Wereldreis blijft vaak droomwens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Globe
wereldbol
Een wereldreis. Voor veel mensen een droom, maar er zijn er slechts weinig die deze droom waarmaken. "Wat houdt u tegen een wereldreis te maken?" was dan ook de vraag van reisorganisatie WTC.NL aan 850 reizigers die aangaven een wereldreis op hun wensenlijst te hebben staan. De onderzoeksresultaten tonen aan dat maar liefst 50 procent dit vanwege financiële redenen niet doet. Voor 23 procent van de respondenten bleek het onmogelijk om langere tijd weg te zijn in verband met een vaste baan of het gezinsleven. Wel de financiële middelen en tijd, maar geen reispartner blijkt een struikelblok voor 14 procent van de ondervraagden. 5 procent laat zich tegenhouden door vliegangst en de overige 8 procent had uiteenlopende redenen om de wereld niet rond te reizen.

Dat veel mensen over een wereldreis dromen blijkt uit de cijfers van een ander onderzoek van WTC.NL: maar liefst 53 procent van de 30- tot 60-jarigen en 72 procent van de jongeren (20-30 jaar) wil nu of in de nabije toekomst een wereldreis maken. Toch is het maar een kleine groep (2 procent) die de sprong daadwerkelijk waagt. Dit gegeven is volgens de site toe te schrijven aan de afnemende koopkracht, veroorzaakt door de financiële crisis, stijgende studiekosten en dalende pensioenen. Deze factoren, in combinatie met de kosten voor een wereldticket, zorgen ervoor dat de droom om een wereldreis te maken voor veel mensen in duigen valt.

Wereld- of een andere reis maken? Kijk op WTC.NL voor het ruime aanbod voor iedere beurs!

Zou jij een wereldreis willen maken? En als je dat niet doet, wat is dan de belangrijkste reden?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder