Minicursus tegen vliegangst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Corendon
Corendon
Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate vliegangst. Een groot deel van mensen is bang om te vliegen, maar stapt nog wel een vliegtuig in. Al zal de reis niet echt ontspannen verlopen en hebben ze vooraf dagenlang stress. Soms echter is de angst om te vliegen zo groot dat vliegtuigen absoluut vermeden worden. Met als gevolg dat vakanties worden uitgezocht op bereikbaarheid per auto, boot of trein. Ingrijpender is nog dat door vliegangst carrières beperkt kunnen worden. Sinds april 2012 kun je bij Corendon terecht voor een unieke cursus van 1 dag waarin je van je angst om te vliegen afgeholpen wordt. 

Of je nu recent vliegangst hebt ontwikkeld door een slechte vliegervaring, of deze al 40 jaar hebt, alle vormen worden door Corendon in de 1 daagse cursus aangepakt, en met succes: 98% van de cursisten is na deze dag van zijn of haar vliegangst af.

Minicursus

Om alvast een eerste stap te zetten kun je morgen, 23 februari, terecht voor een gratis minicursus vliegangst, georganseerd door Corendon, Onbezorgdvliegen.nl en het Aviation Medical Center (AMC). Vliegangst heeft verschillende oorzaken en Corendon gaat met behulp van workshops zo gericht mogelijk om met de vliegangst.  De meest voorkomende oorzaken zijn:  claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. Er zijn diverse workshops door piloten, psychologen en stewardessen met inhoud als: Wat hoor, zie en voel ik, turbulentie, psychologische achtergronden en hoe je het beste kan ontspannen tijdens een vlucht. De hele dag zijn meerdere psychologen, gezagvoerders, co-piloten, en stewardessen aanwezig zijn om in een persoonlijk gesprek de oorzaak en mogelijke aanpak te bespreken om van de vliegangst af te komen.

Lichte vorm van vliegangst

Het doel van deze speciale dag is om vooral mensen met een lichte vorm van vliegangst te helpen. Wie een zwaardere, heftige vorm van vliegangst heeft kan  hier een mooi begin maken om er vanaf te komen. De eerste stap is dan al gezet.
De volledige cursus staat gepland op 12 maart. Dan zal dan ook een therapeutische vlucht worden gemaakt in een Boeing 737 van Corendon Dutch Airlines.

Waar moet je zijn?

De minicursus wordt gehouden vanaf 12.30 uur in het Park Plaza Hotel, Melbournestraat 1, 1175 RM te Lijnden, nabij Schiphol. Meld je hier aan voor de workshops!

Van je vliegangst af? Boek dan gelijk een mooie reis met Corendon. Met de Corendon voordeeldagen profiteer je ook nog eens van € 50 korting!
Kijk hier voor het ruime aanbod!

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder