Park vol fietsgenot in Wales

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

BikePark Wales bedient iedere mountainbikerGethin Woods krijgt de primeur voor het Verenigd Koninkrijk. In het zuiden van Wales wordt begin volgend jaar begonnen met de aanleg van het eerste commerciële fietspark in Groot-Brittannië en Noord-Ierland. BikePark Wales krijgt een grote variatie in parcours, variërend van eenvoudige blauwe routes tot uitdagende dubbele zwarte trails. De opening staat gepland voor najaar 2013.


Door de enorme verscheidenheid aan routes biedt het park mogelijkheden aan zowel beginnende als ervaren fietsers, tot aan de hardcore downhill racers toe. Met aangepaste legertrucks kunnen straks per weekend 75 mountainbikers omhoog worden gebracht, die in Wales hun afdaling willen maken. BikePark Wales krijgt ook een bezoekerscentrum, een coffeeshop en een bikeshop. Bikers kunnen er ook fietsen huren of cursussen volgen.
BikePark Wales is onderdeel van het zogeheten Cognation-project, dat investeert in faciliteiten voor mountainbikers in het zuiden van Wales. Met de realisering is meer dan 1,2 miljoen euro gemoeid.

Lees onze ervaringen in Wales.


Plannen voor een trip naar Wales?

KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtstreeks naar Cardiff. Boek hier je ticket.

Boek je overtocht naar Engeland met DSDF Seaways. Kijk hier voor de tarieven.
 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder