Dichter bij huis met Pasen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Nederlanders gaan er graag een paar dagen tussenuit rond de paasdagen, maar ze blijven dichter bij huis dan vorig jaar. Uit recente boekingsgegevens van Expedia.nl blijkt dat New York niet langer op nummer een staat en zelfs verdwenen is uit de top drie van favoriete paasbestemmingen. De lijst wordt nu aangevoerd door Londen, gevolgd door Barcelona en Berlijn. Amsterdam. Onze hoofdstad kwam vorig jaar niet voor in de top 10 van paasbestemmingen. Nu staat Amsterdam op de 6e plaats van meest geboekte bestemmingen.

Expedia.nl merkt dat veel consumenten graag in eigen land blijven tijdens het paasweekend. Nederlanders die hier blijven, gaan het liefst naar Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Leuke activiteiten die in Amsterdam georganiseerd worden tijdens Pasen zijn bijvoorbeeld de buurtmarkten op de Albert Cuypmarkt of Dappermarkt. Ook in Amsterdam met Pasen: de Pure Markt in Park Frankendael waar ambachtelijk eten centraal staat.

Wil je wat meer van de stad zien als een echte toerist, pak dan traditioneel de fiets of boek een elektrische scooter met de E-Scooter City Tour. In Rotterdam is het mogelijk diverse culturele activiteiten te bezoeken, zoals een concert van het Philharmonisch Orkest, en in Den Haag speelt zich op donderdag 28 maart de derde editie van The Passion af. Het hoofdpodium van het paasverhaal is gesitueerd op de Haagse locatie De Hofvijver.

Boek ook een stedentrip, vliegreis of hotel bij Expedia, lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen

Minder ver weg
Ook in andere Europese landen lijkt de economische crisis zijn weerslag te hebben op de boekingen voor het paasweekend. Waar New York in 2011 en 2012 bij de meeste Europeanen de populairste bestemming was tijdens Pasen, is deze stad in veel landen nu van de eerste plaats verdwenen. Andere Europeanen kiezen dit jaar massaal voor Londen of Parijs. René Nieuwmans, Senior Commercial Manager bij Expedia: “Uit eerder onderzoek bleek al dat Nederlanders hun vakantie erg belangrijk vinden. We zien dit terug bij de boekingen in het paasweekend, omdat Nederlanders er ondanks de economische crisis nog steeds graag een paar dagen tussenuit gaan. Ze kiezen echter wel vaker voor een stedentrip dichtbij huis. Wanneer consumenten van plan zijn er tussenuit te gaan met Pasen in eigen land, raden we ze aan zichzelf te verwennen met een paasbrunch of -diner in een van de vele restaurants of hotels die ons land rijk is.”

Top 3 bestemmingen Paasweekend 2013

  • Londen
  • Barcelona
  • Berlijn

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder