Varia van de Vakantiebeurs…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Reizen over alle werelddelenTraditioneel biedt de Vakantiebeurs in Utrecht klein en groot nieuws als het gaat om toerisme, vakantie en reizen. Puur op reis zet een aantal feiten voor je op een rij, uit binnen- en buitenland. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over Bonaire, Jamaica, Rwanda, reisveren en winnende reportages. Uiteraard kun je dit jaar ook nog zelf naar de beurs in Utrecht. De Vakantiebeurs 2013 is zaterdag 12 en zondag 13 januari te bezoeken van 10 tot 18 uur.


Bonaire beloont ministerie

BonaireDe Bonaire Promotieprijs is dit jaar gewonnen door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het departement werd beloond voor de support, dat het heeft gegeven aan de toeristische marketing van Bonaire. De Promotieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of bedrijven, die het eiland op een positieve manier onder de aandacht brengen. Het Roze Ei – de aanmoedigingsprijs – ging naar Sky Health Club. De prijzen werden traditiegetrouw uitgereikt op de Vakantiebeurs in Utrecht.
Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten van het eiland en zorgt vandaag de dag voor meer dan 80% van de werkgelegenheid. Door de inzet van het ministerie konden in 2012 extra toeristische marketingprojecten worden gerealiseerd, aldus het Bonaire Toeristenbureau.

Naar Bonaire? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van Kuoni en D-reizen.

Rwanda zet in op duurzaam

Toeristisch Rwanda zet in op natuurSavanne, subtropisch regenwoud, theeplantages, avifauna. Rwanda in Oost-Afrika presenteert zich meer en meer als duurzame reisbestemming. Zo heeft het land liefst zeven locaties (met een totale oppervlakte van bijna 275.000 hectare) bestempeld tot belangrijke vogelgebieden, waar je als reiziger meer dan 650 soorten kunt zien. Actieve reizigers worden uitgenodigd om de Thousand Hills Trail te doen, de 227 kilometer lange route langs Lake Kivu. Dat kan lopend, fietsend of per 4wheeldrive, al naar gelang de eigen wensen. Overnachten kan in alle gevallen bij de lokale bevolking.

Een rondreis maken door Rwanda? Bekijk dan het aanbod van Baobab.

Jamaica: Marley en meer

Kust JamaicaDe Jamaica Tourist Board The Netherlands & Belgium heeft de Vakantiebeurs aangegrepen om een herziene editie van de Dominicus-reisgids van het eiland te lanceren. Auteur Marcel Bayer schrijft in het jongste werk ook over belangrijke plekken uit het leven van Bob Marley, zoals de studio’s waar de beroemde musicus heeft gewerkt. Verder wordt in de gids ruimschoots aandacht besteed aan de historische en culturele aspecten van Jamaica, net als de recente ontwikkelingen als het gaat om duurzaam toerisme en recreatie op het Caribische eiland.

Naar het land van Bob Marley? Bekijk dan het aanbod van Fox, Kuoni en D-reizen.

Hip Londen wint vakprijs

LondenPresentator Ben Roelants en regisseur Marijne Bruggeman hebben de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2013 in de wacht gesleept, Ze wonnen de vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek met hun programma Hip Londen van Vlaanderen Vakantieland, uitgezonden door VRT een 24 maart 2012. De winnaars kregen naast een bronzen beeldje een cheque van € 1500. De vakjury was unaniem over de uitverkiezing van Hip Londen, een van de vier thema-uitzendingen die het tv-programma Vlaanderen Vakantieland maakte ter gelegenheid van de Olympische Spelen 2012. "Met zwier, eigentijdse bravoure en kennis van zaken neemt de presentator de kijkers mee langs de hotspots van de Britse hoofdstad, die tot leven worden gebracht door interviews met de hipsters die er wonen en werken. Het resultaat is een knappe journalistieke productie die van de eerste tot de laatste minuut blijft boeien."

Uitreiking van 'Reis-Oscars'

Reisveer, prijs voor de reiswereldNet als in voorgaande jaren zijn op de Vakantiebeurs de Veren toegekend, die binnen de reiswereld als 'Reis-Oscars' te boek staan. Liefst 41 prijzen waren er te verdelen, zodat heel veel managers van reisbureaus, autoverhuurders of luchtvaartmaatschappijen uiteindelijk met een onderscheiding naar huis gingen. Holland International won opnieuw; KLM en Transavia vielen in de prijzen en Vrij Uit won in de categorie wintersportvakanties. Voor SNP Natuurreizen was er een speciale groene Veer.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder