Hartverscheurend museum in Zagreb

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hand
Hand
Iedereen heeft wel een souvenir van een verbroken relatie. Twee voormalige geliefden ontwikkelden een kunstproject over die 'souvenirs of broken dreams'. Het project begon als een reizende tenstoonstelling en bleek zo succesvol dat het is uitgegroeid tot een vaste expositie, ondergebracht in het 'Museum of Broken Relationships' in de historische bovenstad van Zagreb (Kroatië). In het museum van de verbroken relaties zijn ruim honderd voorwerpen van anonieme donateurs vanuit de hele wereld uitgestald. De tentoongestelde objecten variëren van hilarisch tot hartverscheurend.

Logisch zijn voorwerpen als een liefdesbeertje, een liefdesbrief en een trouwjurk. Maar objecten als een kunsthand, een hakbijl, een fiets of een mobiele telefoon verwacht je minder snel als relikwie van een verbroken relatie. Alle voorwerpen hebben een verhaal en dat verhaal hangt naast het betreffende object. De verschillende expositieruimtes hebben ieder een eigen thema: van one night stands tot verlies van partners na een (lange) relatie.
Droevig is de tentoonstelling zeker niet...voor veel mensen is het bijna therapeutisch om hun liefdesverhaal en bijbehorend souvenir op een plek als deze tentoon te stellen en het maakt vaak de weg weer vrij voor een nieuwe relatie.
De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 09.00 tot 21.00 uur.

Heb jij ook nog een souvenir van een verbroken relatie?

Reacties

 
#1 Herma 14-02-2013 19:53
Mijn aandenken aan een verbroken relatie is een flipperkast. Ik heb hem nog steeds.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder