Belg (12) vliegt gratis naar Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Jongen vliegt gratis mee op vlucht van Jetair naar SpanjeOp de luchthaven Zaventem bij Brussel zijn ze er nog altijd niet uit: hoe is het mogelijk dat een 12-jarige jongen zonder ticket, paspoort of andere identiteitskaart op een vliegtuig naar Spanje kan komen? Het lukte Nayel, die zijn ouders donderdagavond even niet onder ogen wilde komen vanwege mindere schoolprestaties. De jongen koos voor een vluchtroute naar het zuiden van Spanje en dat bleek wonderwel te kunnen.

De beveiliging op de luchthaven hield hem niet tegen, het cabinepersoneel van Jetair liet hem keurig toe op de vlucht naar Málaga. En zo stond de 12-jarige een paar uur later ineens in Andalusië, op een kleine 2000 kilometer van zijn woonplaats. Daar pas werd hij opgemerkt door leden van de Guardia Civil, die het vreemd vonden dat er op de luchthaven een jongetje rondliep met alleen een schooltas. Volgens een artikel in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad werd hierop de Belgische consul in Málaga benaderd. Hij heeft Nayels ouders laten informeren en voor opvang van de jongen gezorgd. Vandaag wordt de zwartvlieger door zijn oom weer opgehaald om naar huis te gaan.

Vragen over beveiliging

Het incident heeft in België wel tot veel vragen over de beveiliging van luchthavens geleid. Een woordvoerder van Zaventem wil alleen zeggen dat er een onderzoek aan de gang is, luchtvaartmaatschappij Jetair wil niet reageren voordat echt duidelijk is wat er donderdag precies is gebeurd.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder