Stormloop op Amsterdamse hotels

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Nu bekend is dat de troonswisseling op 30 april in Amsterdam zal plaatsvinden is er een run ontstaan op hotelkamers in de hoofdstad. Bij diverse boekingssites is voor bepaalde hotels in de buurt van de Dam op 29 en 30 april al geen kamer meer te krijgen. Voor het toerisme is de gebeurtenis een enorme oppepper en naar verwachting zullen er veel nieuwe bezoekers naar Amsterdam komen.

"Niet alleen op de dag zelf, maar vooral ook daarna aangezien veel mooie beelden worden verspreid over de hele wereld”, zo zegt een woordvoerster van Amsterdam Marketing. De organisatie promoot de Nederlandse hoofdstad in binnen en buitenland.

Ook het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), promoter van het merk ‘Holland’,  verwacht een stijging van het aantal bezoekers: “De beelden van de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april zullen de wereld overgaan. De troonswisseling zal bovendien goed zijn voor het beeld van Nederland in de wereld. We zagen de afgelopen dagen de bezoekersaantallen van de website www.holland.com vanuit het buitenland al flink stijgen. Vanuit Argentinië trekt de website zelfs 8 keer zoveel bezoekers als normaal en ook vanuit Japan en de VS kregen we 4 keer meer bezoekers.”

Niet achter het net vissen? Boek dan snel een hotel!

Expedia

Stedentrips.nl

Stedentripsdirect.nl

Uw Stedentrip

Weekendjedirect.nl

Zoover
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder