Luxe cruise voor fietsfans

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fietsen vanaf de MSC MagnificaEen cruise kun je hoe langer hoe meer onderbrengen bij actieve vakanties. Aan boord kon je bijvoorbeeld altijd al uitgebreid fitnessen en zwemmen, binnenkort kan ook fietsen op het vasteland  aan het sportieve programma worden toegevoegd. De mediterrane cruiserederij MSC Cruises biedt op de Magnifica de combinatie van cruisecomfort en de vrijheid van fietsen op een mountainbike.


Na een reis door Zuid-Amerika doet de MCS Magnifica op 14 april Amsterdam aan. Het in 2010 opgeleverde schip reist in het voorjaar door Noordwest-Europa. Zo voert de eerste vierdaagse cruise van de Nederlandse hoofdstad naar Hamburg en het eilandje Helgoland, ideale bestemmingen om fietsend te verkennen. Op 17 april staat een 5-daagse reis met een uitbreiding naar de Engelse stad Dover gepland en wie nog langer wil genieten boekt de 10-daagse cruise van Amsterdam naar Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Op al deze reizen zijn voldoende mountainbikes aanwezig om sportieve gasten de kans en de vrijheid te bieden zelf of onder begeleiding van een gids op pad te gaan.

Amsterdam

Vanzelfsprekend is startpunt Amsterdam de perfecte stad om te gaan fietsen. De route voert over de grachten, langs het Anne Frank Huis en via het Vondelpark naar de Magere Brug. Verder staan de Hermitage, Artis en de Hortus Botanicus op het programma.
In Hamburg begint de tocht op de oude vismarkt om vervolgens door parken en langs de rivier de Elbe naar de haven te leiden. Aan de overkant wacht de Portugese wijk en de imposante St. Michaelis kerk, waarna meer historische bezienswaardigheden, beruchte straten als de Reeperbaan en het populaire winkelgebied op het programma staan.
Ook in Dover is het goed fietsen. Doel hierbij zijn de kliffen van Langdon met uitzicht op het Nauw van Calais en het kasteel van Dover. Naast de genoemde landen verzorgt MSC Cruises ook fietstours in IJsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Ierland en Rusland.

Boek je cruise

Ga per fiets de boot op, of maak een van de vele andere cruises. Voor de beste aanbiedingen van de grootste cruisemaatschappijen kijk je bij

Cruisetravel

Cruise Reisbureau

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder