Luxe cruise voor fietsfans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fietsen vanaf de MSC MagnificaEen cruise kun je hoe langer hoe meer onderbrengen bij actieve vakanties. Aan boord kon je bijvoorbeeld altijd al uitgebreid fitnessen en zwemmen, binnenkort kan ook fietsen op het vasteland  aan het sportieve programma worden toegevoegd. De mediterrane cruiserederij MSC Cruises biedt op de Magnifica de combinatie van cruisecomfort en de vrijheid van fietsen op een mountainbike.


Na een reis door Zuid-Amerika doet de MCS Magnifica op 14 april Amsterdam aan. Het in 2010 opgeleverde schip reist in het voorjaar door Noordwest-Europa. Zo voert de eerste vierdaagse cruise van de Nederlandse hoofdstad naar Hamburg en het eilandje Helgoland, ideale bestemmingen om fietsend te verkennen. Op 17 april staat een 5-daagse reis met een uitbreiding naar de Engelse stad Dover gepland en wie nog langer wil genieten boekt de 10-daagse cruise van Amsterdam naar Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Op al deze reizen zijn voldoende mountainbikes aanwezig om sportieve gasten de kans en de vrijheid te bieden zelf of onder begeleiding van een gids op pad te gaan.

Amsterdam

Vanzelfsprekend is startpunt Amsterdam de perfecte stad om te gaan fietsen. De route voert over de grachten, langs het Anne Frank Huis en via het Vondelpark naar de Magere Brug. Verder staan de Hermitage, Artis en de Hortus Botanicus op het programma.
In Hamburg begint de tocht op de oude vismarkt om vervolgens door parken en langs de rivier de Elbe naar de haven te leiden. Aan de overkant wacht de Portugese wijk en de imposante St. Michaelis kerk, waarna meer historische bezienswaardigheden, beruchte straten als de Reeperbaan en het populaire winkelgebied op het programma staan.
Ook in Dover is het goed fietsen. Doel hierbij zijn de kliffen van Langdon met uitzicht op het Nauw van Calais en het kasteel van Dover. Naast de genoemde landen verzorgt MSC Cruises ook fietstours in IJsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Ierland en Rusland.

Boek je cruise

Ga per fiets de boot op, of maak een van de vele andere cruises. Voor de beste aanbiedingen van de grootste cruisemaatschappijen kijk je bij

Cruisetravel

Cruise Reisbureau

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder