Geen vakantiestress bij D-Reizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bay of plenty
Bay of plenty
Voor 20 procent van de Nederlanders is het boeken van een vakantie een stressvolle aangelegenheid. Vaak begint die stress al voordat de reis is begonnen: welke bestemming is de juiste? Heb ik voor mijn vakantie niet te veel betaald? 64 procent van de Nederlanders raadpleegt ook vakantiereviewsites om te zien wat anderen vinden over de accommodatie of de vakantiebestemming. Om de vakantiestress vooraf te verminderen roept D-reizen vakantiegangers op om de vraag te stellen die het meest stress oplevert. Zo wordt vakantiestress vakantievoorpret.

Algemeen Directeur D-reizen, Steven van Nieuwenhuijzen: “Vakantie moet één en al leuk zijn. Ook het boeken van een vakantie. Maar in de praktijk gaat vakantie voorpret vaak over in vakantiestress. Want mensen worden overspoeld met vragen als ze op vakantie gaan: Wil ik hier wel heen? Heb ik wel goed geboekt? Is dat plaatje van dat hotel op de site niet heel erg gephotoshopt? Moet ik de camping niet even googelen? Wordt mijn gezin blij van deze bestemming? Wij gaan iedere vakantievraag- hoe gek ook- onafhankelijk beantwoorden.”

Informatie vooraf
Naast het raadplegen van vakantiereviewsites willen Nederlanders meer informatie vooraf hebben. 22 procent zoekt informatie over welk type strand (zandstrand, kiezelstrand of schelpenstrand) er bij de vakantiebestemming ligt. Voor 45 procent is het belangrijk welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie op de vakantiebestemming aanwezig zijn. Ook wil de Nederlander weten hoe vaak er schoongemaakt wordt. Daarnaast speelt voor 20 procent van de Nederlandse vakantiegangers de aanwezigheid van wifi een belangrijke rol voor de keuze van de accommodatie.

Vakantiegangers kunnen hun stressvolle vragen stellen bij een van de 1000 reisassistenten. Dat kan via een van de 190 winkels, op d-reizen.nl, telefonisch via 0900-1811, op Facebook en Twitter.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder