Belg (12) vliegt gratis naar Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Jongen vliegt gratis mee op vlucht van Jetair naar SpanjeOp de luchthaven Zaventem bij Brussel zijn ze er nog altijd niet uit: hoe is het mogelijk dat een 12-jarige jongen zonder ticket, paspoort of andere identiteitskaart op een vliegtuig naar Spanje kan komen? Het lukte Nayel, die zijn ouders donderdagavond even niet onder ogen wilde komen vanwege mindere schoolprestaties. De jongen koos voor een vluchtroute naar het zuiden van Spanje en dat bleek wonderwel te kunnen.

De beveiliging op de luchthaven hield hem niet tegen, het cabinepersoneel van Jetair liet hem keurig toe op de vlucht naar Málaga. En zo stond de 12-jarige een paar uur later ineens in Andalusië, op een kleine 2000 kilometer van zijn woonplaats. Daar pas werd hij opgemerkt door leden van de Guardia Civil, die het vreemd vonden dat er op de luchthaven een jongetje rondliep met alleen een schooltas. Volgens een artikel in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad werd hierop de Belgische consul in Málaga benaderd. Hij heeft Nayels ouders laten informeren en voor opvang van de jongen gezorgd. Vandaag wordt de zwartvlieger door zijn oom weer opgehaald om naar huis te gaan.

Vragen over beveiliging

Het incident heeft in België wel tot veel vragen over de beveiliging van luchthavens geleid. Een woordvoerder van Zaventem wil alleen zeggen dat er een onderzoek aan de gang is, luchtvaartmaatschappij Jetair wil niet reageren voordat echt duidelijk is wat er donderdag precies is gebeurd.
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder