Geen vakantiestress bij D-Reizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bay of plenty
Bay of plenty
Voor 20 procent van de Nederlanders is het boeken van een vakantie een stressvolle aangelegenheid. Vaak begint die stress al voordat de reis is begonnen: welke bestemming is de juiste? Heb ik voor mijn vakantie niet te veel betaald? 64 procent van de Nederlanders raadpleegt ook vakantiereviewsites om te zien wat anderen vinden over de accommodatie of de vakantiebestemming. Om de vakantiestress vooraf te verminderen roept D-reizen vakantiegangers op om de vraag te stellen die het meest stress oplevert. Zo wordt vakantiestress vakantievoorpret.

Algemeen Directeur D-reizen, Steven van Nieuwenhuijzen: “Vakantie moet één en al leuk zijn. Ook het boeken van een vakantie. Maar in de praktijk gaat vakantie voorpret vaak over in vakantiestress. Want mensen worden overspoeld met vragen als ze op vakantie gaan: Wil ik hier wel heen? Heb ik wel goed geboekt? Is dat plaatje van dat hotel op de site niet heel erg gephotoshopt? Moet ik de camping niet even googelen? Wordt mijn gezin blij van deze bestemming? Wij gaan iedere vakantievraag- hoe gek ook- onafhankelijk beantwoorden.”

Informatie vooraf
Naast het raadplegen van vakantiereviewsites willen Nederlanders meer informatie vooraf hebben. 22 procent zoekt informatie over welk type strand (zandstrand, kiezelstrand of schelpenstrand) er bij de vakantiebestemming ligt. Voor 45 procent is het belangrijk welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie op de vakantiebestemming aanwezig zijn. Ook wil de Nederlander weten hoe vaak er schoongemaakt wordt. Daarnaast speelt voor 20 procent van de Nederlandse vakantiegangers de aanwezigheid van wifi een belangrijke rol voor de keuze van de accommodatie.

Vakantiegangers kunnen hun stressvolle vragen stellen bij een van de 1000 reisassistenten. Dat kan via een van de 190 winkels, op d-reizen.nl, telefonisch via 0900-1811, op Facebook en Twitter.

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder