Caravana: inspiratie voor kampeervakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Campers
Campers
Kamperen wordt weer populairder. Logisch ook, met alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Van op pad met een compleet uitgeruste camper of caravan tot een vouwwagen die zichzelf opzet of slapen in een luxe safaritent, compleet met bubbelbad. Want kamperen betekent niet noodzakelijkerwijs dat je altijd zelf je tentje bij je moet hebben. Alle 'onbegrensde mogelijkheden', het thema van de beurs, zie je van 17 tot en met 22 januari op de Caravana in Leeuwarden.

Naast het opdoen van inspiratie kun je op de beurs zelfs kamperen en daarmee een goed doel ondersteunen. Kies uit overnachten op de beurs in een luxe glamping safaritent, een hypermoderne camper, een praktische vouwwagen of een caravan met doorzichtige voortent. Live camping is een samenwerking van Caravana met de Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB ter ondersteuning van kampeerders met een handicap.

Naast de 'Live' camping biedt de Caravana 2013 een indrukwekkende verzameling caravan- en camperprimeurs, tenten, chalets, trends, kampeeraccessoires tot en met de allermooiste kampeerplekken en recreatieparken in heel Europa.

De Caravana 2013 wordt gehouden van 17 tot en met 22 januari in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is dagelijks geopend van 10.00  tot 18.00 uur. Vrijdag 18 januari van 10.00 tot 22.00 uur en dinsdag 22 januari van 10.00 tot 17.00 uur.

Bijzondere reizen in Antwerpen

Een andere bijzondere beurs dit weekend is de Antwerpse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen die, na een succesvolle editie in Amsterdam, aankomend weekend (19 en 20 januari) wordt gehouden in de Waagnatie in Antwerpen.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder