Varia van de Vakantiebeurs…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Reizen over alle werelddelenTraditioneel biedt de Vakantiebeurs in Utrecht klein en groot nieuws als het gaat om toerisme, vakantie en reizen. Puur op reis zet een aantal feiten voor je op een rij, uit binnen- en buitenland. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over Bonaire, Jamaica, Rwanda, reisveren en winnende reportages. Uiteraard kun je dit jaar ook nog zelf naar de beurs in Utrecht. De Vakantiebeurs 2013 is zaterdag 12 en zondag 13 januari te bezoeken van 10 tot 18 uur.


Bonaire beloont ministerie

BonaireDe Bonaire Promotieprijs is dit jaar gewonnen door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het departement werd beloond voor de support, dat het heeft gegeven aan de toeristische marketing van Bonaire. De Promotieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of bedrijven, die het eiland op een positieve manier onder de aandacht brengen. Het Roze Ei – de aanmoedigingsprijs – ging naar Sky Health Club. De prijzen werden traditiegetrouw uitgereikt op de Vakantiebeurs in Utrecht.
Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten van het eiland en zorgt vandaag de dag voor meer dan 80% van de werkgelegenheid. Door de inzet van het ministerie konden in 2012 extra toeristische marketingprojecten worden gerealiseerd, aldus het Bonaire Toeristenbureau.

Naar Bonaire? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van Kuoni en D-reizen.

Rwanda zet in op duurzaam

Toeristisch Rwanda zet in op natuurSavanne, subtropisch regenwoud, theeplantages, avifauna. Rwanda in Oost-Afrika presenteert zich meer en meer als duurzame reisbestemming. Zo heeft het land liefst zeven locaties (met een totale oppervlakte van bijna 275.000 hectare) bestempeld tot belangrijke vogelgebieden, waar je als reiziger meer dan 650 soorten kunt zien. Actieve reizigers worden uitgenodigd om de Thousand Hills Trail te doen, de 227 kilometer lange route langs Lake Kivu. Dat kan lopend, fietsend of per 4wheeldrive, al naar gelang de eigen wensen. Overnachten kan in alle gevallen bij de lokale bevolking.

Een rondreis maken door Rwanda? Bekijk dan het aanbod van Baobab.

Jamaica: Marley en meer

Kust JamaicaDe Jamaica Tourist Board The Netherlands & Belgium heeft de Vakantiebeurs aangegrepen om een herziene editie van de Dominicus-reisgids van het eiland te lanceren. Auteur Marcel Bayer schrijft in het jongste werk ook over belangrijke plekken uit het leven van Bob Marley, zoals de studio’s waar de beroemde musicus heeft gewerkt. Verder wordt in de gids ruimschoots aandacht besteed aan de historische en culturele aspecten van Jamaica, net als de recente ontwikkelingen als het gaat om duurzaam toerisme en recreatie op het Caribische eiland.

Naar het land van Bob Marley? Bekijk dan het aanbod van Fox, Kuoni en D-reizen.

Hip Londen wint vakprijs

LondenPresentator Ben Roelants en regisseur Marijne Bruggeman hebben de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2013 in de wacht gesleept, Ze wonnen de vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek met hun programma Hip Londen van Vlaanderen Vakantieland, uitgezonden door VRT een 24 maart 2012. De winnaars kregen naast een bronzen beeldje een cheque van € 1500. De vakjury was unaniem over de uitverkiezing van Hip Londen, een van de vier thema-uitzendingen die het tv-programma Vlaanderen Vakantieland maakte ter gelegenheid van de Olympische Spelen 2012. "Met zwier, eigentijdse bravoure en kennis van zaken neemt de presentator de kijkers mee langs de hotspots van de Britse hoofdstad, die tot leven worden gebracht door interviews met de hipsters die er wonen en werken. Het resultaat is een knappe journalistieke productie die van de eerste tot de laatste minuut blijft boeien."

Uitreiking van 'Reis-Oscars'

Reisveer, prijs voor de reiswereldNet als in voorgaande jaren zijn op de Vakantiebeurs de Veren toegekend, die binnen de reiswereld als 'Reis-Oscars' te boek staan. Liefst 41 prijzen waren er te verdelen, zodat heel veel managers van reisbureaus, autoverhuurders of luchtvaartmaatschappijen uiteindelijk met een onderscheiding naar huis gingen. Holland International won opnieuw; KLM en Transavia vielen in de prijzen en Vrij Uit won in de categorie wintersportvakanties. Voor SNP Natuurreizen was er een speciale groene Veer.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder