Cruises varen goed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cruiseschip
Cruises
De cijfers van internationale federatie Cruises Lines International Association (CLIA) liegen er niet om: vorig jaar werden er in Europa, ondanks het slechte economische klimaat, 6.14 miljoen cruisereizen geboekt. Een nieuw record terwijl de laatste 5 jaar de Europese cruisesector al profiteerde van een gemiddelde jaarlijkse groei van 8 procent. De eerste 3 maanden van het jaar zag het er even naar uit dat er een dip zou zijn, maar uiteindelijk herstelde de markt zich snel met als resultaat een sterke groei naar bijna 110.000 passagiers.


Het sterkst groeide het aantal boekingen vanuit Duitsland (+11 procent) en Frankrijk (+9 procent. De Britten staan op de eerste plaats als het om het aantal cruisereizigers gaat. Duitsland staat op de tweede plek.

Dip in Zuid-Europa
In Zuid-Europa was het effect van de crisis wel sterk merkbaar. Het aantal passagiers uit Spanje en Italië daalde met respectievelijk 18 en 9 procent.

Populaire bestemmingen
Het meest populair zijn cruises binnen Europa. Tachtig procent van de reizigers kiest voor een cruise in de Middellandse Zee of in het noorden van Europa. Cruises naar de Indische Oceaan/Arabische Staten doen het echter ook erg goed.

Voorzitter Nico Bleichrodt van de Dutch Cruise Council maakte de cijfers bekend tijdens de presentatie in Amsterdam waar hij ook de plannen voor de komende jaren bekend maakte. 'Voor 2015 mikken we op 160.000 passagiers en in oktober is er voor de eerste keer een aparte cruisebeurs voor de consument.”

Een cruise is leuk voor jong en oud. Kijk maar eens naar de vele interessante en bijzondere cruises in het aanbod van  Cruisetravel en Cruise Reisbureau!

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder