Barcelona? Barcelona!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Barcelona steeds populairdere bestemming vanaf SchipholVakantie, familiebezoek of zakenreis: als het om vertrek vanaf Schiphol gaat, staat Barcelona als bestemming steevast in de top 3. De hoofdstad van Catalonië staat op 1 bij vakanties; de stad moet alleen Paramaribo laten voor gaan als het gaat om familiebezoek en bij zakenreizen wordt Barcelona alleen voorbijgestreefd door de Londense luchthavens Heathrow en City. De conclusies zijn ontleend aan een recente steekproef van Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) en Schiphol.


Barcelona is qua aantallen inmiddels bijna even populair als Londen. In 2011 ging het via Schiphol om 1,41 miljoen reizigers van en naar Heathrow tegen 1,32 miljoen passagiers naar Barcelona. Tien jaar eerder vlogen 2,33 miljoen reizigers van en naar de Londense luchthaven tegen slechts 645.000 naar de Catalaanse hoofdstad. In totaal verwerkte Schiphol in 2011 bijna 50 miljoen passagiers. Dit aantal is in 2012 overschreden.

Antalya, Curaçao, Kopenhagen

Barcelona blijft qua vakanties Antalya (Turkije), Gran Canaria (Spanje), Malaga (Spanje) en Hurghada (Egypte) voor. Voor een bezoek aan vrienden en familie is Paramaribo vanaf Schiphol de populairste bestemming, met Barcelona als tweede. Curaçao staat op de derde plaats. Ook Kayseri (Turkije) en Nador (Marokko) doen het goed. Zakenreizigers hebben vanaf de Amsterdamse luchthaven vooral Londen als bestemming. De luchthavens Heathrow en City bezetten de eerste twee plaatsen op de ranglijst, gevolgd door Barcelona, Kopenhagen en Genève.


Ook naar Barcelona, bijvoorbeeld om te flaneren over de Ramblas, te zonnen aan de Middellandse Zee of gewoon... om eens heerlijk te shoppen? Bekijk dan het uitgebreide aanbod van onder meer vliegtickets en complete stedentrips van World Ticket CenterD-reizen en Expedia.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder