Toeristenrecords voor Israël

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

JeruzalemIsraël mag over 2012 enkele toeristische records bijschrijven. In het afgelopen jaar kwamen er 3,5 miljoen buitenlandse bezoekers, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2011. Ook in het cruisetoerisme werd een record gebroken. Meer dan 250.000 toeristen arriveerden vorig jaar per boot, een stijging van 6% ten opzichte van het jaar ervoor.


Vanuit Nederland waren de cijfers over 2012 naar het Heilige Land nog positiever. Het totaal van 67.850 reizigers betekende een groei van 8 procent ten opzichte van 2011. Israël scoorde hiermee voor het derde jaar op rij een recordaantal Nederlandse toeristen. In 2009, 2010 en 2011 waren dat respectievelijk 46.000, 56.000 en 60.500 toeristen.
“We zijn verheugd door de toename van het toerisme naar Israël”, aldus marketingmanager Erik Verschoof van het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme. “We hopen dat de stijging in 2013 voortzet, door Israël neer te blijven zetten als een van de meest dynamische en unieke reisbestemmingen ter wereld.”


Ook op vakantie naar Israël? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van D-reizen, Corendon, Fox of Zoover!

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder