Indonesië pakt uit op 'Vakantiebeurs' ITB Berlijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Indonesië
Indonesië
Op de Internationale Tourismus-Börse Berlin (ITB Berlin), vergelijkbaar met de Nederlandse Vakantiebeurs, pakt Indonesië als gastland uit met een spectaculair paviljoen waar de bezoekers de verschillende 'gezichten' van het land kunnen ontdekken. Van ongerepte jungles, unieke vulkaanlandschappen tot aan de smaakvolle Indonesische keuken en innemende cultuur. De beurs wordt gehouden van 6 tot en met 10 maart en het Indonesisch paviljoen is te vinden in Hal 26.

Indonesië zet in op cultuur en natuur en bewijst dat het de meest veelzijdige vakantiebestemming van Azië is. In het paviljoen staat een indrukwekkend traditioneel schip (phinisi) uit Indonesië. De tweemaster is gemaakt van hout en geproduceerd in Bulukumba, Zuid-Sulawesi. Dansers uit Sulawesi, Bali en Kalimantan geven dans- en muziekvoorstellingen. Topkok Vindex Tengker uit Jakarta introduceert de Indonesische keuken. Even een energieshot nodig? Drink dan koffie, ingevlogen uit Toroja, Atjeh en Lampung.

Win een reis naar Indonesië
Naast alle muzikale optredens, dansvoorstellingen en proeverijen is het paviljoen ook het podium voor de ITB Book Awards 2013. Tijdens de ITB Lottery op zaterdag 9 en zondag 10 maart verloot Indonesië twee reizen voor twee personen naar deze grootste archipel ter wereld.

Over Indonesië
De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen.

Naar Indonesië

Vlieg naar Indonesië

Vliegtuigmaatschappij KLM  vliegt via Singapore vanuit Nederland naar Indonesië.

Complete vakanties naar Indonesië

Puur op reis selecteerde een aantal prachtige en complete rondreizen. Kijk snel bij de aanbieders en bezoek de boeiende archipel.

Fox-reizen     Kuoni       Riksjatravel      

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder