Luxe cruise voor fietsfans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fietsen vanaf de MSC MagnificaEen cruise kun je hoe langer hoe meer onderbrengen bij actieve vakanties. Aan boord kon je bijvoorbeeld altijd al uitgebreid fitnessen en zwemmen, binnenkort kan ook fietsen op het vasteland  aan het sportieve programma worden toegevoegd. De mediterrane cruiserederij MSC Cruises biedt op de Magnifica de combinatie van cruisecomfort en de vrijheid van fietsen op een mountainbike.


Na een reis door Zuid-Amerika doet de MCS Magnifica op 14 april Amsterdam aan. Het in 2010 opgeleverde schip reist in het voorjaar door Noordwest-Europa. Zo voert de eerste vierdaagse cruise van de Nederlandse hoofdstad naar Hamburg en het eilandje Helgoland, ideale bestemmingen om fietsend te verkennen. Op 17 april staat een 5-daagse reis met een uitbreiding naar de Engelse stad Dover gepland en wie nog langer wil genieten boekt de 10-daagse cruise van Amsterdam naar Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Op al deze reizen zijn voldoende mountainbikes aanwezig om sportieve gasten de kans en de vrijheid te bieden zelf of onder begeleiding van een gids op pad te gaan.

Amsterdam

Vanzelfsprekend is startpunt Amsterdam de perfecte stad om te gaan fietsen. De route voert over de grachten, langs het Anne Frank Huis en via het Vondelpark naar de Magere Brug. Verder staan de Hermitage, Artis en de Hortus Botanicus op het programma.
In Hamburg begint de tocht op de oude vismarkt om vervolgens door parken en langs de rivier de Elbe naar de haven te leiden. Aan de overkant wacht de Portugese wijk en de imposante St. Michaelis kerk, waarna meer historische bezienswaardigheden, beruchte straten als de Reeperbaan en het populaire winkelgebied op het programma staan.
Ook in Dover is het goed fietsen. Doel hierbij zijn de kliffen van Langdon met uitzicht op het Nauw van Calais en het kasteel van Dover. Naast de genoemde landen verzorgt MSC Cruises ook fietstours in IJsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Ierland en Rusland.

Boek je cruise

Ga per fiets de boot op, of maak een van de vele andere cruises. Voor de beste aanbiedingen van de grootste cruisemaatschappijen kijk je bij

Cruisetravel

Cruise Reisbureau

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder