Hartverscheurend museum in Zagreb

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hand
Hand
Iedereen heeft wel een souvenir van een verbroken relatie. Twee voormalige geliefden ontwikkelden een kunstproject over die 'souvenirs of broken dreams'. Het project begon als een reizende tenstoonstelling en bleek zo succesvol dat het is uitgegroeid tot een vaste expositie, ondergebracht in het 'Museum of Broken Relationships' in de historische bovenstad van Zagreb (Kroatië). In het museum van de verbroken relaties zijn ruim honderd voorwerpen van anonieme donateurs vanuit de hele wereld uitgestald. De tentoongestelde objecten variëren van hilarisch tot hartverscheurend.

Logisch zijn voorwerpen als een liefdesbeertje, een liefdesbrief en een trouwjurk. Maar objecten als een kunsthand, een hakbijl, een fiets of een mobiele telefoon verwacht je minder snel als relikwie van een verbroken relatie. Alle voorwerpen hebben een verhaal en dat verhaal hangt naast het betreffende object. De verschillende expositieruimtes hebben ieder een eigen thema: van one night stands tot verlies van partners na een (lange) relatie.
Droevig is de tentoonstelling zeker niet...voor veel mensen is het bijna therapeutisch om hun liefdesverhaal en bijbehorend souvenir op een plek als deze tentoon te stellen en het maakt vaak de weg weer vrij voor een nieuwe relatie.
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 09.00 tot 21.00 uur.

Heb jij ook nog een souvenir van een verbroken relatie?

Reacties

 
#1 Herma 14-02-2013 19:53
Mijn aandenken aan een verbroken relatie is een flipperkast. Ik heb hem nog steeds.
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder