Cruises varen goed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cruiseschip
Cruises
De cijfers van internationale federatie Cruises Lines International Association (CLIA) liegen er niet om: vorig jaar werden er in Europa, ondanks het slechte economische klimaat, 6.14 miljoen cruisereizen geboekt. Een nieuw record terwijl de laatste 5 jaar de Europese cruisesector al profiteerde van een gemiddelde jaarlijkse groei van 8 procent. De eerste 3 maanden van het jaar zag het er even naar uit dat er een dip zou zijn, maar uiteindelijk herstelde de markt zich snel met als resultaat een sterke groei naar bijna 110.000 passagiers.


Het sterkst groeide het aantal boekingen vanuit Duitsland (+11 procent) en Frankrijk (+9 procent. De Britten staan op de eerste plaats als het om het aantal cruisereizigers gaat. Duitsland staat op de tweede plek.

Dip in Zuid-Europa
In Zuid-Europa was het effect van de crisis wel sterk merkbaar. Het aantal passagiers uit Spanje en Italië daalde met respectievelijk 18 en 9 procent.

Populaire bestemmingen
Het meest populair zijn cruises binnen Europa. Tachtig procent van de reizigers kiest voor een cruise in de Middellandse Zee of in het noorden van Europa. Cruises naar de Indische Oceaan/Arabische Staten doen het echter ook erg goed.

Voorzitter Nico Bleichrodt van de Dutch Cruise Council maakte de cijfers bekend tijdens de presentatie in Amsterdam waar hij ook de plannen voor de komende jaren bekend maakte. 'Voor 2015 mikken we op 160.000 passagiers en in oktober is er voor de eerste keer een aparte cruisebeurs voor de consument.”

Een cruise is leuk voor jong en oud. Kijk maar eens naar de vele interessante en bijzondere cruises in het aanbod van  Cruisetravel en Cruise Reisbureau!

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder