Belg (12) vliegt gratis naar Spanje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Jongen vliegt gratis mee op vlucht van Jetair naar SpanjeOp de luchthaven Zaventem bij Brussel zijn ze er nog altijd niet uit: hoe is het mogelijk dat een 12-jarige jongen zonder ticket, paspoort of andere identiteitskaart op een vliegtuig naar Spanje kan komen? Het lukte Nayel, die zijn ouders donderdagavond even niet onder ogen wilde komen vanwege mindere schoolprestaties. De jongen koos voor een vluchtroute naar het zuiden van Spanje en dat bleek wonderwel te kunnen.

De beveiliging op de luchthaven hield hem niet tegen, het cabinepersoneel van Jetair liet hem keurig toe op de vlucht naar Málaga. En zo stond de 12-jarige een paar uur later ineens in Andalusië, op een kleine 2000 kilometer van zijn woonplaats. Daar pas werd hij opgemerkt door leden van de Guardia Civil, die het vreemd vonden dat er op de luchthaven een jongetje rondliep met alleen een schooltas. Volgens een artikel in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad werd hierop de Belgische consul in Málaga benaderd. Hij heeft Nayels ouders laten informeren en voor opvang van de jongen gezorgd. Vandaag wordt de zwartvlieger door zijn oom weer opgehaald om naar huis te gaan.

Vragen over beveiliging

Het incident heeft in België wel tot veel vragen over de beveiliging van luchthavens geleid. Een woordvoerder van Zaventem wil alleen zeggen dat er een onderzoek aan de gang is, luchtvaartmaatschappij Jetair wil niet reageren voordat echt duidelijk is wat er donderdag precies is gebeurd.
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder