Minicursus tegen vliegangst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Corendon
Corendon
Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate vliegangst. Een groot deel van mensen is bang om te vliegen, maar stapt nog wel een vliegtuig in. Al zal de reis niet echt ontspannen verlopen en hebben ze vooraf dagenlang stress. Soms echter is de angst om te vliegen zo groot dat vliegtuigen absoluut vermeden worden. Met als gevolg dat vakanties worden uitgezocht op bereikbaarheid per auto, boot of trein. Ingrijpender is nog dat door vliegangst carrières beperkt kunnen worden. Sinds april 2012 kun je bij Corendon terecht voor een unieke cursus van 1 dag waarin je van je angst om te vliegen afgeholpen wordt. 

Of je nu recent vliegangst hebt ontwikkeld door een slechte vliegervaring, of deze al 40 jaar hebt, alle vormen worden door Corendon in de 1 daagse cursus aangepakt, en met succes: 98% van de cursisten is na deze dag van zijn of haar vliegangst af.

Minicursus

Om alvast een eerste stap te zetten kun je morgen, 23 februari, terecht voor een gratis minicursus vliegangst, georganseerd door Corendon, Onbezorgdvliegen.nl en het Aviation Medical Center (AMC). Vliegangst heeft verschillende oorzaken en Corendon gaat met behulp van workshops zo gericht mogelijk om met de vliegangst.  De meest voorkomende oorzaken zijn:  claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. Er zijn diverse workshops door piloten, psychologen en stewardessen met inhoud als: Wat hoor, zie en voel ik, turbulentie, psychologische achtergronden en hoe je het beste kan ontspannen tijdens een vlucht. De hele dag zijn meerdere psychologen, gezagvoerders, co-piloten, en stewardessen aanwezig zijn om in een persoonlijk gesprek de oorzaak en mogelijke aanpak te bespreken om van de vliegangst af te komen.

Lichte vorm van vliegangst

Het doel van deze speciale dag is om vooral mensen met een lichte vorm van vliegangst te helpen. Wie een zwaardere, heftige vorm van vliegangst heeft kan  hier een mooi begin maken om er vanaf te komen. De eerste stap is dan al gezet.
De volledige cursus staat gepland op 12 maart. Dan zal dan ook een therapeutische vlucht worden gemaakt in een Boeing 737 van Corendon Dutch Airlines.

Waar moet je zijn?

De minicursus wordt gehouden vanaf 12.30 uur in het Park Plaza Hotel, Melbournestraat 1, 1175 RM te Lijnden, nabij Schiphol. Meld je hier aan voor de workshops!

Van je vliegangst af? Boek dan gelijk een mooie reis met Corendon. Met de Corendon voordeeldagen profiteer je ook nog eens van € 50 korting!
Kijk hier voor het ruime aanbod!

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder