Varia van de Vakantiebeurs…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Reizen over alle werelddelenTraditioneel biedt de Vakantiebeurs in Utrecht klein en groot nieuws als het gaat om toerisme, vakantie en reizen. Puur op reis zet een aantal feiten voor je op een rij, uit binnen- en buitenland. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over Bonaire, Jamaica, Rwanda, reisveren en winnende reportages. Uiteraard kun je dit jaar ook nog zelf naar de beurs in Utrecht. De Vakantiebeurs 2013 is zaterdag 12 en zondag 13 januari te bezoeken van 10 tot 18 uur.


Bonaire beloont ministerie

BonaireDe Bonaire Promotieprijs is dit jaar gewonnen door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het departement werd beloond voor de support, dat het heeft gegeven aan de toeristische marketing van Bonaire. De Promotieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of bedrijven, die het eiland op een positieve manier onder de aandacht brengen. Het Roze Ei – de aanmoedigingsprijs – ging naar Sky Health Club. De prijzen werden traditiegetrouw uitgereikt op de Vakantiebeurs in Utrecht.
Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten van het eiland en zorgt vandaag de dag voor meer dan 80% van de werkgelegenheid. Door de inzet van het ministerie konden in 2012 extra toeristische marketingprojecten worden gerealiseerd, aldus het Bonaire Toeristenbureau.

Naar Bonaire? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van Kuoni en D-reizen.

Rwanda zet in op duurzaam

Toeristisch Rwanda zet in op natuurSavanne, subtropisch regenwoud, theeplantages, avifauna. Rwanda in Oost-Afrika presenteert zich meer en meer als duurzame reisbestemming. Zo heeft het land liefst zeven locaties (met een totale oppervlakte van bijna 275.000 hectare) bestempeld tot belangrijke vogelgebieden, waar je als reiziger meer dan 650 soorten kunt zien. Actieve reizigers worden uitgenodigd om de Thousand Hills Trail te doen, de 227 kilometer lange route langs Lake Kivu. Dat kan lopend, fietsend of per 4wheeldrive, al naar gelang de eigen wensen. Overnachten kan in alle gevallen bij de lokale bevolking.

Een rondreis maken door Rwanda? Bekijk dan het aanbod van Baobab.

Jamaica: Marley en meer

Kust JamaicaDe Jamaica Tourist Board The Netherlands & Belgium heeft de Vakantiebeurs aangegrepen om een herziene editie van de Dominicus-reisgids van het eiland te lanceren. Auteur Marcel Bayer schrijft in het jongste werk ook over belangrijke plekken uit het leven van Bob Marley, zoals de studio’s waar de beroemde musicus heeft gewerkt. Verder wordt in de gids ruimschoots aandacht besteed aan de historische en culturele aspecten van Jamaica, net als de recente ontwikkelingen als het gaat om duurzaam toerisme en recreatie op het Caribische eiland.

Naar het land van Bob Marley? Bekijk dan het aanbod van Fox, Kuoni en D-reizen.

Hip Londen wint vakprijs

LondenPresentator Ben Roelants en regisseur Marijne Bruggeman hebben de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2013 in de wacht gesleept, Ze wonnen de vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek met hun programma Hip Londen van Vlaanderen Vakantieland, uitgezonden door VRT een 24 maart 2012. De winnaars kregen naast een bronzen beeldje een cheque van € 1500. De vakjury was unaniem over de uitverkiezing van Hip Londen, een van de vier thema-uitzendingen die het tv-programma Vlaanderen Vakantieland maakte ter gelegenheid van de Olympische Spelen 2012. "Met zwier, eigentijdse bravoure en kennis van zaken neemt de presentator de kijkers mee langs de hotspots van de Britse hoofdstad, die tot leven worden gebracht door interviews met de hipsters die er wonen en werken. Het resultaat is een knappe journalistieke productie die van de eerste tot de laatste minuut blijft boeien."

Uitreiking van 'Reis-Oscars'

Reisveer, prijs voor de reiswereldNet als in voorgaande jaren zijn op de Vakantiebeurs de Veren toegekend, die binnen de reiswereld als 'Reis-Oscars' te boek staan. Liefst 41 prijzen waren er te verdelen, zodat heel veel managers van reisbureaus, autoverhuurders of luchtvaartmaatschappijen uiteindelijk met een onderscheiding naar huis gingen. Holland International won opnieuw; KLM en Transavia vielen in de prijzen en Vrij Uit won in de categorie wintersportvakanties. Voor SNP Natuurreizen was er een speciale groene Veer.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder