Indonesië pakt uit op 'Vakantiebeurs' ITB Berlijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Indonesië
Indonesië
Op de Internationale Tourismus-Börse Berlin (ITB Berlin), vergelijkbaar met de Nederlandse Vakantiebeurs, pakt Indonesië als gastland uit met een spectaculair paviljoen waar de bezoekers de verschillende 'gezichten' van het land kunnen ontdekken. Van ongerepte jungles, unieke vulkaanlandschappen tot aan de smaakvolle Indonesische keuken en innemende cultuur. De beurs wordt gehouden van 6 tot en met 10 maart en het Indonesisch paviljoen is te vinden in Hal 26.

Indonesië zet in op cultuur en natuur en bewijst dat het de meest veelzijdige vakantiebestemming van Azië is. In het paviljoen staat een indrukwekkend traditioneel schip (phinisi) uit Indonesië. De tweemaster is gemaakt van hout en geproduceerd in Bulukumba, Zuid-Sulawesi. Dansers uit Sulawesi, Bali en Kalimantan geven dans- en muziekvoorstellingen. Topkok Vindex Tengker uit Jakarta introduceert de Indonesische keuken. Even een energieshot nodig? Drink dan koffie, ingevlogen uit Toroja, Atjeh en Lampung.

Win een reis naar Indonesië
Naast alle muzikale optredens, dansvoorstellingen en proeverijen is het paviljoen ook het podium voor de ITB Book Awards 2013. Tijdens de ITB Lottery op zaterdag 9 en zondag 10 maart verloot Indonesië twee reizen voor twee personen naar deze grootste archipel ter wereld.

Over Indonesië
De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen.

Naar Indonesië

Vlieg naar Indonesië

Vliegtuigmaatschappij KLM  vliegt via Singapore vanuit Nederland naar Indonesië.

Complete vakanties naar Indonesië

Puur op reis selecteerde een aantal prachtige en complete rondreizen. Kijk snel bij de aanbieders en bezoek de boeiende archipel.

Fox-reizen     Kuoni       Riksjatravel      

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder