Indonesië pakt uit op 'Vakantiebeurs' ITB Berlijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Indonesië
Indonesië
Op de Internationale Tourismus-Börse Berlin (ITB Berlin), vergelijkbaar met de Nederlandse Vakantiebeurs, pakt Indonesië als gastland uit met een spectaculair paviljoen waar de bezoekers de verschillende 'gezichten' van het land kunnen ontdekken. Van ongerepte jungles, unieke vulkaanlandschappen tot aan de smaakvolle Indonesische keuken en innemende cultuur. De beurs wordt gehouden van 6 tot en met 10 maart en het Indonesisch paviljoen is te vinden in Hal 26.

Indonesië zet in op cultuur en natuur en bewijst dat het de meest veelzijdige vakantiebestemming van Azië is. In het paviljoen staat een indrukwekkend traditioneel schip (phinisi) uit Indonesië. De tweemaster is gemaakt van hout en geproduceerd in Bulukumba, Zuid-Sulawesi. Dansers uit Sulawesi, Bali en Kalimantan geven dans- en muziekvoorstellingen. Topkok Vindex Tengker uit Jakarta introduceert de Indonesische keuken. Even een energieshot nodig? Drink dan koffie, ingevlogen uit Toroja, Atjeh en Lampung.

Win een reis naar Indonesië
Naast alle muzikale optredens, dansvoorstellingen en proeverijen is het paviljoen ook het podium voor de ITB Book Awards 2013. Tijdens de ITB Lottery op zaterdag 9 en zondag 10 maart verloot Indonesië twee reizen voor twee personen naar deze grootste archipel ter wereld.

Over Indonesië
De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen.

Naar Indonesië

Vlieg naar Indonesië

Vliegtuigmaatschappij KLM  vliegt via Singapore vanuit Nederland naar Indonesië.

Complete vakanties naar Indonesië

Puur op reis selecteerde een aantal prachtige en complete rondreizen. Kijk snel bij de aanbieders en bezoek de boeiende archipel.

Fox-reizen     Kuoni       Riksjatravel      

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder