Barcelona? Barcelona!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Barcelona steeds populairdere bestemming vanaf SchipholVakantie, familiebezoek of zakenreis: als het om vertrek vanaf Schiphol gaat, staat Barcelona als bestemming steevast in de top 3. De hoofdstad van Catalonië staat op 1 bij vakanties; de stad moet alleen Paramaribo laten voor gaan als het gaat om familiebezoek en bij zakenreizen wordt Barcelona alleen voorbijgestreefd door de Londense luchthavens Heathrow en City. De conclusies zijn ontleend aan een recente steekproef van Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) en Schiphol.


Barcelona is qua aantallen inmiddels bijna even populair als Londen. In 2011 ging het via Schiphol om 1,41 miljoen reizigers van en naar Heathrow tegen 1,32 miljoen passagiers naar Barcelona. Tien jaar eerder vlogen 2,33 miljoen reizigers van en naar de Londense luchthaven tegen slechts 645.000 naar de Catalaanse hoofdstad. In totaal verwerkte Schiphol in 2011 bijna 50 miljoen passagiers. Dit aantal is in 2012 overschreden.

Antalya, Curaçao, Kopenhagen

Barcelona blijft qua vakanties Antalya (Turkije), Gran Canaria (Spanje), Malaga (Spanje) en Hurghada (Egypte) voor. Voor een bezoek aan vrienden en familie is Paramaribo vanaf Schiphol de populairste bestemming, met Barcelona als tweede. Curaçao staat op de derde plaats. Ook Kayseri (Turkije) en Nador (Marokko) doen het goed. Zakenreizigers hebben vanaf de Amsterdamse luchthaven vooral Londen als bestemming. De luchthavens Heathrow en City bezetten de eerste twee plaatsen op de ranglijst, gevolgd door Barcelona, Kopenhagen en Genève.


Ook naar Barcelona, bijvoorbeeld om te flaneren over de Ramblas, te zonnen aan de Middellandse Zee of gewoon... om eens heerlijk te shoppen? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van onder meer vliegtickets en complete stedentrips van World Ticket CenterD-reizen en Expedia.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder