Geen vakantiestress bij D-Reizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bay of plenty
Bay of plenty
Voor 20 procent van de Nederlanders is het boeken van een vakantie een stressvolle aangelegenheid. Vaak begint die stress al voordat de reis is begonnen: welke bestemming is de juiste? Heb ik voor mijn vakantie niet te veel betaald? 64 procent van de Nederlanders raadpleegt ook vakantiereviewsites om te zien wat anderen vinden over de accommodatie of de vakantiebestemming. Om de vakantiestress vooraf te verminderen roept D-reizen vakantiegangers op om de vraag te stellen die het meest stress oplevert. Zo wordt vakantiestress vakantievoorpret.

Algemeen Directeur D-reizen, Steven van Nieuwenhuijzen: “Vakantie moet één en al leuk zijn. Ook het boeken van een vakantie. Maar in de praktijk gaat vakantie voorpret vaak over in vakantiestress. Want mensen worden overspoeld met vragen als ze op vakantie gaan: Wil ik hier wel heen? Heb ik wel goed geboekt? Is dat plaatje van dat hotel op de site niet heel erg gephotoshopt? Moet ik de camping niet even googelen? Wordt mijn gezin blij van deze bestemming? Wij gaan iedere vakantievraag- hoe gek ook- onafhankelijk beantwoorden.”

Informatie vooraf
Naast het raadplegen van vakantiereviewsites willen Nederlanders meer informatie vooraf hebben. 22 procent zoekt informatie over welk type strand (zandstrand, kiezelstrand of schelpenstrand) er bij de vakantiebestemming ligt. Voor 45 procent is het belangrijk welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie op de vakantiebestemming aanwezig zijn. Ook wil de Nederlander weten hoe vaak er schoongemaakt wordt. Daarnaast speelt voor 20 procent van de Nederlandse vakantiegangers de aanwezigheid van wifi een belangrijke rol voor de keuze van de accommodatie.

Vakantiegangers kunnen hun stressvolle vragen stellen bij een van de 1000 reisassistenten. Dat kan via een van de 190 winkels, op d-reizen.nl, telefonisch via 0900-1811, op Facebook en Twitter.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder