Toeristenrecords voor Israël

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

JeruzalemIsraël mag over 2012 enkele toeristische records bijschrijven. In het afgelopen jaar kwamen er 3,5 miljoen buitenlandse bezoekers, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2011. Ook in het cruisetoerisme werd een record gebroken. Meer dan 250.000 toeristen arriveerden vorig jaar per boot, een stijging van 6% ten opzichte van het jaar ervoor.


Vanuit Nederland waren de cijfers over 2012 naar het Heilige Land nog positiever. Het totaal van 67.850 reizigers betekende een groei van 8 procent ten opzichte van 2011. Israël scoorde hiermee voor het derde jaar op rij een recordaantal Nederlandse toeristen. In 2009, 2010 en 2011 waren dat respectievelijk 46.000, 56.000 en 60.500 toeristen.
“We zijn verheugd door de toename van het toerisme naar Israël”, aldus marketingmanager Erik Verschoof van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme. “We hopen dat de stijging in 2013 voortzet, door Israël neer te blijven zetten als een van de meest dynamische en unieke reisbestemmingen ter wereld.”


Ook op vakantie naar Israël? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van D-reizen, Corendon, Fox of Zoover!

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder