Belg (12) vliegt gratis naar Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Jongen vliegt gratis mee op vlucht van Jetair naar SpanjeOp de luchthaven Zaventem bij Brussel zijn ze er nog altijd niet uit: hoe is het mogelijk dat een 12-jarige jongen zonder ticket, paspoort of andere identiteitskaart op een vliegtuig naar Spanje kan komen? Het lukte Nayel, die zijn ouders donderdagavond even niet onder ogen wilde komen vanwege mindere schoolprestaties. De jongen koos voor een vluchtroute naar het zuiden van Spanje en dat bleek wonderwel te kunnen.

De beveiliging op de luchthaven hield hem niet tegen, het cabinepersoneel van Jetair liet hem keurig toe op de vlucht naar Málaga. En zo stond de 12-jarige een paar uur later ineens in Andalusië, op een kleine 2000 kilometer van zijn woonplaats. Daar pas werd hij opgemerkt door leden van de Guardia Civil, die het vreemd vonden dat er op de luchthaven een jongetje rondliep met alleen een schooltas. Volgens een artikel in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad werd hierop de Belgische consul in Málaga benaderd. Hij heeft Nayels ouders laten informeren en voor opvang van de jongen gezorgd. Vandaag wordt de zwartvlieger door zijn oom weer opgehaald om naar huis te gaan.

Vragen over beveiliging

Het incident heeft in België wel tot veel vragen over de beveiliging van luchthavens geleid. Een woordvoerder van Zaventem wil alleen zeggen dat er een onderzoek aan de gang is, luchtvaartmaatschappij Jetair wil niet reageren voordat echt duidelijk is wat er donderdag precies is gebeurd.
 

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder