Wereldreis blijft vaak droomwens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Globe
wereldbol
Een wereldreis. Voor veel mensen een droom, maar er zijn er slechts weinig die deze droom waarmaken. "Wat houdt u tegen een wereldreis te maken?" was dan ook de vraag van reisorganisatie WTC.NL aan 850 reizigers die aangaven een wereldreis op hun wensenlijst te hebben staan. De onderzoeksresultaten tonen aan dat maar liefst 50 procent dit vanwege financiële redenen niet doet. Voor 23 procent van de respondenten bleek het onmogelijk om langere tijd weg te zijn in verband met een vaste baan of het gezinsleven. Wel de financiële middelen en tijd, maar geen reispartner blijkt een struikelblok voor 14 procent van de ondervraagden. 5 procent laat zich tegenhouden door vliegangst en de overige 8 procent had uiteenlopende redenen om de wereld niet rond te reizen.

Dat veel mensen over een wereldreis dromen blijkt uit de cijfers van een ander onderzoek van WTC.NL: maar liefst 53 procent van de 30- tot 60-jarigen en 72 procent van de jongeren (20-30 jaar) wil nu of in de nabije toekomst een wereldreis maken. Toch is het maar een kleine groep (2 procent) die de sprong daadwerkelijk waagt. Dit gegeven is volgens de site toe te schrijven aan de afnemende koopkracht, veroorzaakt door de financiële crisis, stijgende studiekosten en dalende pensioenen. Deze factoren, in combinatie met de kosten voor een wereldticket, zorgen ervoor dat de droom om een wereldreis te maken voor veel mensen in duigen valt.

Wereld- of een andere reis maken? Kijk op WTC.NL voor het ruime aanbod voor iedere beurs!

Zou jij een wereldreis willen maken? En als je dat niet doet, wat is dan de belangrijkste reden?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder