Varia van de Vakantiebeurs…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Reizen over alle werelddelenTraditioneel biedt de Vakantiebeurs in Utrecht klein en groot nieuws als het gaat om toerisme, vakantie en reizen. Puur op reis zet een aantal feiten voor je op een rij, uit binnen- en buitenland. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over Bonaire, Jamaica, Rwanda, reisveren en winnende reportages. Uiteraard kun je dit jaar ook nog zelf naar de beurs in Utrecht. De Vakantiebeurs 2013 is zaterdag 12 en zondag 13 januari te bezoeken van 10 tot 18 uur.


Bonaire beloont ministerie

BonaireDe Bonaire Promotieprijs is dit jaar gewonnen door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het departement werd beloond voor de support, dat het heeft gegeven aan de toeristische marketing van Bonaire. De Promotieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of bedrijven, die het eiland op een positieve manier onder de aandacht brengen. Het Roze Ei – de aanmoedigingsprijs – ging naar Sky Health Club. De prijzen werden traditiegetrouw uitgereikt op de Vakantiebeurs in Utrecht.
Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten van het eiland en zorgt vandaag de dag voor meer dan 80% van de werkgelegenheid. Door de inzet van het ministerie konden in 2012 extra toeristische marketingprojecten worden gerealiseerd, aldus het Bonaire Toeristenbureau.

Naar Bonaire? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van Kuoni en D-reizen.

Rwanda zet in op duurzaam

Toeristisch Rwanda zet in op natuurSavanne, subtropisch regenwoud, theeplantages, avifauna. Rwanda in Oost-Afrika presenteert zich meer en meer als duurzame reisbestemming. Zo heeft het land liefst zeven locaties (met een totale oppervlakte van bijna 275.000 hectare) bestempeld tot belangrijke vogelgebieden, waar je als reiziger meer dan 650 soorten kunt zien. Actieve reizigers worden uitgenodigd om de Thousand Hills Trail te doen, de 227 kilometer lange route langs Lake Kivu. Dat kan lopend, fietsend of per 4wheeldrive, al naar gelang de eigen wensen. Overnachten kan in alle gevallen bij de lokale bevolking.

Een rondreis maken door Rwanda? Bekijk dan het aanbod van Baobab.

Jamaica: Marley en meer

Kust JamaicaDe Jamaica Tourist Board The Netherlands & Belgium heeft de Vakantiebeurs aangegrepen om een herziene editie van de Dominicus-reisgids van het eiland te lanceren. Auteur Marcel Bayer schrijft in het jongste werk ook over belangrijke plekken uit het leven van Bob Marley, zoals de studio’s waar de beroemde musicus heeft gewerkt. Verder wordt in de gids ruimschoots aandacht besteed aan de historische en culturele aspecten van Jamaica, net als de recente ontwikkelingen als het gaat om duurzaam toerisme en recreatie op het Caribische eiland.

Naar het land van Bob Marley? Bekijk dan het aanbod van Fox, Kuoni en D-reizen.

Hip Londen wint vakprijs

LondenPresentator Ben Roelants en regisseur Marijne Bruggeman hebben de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2013 in de wacht gesleept, Ze wonnen de vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek met hun programma Hip Londen van Vlaanderen Vakantieland, uitgezonden door VRT een 24 maart 2012. De winnaars kregen naast een bronzen beeldje een cheque van € 1500. De vakjury was unaniem over de uitverkiezing van Hip Londen, een van de vier thema-uitzendingen die het tv-programma Vlaanderen Vakantieland maakte ter gelegenheid van de Olympische Spelen 2012. "Met zwier, eigentijdse bravoure en kennis van zaken neemt de presentator de kijkers mee langs de hotspots van de Britse hoofdstad, die tot leven worden gebracht door interviews met de hipsters die er wonen en werken. Het resultaat is een knappe journalistieke productie die van de eerste tot de laatste minuut blijft boeien."

Uitreiking van 'Reis-Oscars'

Reisveer, prijs voor de reiswereldNet als in voorgaande jaren zijn op de Vakantiebeurs de Veren toegekend, die binnen de reiswereld als 'Reis-Oscars' te boek staan. Liefst 41 prijzen waren er te verdelen, zodat heel veel managers van reisbureaus, autoverhuurders of luchtvaartmaatschappijen uiteindelijk met een onderscheiding naar huis gingen. Holland International won opnieuw; KLM en Transavia vielen in de prijzen en Vrij Uit won in de categorie wintersportvakanties. Voor SNP Natuurreizen was er een speciale groene Veer.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder