Minicursus tegen vliegangst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Corendon
Corendon
Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate vliegangst. Een groot deel van mensen is bang om te vliegen, maar stapt nog wel een vliegtuig in. Al zal de reis niet echt ontspannen verlopen en hebben ze vooraf dagenlang stress. Soms echter is de angst om te vliegen zo groot dat vliegtuigen absoluut vermeden worden. Met als gevolg dat vakanties worden uitgezocht op bereikbaarheid per auto, boot of trein. Ingrijpender is nog dat door vliegangst carrières beperkt kunnen worden. Sinds april 2012 kun je bij Corendon terecht voor een unieke cursus van 1 dag waarin je van je angst om te vliegen afgeholpen wordt. 

Of je nu recent vliegangst hebt ontwikkeld door een slechte vliegervaring, of deze al 40 jaar hebt, alle vormen worden door Corendon in de 1 daagse cursus aangepakt, en met succes: 98% van de cursisten is na deze dag van zijn of haar vliegangst af.

Minicursus

Om alvast een eerste stap te zetten kun je morgen, 23 februari, terecht voor een gratis minicursus vliegangst, georganseerd door Corendon, Onbezorgdvliegen.nl en het Aviation Medical Center (AMC). Vliegangst heeft verschillende oorzaken en Corendon gaat met behulp van workshops zo gericht mogelijk om met de vliegangst.  De meest voorkomende oorzaken zijn:  claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. Er zijn diverse workshops door piloten, psychologen en stewardessen met inhoud als: Wat hoor, zie en voel ik, turbulentie, psychologische achtergronden en hoe je het beste kan ontspannen tijdens een vlucht. De hele dag zijn meerdere psychologen, gezagvoerders, co-piloten, en stewardessen aanwezig zijn om in een persoonlijk gesprek de oorzaak en mogelijke aanpak te bespreken om van de vliegangst af te komen.

Lichte vorm van vliegangst

Het doel van deze speciale dag is om vooral mensen met een lichte vorm van vliegangst te helpen. Wie een zwaardere, heftige vorm van vliegangst heeft kan  hier een mooi begin maken om er vanaf te komen. De eerste stap is dan al gezet.
De volledige cursus staat gepland op 12 maart. Dan zal dan ook een therapeutische vlucht worden gemaakt in een Boeing 737 van Corendon Dutch Airlines.

Waar moet je zijn?

De minicursus wordt gehouden vanaf 12.30 uur in het Park Plaza Hotel, Melbournestraat 1, 1175 RM te Lijnden, nabij Schiphol. Meld je hier aan voor de workshops!

Van je vliegangst af? Boek dan gelijk een mooie reis met Corendon. Met de Corendon voordeeldagen profiteer je ook nog eens van € 50 korting!
Kijk hier voor het ruime aanbod!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder