Cruises varen goed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cruiseschip
Cruises
De cijfers van internationale federatie Cruises Lines International Association (CLIA) liegen er niet om: vorig jaar werden er in Europa, ondanks het slechte economische klimaat, 6.14 miljoen cruisereizen geboekt. Een nieuw record terwijl de laatste 5 jaar de Europese cruisesector al profiteerde van een gemiddelde jaarlijkse groei van 8 procent. De eerste 3 maanden van het jaar zag het er even naar uit dat er een dip zou zijn, maar uiteindelijk herstelde de markt zich snel met als resultaat een sterke groei naar bijna 110.000 passagiers.


Het sterkst groeide het aantal boekingen vanuit Duitsland (+11 procent) en Frankrijk (+9 procent. De Britten staan op de eerste plaats als het om het aantal cruisereizigers gaat. Duitsland staat op de tweede plek.

Dip in Zuid-Europa
In Zuid-Europa was het effect van de crisis wel sterk merkbaar. Het aantal passagiers uit Spanje en Italië daalde met respectievelijk 18 en 9 procent.

Populaire bestemmingen
Het meest populair zijn cruises binnen Europa. Tachtig procent van de reizigers kiest voor een cruise in de Middellandse Zee of in het noorden van Europa. Cruises naar de Indische Oceaan/Arabische Staten doen het echter ook erg goed.

Voorzitter Nico Bleichrodt van de Dutch Cruise Council maakte de cijfers bekend tijdens de presentatie in Amsterdam waar hij ook de plannen voor de komende jaren bekend maakte. 'Voor 2015 mikken we op 160.000 passagiers en in oktober is er voor de eerste keer een aparte cruisebeurs voor de consument.”

Een cruise is leuk voor jong en oud. Kijk maar eens naar de vele interessante en bijzondere cruises in het aanbod van  Cruisetravel en Cruise Reisbureau!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder