Dreamliner vliegt voorlopig niet

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dreamliner vliegt voorlopig nietMeer dan een week onderzoek heeft nog altijd niet de oorzaak aan het licht gebracht van de accuproblemen bij de 787 Dreamliner, het paradepaardje van Boeing. De voorlopige resultaten van de studie van de Amerikaanse nationale verkeersveiligheidsdienst doen vermoeden dat alle vliegtuigen van dit type voorlopig aan de grond blijven. Bijna twee weken geleden werd wereldwijd besloten de 49 in gebruik zijnde Dreamliners even niet te gebruiken, om uitgebreid onderzoek te doen naar de accu's.

Directe aanleiding voor de studie is onder meer de brand door oververhitting van een accu in een geparkeerde Dreamliner op de luchthaven van Boston, begin januari. Daarna deden zich ook tijdens vluchten problemen met de accu’s voor.
De onderzoekers van de Amerikaanse nationale verkeersveiligheidsdienst stellen ‘geen duidelijke afwijkingen te hebben gevonden’ bij het doorlichten van een onbeschadigde accu van het toestel. Eind vorige week zei voorzitter Deborah Hersman van de dienst dat de onderzoekers van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wel een serie aan ‘symptomen’ hebben ontdekt bij de accu’s, maar dat het onderliggende probleem nog niet is ontdekt. Hersman kondigde bij die gelegenheid al een intensiever onderzoek aan.
 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder