Toeristenrecords voor Israël

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

JeruzalemIsraël mag over 2012 enkele toeristische records bijschrijven. In het afgelopen jaar kwamen er 3,5 miljoen buitenlandse bezoekers, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2011. Ook in het cruisetoerisme werd een record gebroken. Meer dan 250.000 toeristen arriveerden vorig jaar per boot, een stijging van 6% ten opzichte van het jaar ervoor.


Vanuit Nederland waren de cijfers over 2012 naar het Heilige Land nog positiever. Het totaal van 67.850 reizigers betekende een groei van 8 procent ten opzichte van 2011. Israël scoorde hiermee voor het derde jaar op rij een recordaantal Nederlandse toeristen. In 2009, 2010 en 2011 waren dat respectievelijk 46.000, 56.000 en 60.500 toeristen.
“We zijn verheugd door de toename van het toerisme naar Israël”, aldus marketingmanager Erik Verschoof van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme. “We hopen dat de stijging in 2013 voortzet, door Israël neer te blijven zetten als een van de meest dynamische en unieke reisbestemmingen ter wereld.”


Ook op vakantie naar Israël? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van D-reizen, Corendon, Fox of Zoover!

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder