Barcelona? Barcelona!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Barcelona steeds populairdere bestemming vanaf SchipholVakantie, familiebezoek of zakenreis: als het om vertrek vanaf Schiphol gaat, staat Barcelona als bestemming steevast in de top 3. De hoofdstad van Catalonië staat op 1 bij vakanties; de stad moet alleen Paramaribo laten voor gaan als het gaat om familiebezoek en bij zakenreizen wordt Barcelona alleen voorbijgestreefd door de Londense luchthavens Heathrow en City. De conclusies zijn ontleend aan een recente steekproef van Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) en Schiphol.


Barcelona is qua aantallen inmiddels bijna even populair als Londen. In 2011 ging het via Schiphol om 1,41 miljoen reizigers van en naar Heathrow tegen 1,32 miljoen passagiers naar Barcelona. Tien jaar eerder vlogen 2,33 miljoen reizigers van en naar de Londense luchthaven tegen slechts 645.000 naar de Catalaanse hoofdstad. In totaal verwerkte Schiphol in 2011 bijna 50 miljoen passagiers. Dit aantal is in 2012 overschreden.

Antalya, Curaçao, Kopenhagen

Barcelona blijft qua vakanties Antalya (Turkije), Gran Canaria (Spanje), Malaga (Spanje) en Hurghada (Egypte) voor. Voor een bezoek aan vrienden en familie is Paramaribo vanaf Schiphol de populairste bestemming, met Barcelona als tweede. Curaçao staat op de derde plaats. Ook Kayseri (Turkije) en Nador (Marokko) doen het goed. Zakenreizigers hebben vanaf de Amsterdamse luchthaven vooral Londen als bestemming. De luchthavens Heathrow en City bezetten de eerste twee plaatsen op de ranglijst, gevolgd door Barcelona, Kopenhagen en Genève.


Ook naar Barcelona, bijvoorbeeld om te flaneren over de Ramblas, te zonnen aan de Middellandse Zee of gewoon... om eens heerlijk te shoppen? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van onder meer vliegtickets en complete stedentrips van World Ticket CenterD-reizen en Expedia.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder