bij de boekingen in het paasweekend, omdat Nederlanders er ondanks de economische crisis nog steeds graag een paar dagen tussenuit gaan. Ze kiezen echter wel vaker voor een stedentrip dichtbij huis. Wanneer consumenten van plan zijn er tussenuit te gaan met Pasen in eigen land, raden we ze aan zichzelf te verwennen met een paasbrunch of -diner in een van de vele restaurants of hotels die ons land rijk is.”

Top 3 bestemmingen Paasweekend 2013

  • Londen
  • Barcelona
  • Berlijn

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder