Luxe cruise voor fietsfans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fietsen vanaf de MSC MagnificaEen cruise kun je hoe langer hoe meer onderbrengen bij actieve vakanties. Aan boord kon je bijvoorbeeld altijd al uitgebreid fitnessen en zwemmen, binnenkort kan ook fietsen op het vasteland  aan het sportieve programma worden toegevoegd. De mediterrane cruiserederij MSC Cruises biedt op de Magnifica de combinatie van cruisecomfort en de vrijheid van fietsen op een mountainbike.


Na een reis door Zuid-Amerika doet de MCS Magnifica op 14 april Amsterdam aan. Het in 2010 opgeleverde schip reist in het voorjaar door Noordwest-Europa. Zo voert de eerste vierdaagse cruise van de Nederlandse hoofdstad naar Hamburg en het eilandje Helgoland, ideale bestemmingen om fietsend te verkennen. Op 17 april staat een 5-daagse reis met een uitbreiding naar de Engelse stad Dover gepland en wie nog langer wil genieten boekt de 10-daagse cruise van Amsterdam naar Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Op al deze reizen zijn voldoende mountainbikes aanwezig om sportieve gasten de kans en de vrijheid te bieden zelf of onder begeleiding van een gids op pad te gaan.

Amsterdam

Vanzelfsprekend is startpunt Amsterdam de perfecte stad om te gaan fietsen. De route voert over de grachten, langs het Anne Frank Huis en via het Vondelpark naar de Magere Brug. Verder staan de Hermitage, Artis en de Hortus Botanicus op het programma.
In Hamburg begint de tocht op de oude vismarkt om vervolgens door parken en langs de rivier de Elbe naar de haven te leiden. Aan de overkant wacht de Portugese wijk en de imposante St. Michaelis kerk, waarna meer historische bezienswaardigheden, beruchte straten als de Reeperbaan en het populaire winkelgebied op het programma staan.
Ook in Dover is het goed fietsen. Doel hierbij zijn de kliffen van Langdon met uitzicht op het Nauw van Calais en het kasteel van Dover. Naast de genoemde landen verzorgt MSC Cruises ook fietstours in IJsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Ierland en Rusland.

Boek je cruise

Ga per fiets de boot op, of maak een van de vele andere cruises. Voor de beste aanbiedingen van de grootste cruisemaatschappijen kijk je bij

Cruisetravel

Cruise Reisbureau

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder