Servië zet in op cultuur

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ServiëCultuur is voor 2013 het belangrijkste onderwerp voor het nationaal bureau voor toerisme van Servië. De speciale promotiecampagne moet toeristen bewust maken van het brede culturele aanbod van het land. De aftrap van het Jaar van de Cultuur wordt gegeven tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht, die van 8 tot en met 13 januari wordt gehouden in de Jaarbeurs.Servië heeft een rijkdom aan cultureel erfgoed. Zo zijn liefst 17 Romeinse keizers geboren op het grondgebied van het huidige Servië, en zij hebben allen hun sporen achtergelaten in de nationale cultuur. Een van de belangrijkste is Constantijn de Grote, die werd geboren in het huidige Nis. Dit jaar is het 1700 jaar geleden dat hij het edict van Milaan uitvaardigde, wat in Nis met festiviteiten wordt gevierd. Servië vormde bovendien lange tijd ook de grens tussen het Ottomaanse en het Habsburgse Rijk. Talrijke forten en vestingen langs de rivier de Donau herinneren aan deze periode.

Evenementen

Ook de hedendaagse cultuur en het moderne Servië krijgen in de campagne de nodige aandacht. Naast traditionele muziekfestivals en oogstfeesten zijn er evenementen waarin creativiteit, mode en moderne en uitvoerende kunsten centraal staan. Een voorbeeld hiervan is het jaarlijkse Mixser Festival, een multidisciplinair platform waarin de creatieve industrie van de Balkan tot uiting komt. Andere activiteiten zijn het jaarlijkse filmfestival en de modeweek van Belgrado.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder