Hartverscheurend museum in Zagreb

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hand
Hand
Iedereen heeft wel een souvenir van een verbroken relatie. Twee voormalige geliefden ontwikkelden een kunstproject over die 'souvenirs of broken dreams'. Het project begon als een reizende tenstoonstelling en bleek zo succesvol dat het is uitgegroeid tot een vaste expositie, ondergebracht in het 'Museum of Broken Relationships' in de historische bovenstad van Zagreb (Kroatië). In het museum van de verbroken relaties zijn ruim honderd voorwerpen van anonieme donateurs vanuit de hele wereld uitgestald. De tentoongestelde objecten variëren van hilarisch tot hartverscheurend.

Logisch zijn voorwerpen als een liefdesbeertje, een liefdesbrief en een trouwjurk. Maar objecten als een kunsthand, een hakbijl, een fiets of een mobiele telefoon verwacht je minder snel als relikwie van een verbroken relatie. Alle voorwerpen hebben een verhaal en dat verhaal hangt naast het betreffende object. De verschillende expositieruimtes hebben ieder een eigen thema: van one night stands tot verlies van partners na een (lange) relatie.
Droevig is de tentoonstelling zeker niet...voor veel mensen is het bijna therapeutisch om hun liefdesverhaal en bijbehorend souvenir op een plek als deze tentoon te stellen en het maakt vaak de weg weer vrij voor een nieuwe relatie.
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 09.00 tot 21.00 uur.

Heb jij ook nog een souvenir van een verbroken relatie?

Reacties

 
#1 Herma 14-02-2013 19:53
Mijn aandenken aan een verbroken relatie is een flipperkast. Ik heb hem nog steeds.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder