Wereldreis blijft vaak droomwens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Globe
wereldbol
Een wereldreis. Voor veel mensen een droom, maar er zijn er slechts weinig die deze droom waarmaken. "Wat houdt u tegen een wereldreis te maken?" was dan ook de vraag van reisorganisatie WTC.NL aan 850 reizigers die aangaven een wereldreis op hun wensenlijst te hebben staan. De onderzoeksresultaten tonen aan dat maar liefst 50 procent dit vanwege financiële redenen niet doet. Voor 23 procent van de respondenten bleek het onmogelijk om langere tijd weg te zijn in verband met een vaste baan of het gezinsleven. Wel de financiële middelen en tijd, maar geen reispartner blijkt een struikelblok voor 14 procent van de ondervraagden. 5 procent laat zich tegenhouden door vliegangst en de overige 8 procent had uiteenlopende redenen om de wereld niet rond te reizen.

Dat veel mensen over een wereldreis dromen blijkt uit de cijfers van een ander onderzoek van WTC.NL: maar liefst 53 procent van de 30- tot 60-jarigen en 72 procent van de jongeren (20-30 jaar) wil nu of in de nabije toekomst een wereldreis maken. Toch is het maar een kleine groep (2 procent) die de sprong daadwerkelijk waagt. Dit gegeven is volgens de site toe te schrijven aan de afnemende koopkracht, veroorzaakt door de financiële crisis, stijgende studiekosten en dalende pensioenen. Deze factoren, in combinatie met de kosten voor een wereldticket, zorgen ervoor dat de droom om een wereldreis te maken voor veel mensen in duigen valt.

Wereld- of een andere reis maken? Kijk op WTC.NL voor het ruime aanbod voor iedere beurs!

Zou jij een wereldreis willen maken? En als je dat niet doet, wat is dan de belangrijkste reden?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder