Wereldreis blijft vaak droomwens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Globe
wereldbol
Een wereldreis. Voor veel mensen een droom, maar er zijn er slechts weinig die deze droom waarmaken. "Wat houdt u tegen een wereldreis te maken?" was dan ook de vraag van reisorganisatie WTC.NL aan 850 reizigers die aangaven een wereldreis op hun wensenlijst te hebben staan. De onderzoeksresultaten tonen aan dat maar liefst 50 procent dit vanwege financiële redenen niet doet. Voor 23 procent van de respondenten bleek het onmogelijk om langere tijd weg te zijn in verband met een vaste baan of het gezinsleven. Wel de financiële middelen en tijd, maar geen reispartner blijkt een struikelblok voor 14 procent van de ondervraagden. 5 procent laat zich tegenhouden door vliegangst en de overige 8 procent had uiteenlopende redenen om de wereld niet rond te reizen.

Dat veel mensen over een wereldreis dromen blijkt uit de cijfers van een ander onderzoek van WTC.NL: maar liefst 53 procent van de 30- tot 60-jarigen en 72 procent van de jongeren (20-30 jaar) wil nu of in de nabije toekomst een wereldreis maken. Toch is het maar een kleine groep (2 procent) die de sprong daadwerkelijk waagt. Dit gegeven is volgens de site toe te schrijven aan de afnemende koopkracht, veroorzaakt door de financiële crisis, stijgende studiekosten en dalende pensioenen. Deze factoren, in combinatie met de kosten voor een wereldticket, zorgen ervoor dat de droom om een wereldreis te maken voor veel mensen in duigen valt.

Wereld- of een andere reis maken? Kijk op WTC.NL voor het ruime aanbod voor iedere beurs!

Zou jij een wereldreis willen maken? En als je dat niet doet, wat is dan de belangrijkste reden?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder