Minicursus tegen vliegangst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Corendon
Corendon
Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate vliegangst. Een groot deel van mensen is bang om te vliegen, maar stapt nog wel een vliegtuig in. Al zal de reis niet echt ontspannen verlopen en hebben ze vooraf dagenlang stress. Soms echter is de angst om te vliegen zo groot dat vliegtuigen absoluut vermeden worden. Met als gevolg dat vakanties worden uitgezocht op bereikbaarheid per auto, boot of trein. Ingrijpender is nog dat door vliegangst carrières beperkt kunnen worden. Sinds april 2012 kun je bij Corendon terecht voor een unieke cursus van 1 dag waarin je van je angst om te vliegen afgeholpen wordt. 

Of je nu recent vliegangst hebt ontwikkeld door een slechte vliegervaring, of deze al 40 jaar hebt, alle vormen worden door Corendon in de 1 daagse cursus aangepakt, en met succes: 98% van de cursisten is na deze dag van zijn of haar vliegangst af.

Minicursus

Om alvast een eerste stap te zetten kun je morgen, 23 februari, terecht voor een gratis minicursus vliegangst, georganseerd door Corendon, Onbezorgdvliegen.nl en het Aviation Medical Center (AMC). Vliegangst heeft verschillende oorzaken en Corendon gaat met behulp van workshops zo gericht mogelijk om met de vliegangst.  De meest voorkomende oorzaken zijn:  claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. Er zijn diverse workshops door piloten, psychologen en stewardessen met inhoud als: Wat hoor, zie en voel ik, turbulentie, psychologische achtergronden en hoe je het beste kan ontspannen tijdens een vlucht. De hele dag zijn meerdere psychologen, gezagvoerders, co-piloten, en stewardessen aanwezig zijn om in een persoonlijk gesprek de oorzaak en mogelijke aanpak te bespreken om van de vliegangst af te komen.

Lichte vorm van vliegangst

Het doel van deze speciale dag is om vooral mensen met een lichte vorm van vliegangst te helpen. Wie een zwaardere, heftige vorm van vliegangst heeft kan  hier een mooi begin maken om er vanaf te komen. De eerste stap is dan al gezet.
De volledige cursus staat gepland op 12 maart. Dan zal dan ook een therapeutische vlucht worden gemaakt in een Boeing 737 van Corendon Dutch Airlines.

Waar moet je zijn?

De minicursus wordt gehouden vanaf 12.30 uur in het Park Plaza Hotel, Melbournestraat 1, 1175 RM te Lijnden, nabij Schiphol. Meld je hier aan voor de workshops!

Van je vliegangst af? Boek dan gelijk een mooie reis met Corendon. Met de Corendon voordeeldagen profiteer je ook nog eens van € 50 korting!
Kijk hier voor het ruime aanbod!

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder