Stormloop op Amsterdamse hotels

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Nu bekend is dat de troonswisseling op 30 april in Amsterdam zal plaatsvinden is er een run ontstaan op hotelkamers in de hoofdstad. Bij diverse boekingssites is voor bepaalde hotels in de buurt van de Dam op 29 en 30 april al geen kamer meer te krijgen. Voor het toerisme is de gebeurtenis een enorme oppepper en naar verwachting zullen er veel nieuwe bezoekers naar Amsterdam komen.

"Niet alleen op de dag zelf, maar vooral ook daarna aangezien veel mooie beelden worden verspreid over de hele wereld”, zo zegt een woordvoerster van Amsterdam Marketing. De organisatie promoot de Nederlandse hoofdstad in binnen en buitenland.

Ook het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), promoter van het merk ‘Holland’,  verwacht een stijging van het aantal bezoekers: “De beelden van de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april zullen de wereld overgaan. De troonswisseling zal bovendien goed zijn voor het beeld van Nederland in de wereld. We zagen de afgelopen dagen de bezoekersaantallen van de website www.holland.com vanuit het buitenland al flink stijgen. Vanuit Argentinië trekt de website zelfs 8 keer zoveel bezoekers als normaal en ook vanuit Japan en de VS kregen we 4 keer meer bezoekers.”

Niet achter het net vissen? Boek dan snel een hotel!

Expedia

Stedentrips.nl

Stedentripsdirect.nl

Uw Stedentrip

Weekendjedirect.nl

Zoover
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder