Toestel Ryanair maakt noodlanding

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig Ryanair maakt noodlandingEen vliegtuig van Ryanair heeft vanmorgen een noodlanding gemaakt op de luchthaven van de Italiaanse kustplaats Genua. Vlucht FR4632 was met 93 passagiers onderweg van Valencia naar Milaan, toen door nog onbekende oorzaak de luchtdruk in de cabine wegviel. De piloot besloot hierop uit te wijken naar Genua.

Twee vrouwelijke passagiers zijn volgens het Italiaanse persbureau ANSA na de landing uit voorzorg overgebracht naar een ziekenhuis. Eén van hen was flauwgevallen, de ander klaagde over pijn op haar borst.
Ryanair zelf zegt niets over gewonden. Volgens de Ierse luchtvaartmaatschappij is het toestel kort voor tien uur ‘normaal’ geland in Genua. De passagiers zijn met bussen naar hun eindbestemming vervoerd, een afstand van bijna 200 kilometer.

In opspraak

De maatschappij raakte de afgelopen weken in opspraak door uitzendingen van het KRO-programma Reporter. Vier piloten van Ryanair zeiden daarin anoniem dat ze worden gedwongen om met een minimale hoeveelheid brandstof te vliegen. Ook zouden ze onder druk worden gezet om bij ziekte door te werken. Ryanair spreekt die beschuldigingen tegen en heeft juridische stappen tegen de omroep aangekondigd.
 

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder