Cruises varen goed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cruiseschip
Cruises
De cijfers van internationale federatie Cruises Lines International Association (CLIA) liegen er niet om: vorig jaar werden er in Europa, ondanks het slechte economische klimaat, 6.14 miljoen cruisereizen geboekt. Een nieuw record terwijl de laatste 5 jaar de Europese cruisesector al profiteerde van een gemiddelde jaarlijkse groei van 8 procent. De eerste 3 maanden van het jaar zag het er even naar uit dat er een dip zou zijn, maar uiteindelijk herstelde de markt zich snel met als resultaat een sterke groei naar bijna 110.000 passagiers.


Het sterkst groeide het aantal boekingen vanuit Duitsland (+11 procent) en Frankrijk (+9 procent. De Britten staan op de eerste plaats als het om het aantal cruisereizigers gaat. Duitsland staat op de tweede plek.

Dip in Zuid-Europa
In Zuid-Europa was het effect van de crisis wel sterk merkbaar. Het aantal passagiers uit Spanje en Italië daalde met respectievelijk 18 en 9 procent.

Populaire bestemmingen
Het meest populair zijn cruises binnen Europa. Tachtig procent van de reizigers kiest voor een cruise in de Middellandse Zee of in het noorden van Europa. Cruises naar de Indische Oceaan/Arabische Staten doen het echter ook erg goed.

Voorzitter Nico Bleichrodt van de Dutch Cruise Council maakte de cijfers bekend tijdens de presentatie in Amsterdam waar hij ook de plannen voor de komende jaren bekend maakte. 'Voor 2015 mikken we op 160.000 passagiers en in oktober is er voor de eerste keer een aparte cruisebeurs voor de consument.”

Een cruise is leuk voor jong en oud. Kijk maar eens naar de vele interessante en bijzondere cruises in het aanbod van  Cruisetravel en Cruise Reisbureau!

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder