Stormloop op Amsterdamse hotels

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Nu bekend is dat de troonswisseling op 30 april in Amsterdam zal plaatsvinden is er een run ontstaan op hotelkamers in de hoofdstad. Bij diverse boekingssites is voor bepaalde hotels in de buurt van de Dam op 29 en 30 april al geen kamer meer te krijgen. Voor het toerisme is de gebeurtenis een enorme oppepper en naar verwachting zullen er veel nieuwe bezoekers naar Amsterdam komen.

"Niet alleen op de dag zelf, maar vooral ook daarna aangezien veel mooie beelden worden verspreid over de hele wereld”, zo zegt een woordvoerster van Amsterdam Marketing. De organisatie promoot de Nederlandse hoofdstad in binnen en buitenland.

Ook het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), promoter van het merk ‘Holland’,  verwacht een stijging van het aantal bezoekers: “De beelden van de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april zullen de wereld overgaan. De troonswisseling zal bovendien goed zijn voor het beeld van Nederland in de wereld. We zagen de afgelopen dagen de bezoekersaantallen van de website www.holland.com vanuit het buitenland al flink stijgen. Vanuit Argentinië trekt de website zelfs 8 keer zoveel bezoekers als normaal en ook vanuit Japan en de VS kregen we 4 keer meer bezoekers.”

Niet achter het net vissen? Boek dan snel een hotel!

Expedia

Stedentrips.nl

Stedentripsdirect.nl

Uw Stedentrip

Weekendjedirect.nl

Zoover
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder