Servië trekt meer en meer toeristen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dorp in nationaal park Fruska Gora in ServiëServië komt bij Nederlanders steeds meer in beeld als toeristische bestemming. In de eerste tien maanden van 2012 steeg het aantal bezoekers en overnachtingen vanuit Nederland beide met 10 procent. Die cijfers liggen behoorlijk boven de internationale trend, die een bezoekersgroei van 6 procent en een toename van 8 procent in het aantal overnachtingen laat zien.


De groei naar de relatief nieuwe bestemming laat zich deels verklaren door het gunstige prijsniveau in Servië, zeker in vergelijking met veel andere Europese bestemmingen. Daarnaast wordt stevig geïnvesteerd in de (toeristische) infrastructuur, wat het land interessanter maakt voor zowel binnen- als buitenlandse bezoekers.
In de hoofdstad Belgrado zijn bijvoorbeeld recentelijk weer nieuwe hotels geopend, waaronder het vijfsterren Metropol Palace en een accommodatie uit de Falkensteiner-keten. Buiten de hoofdstad kwamen er onder meer hotels bij in het nationaal park Fruska Gora (Premier Aqua) en in Arandjelovac (hotel Izvor). Beide hebben uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten. In Fruska Gora wordt binnenkort ook de eerste ecocamping van het land geopend.

Individuele reiziger

Servië richt zich ook meer en meer op de individuele reiziger. Naast het 700 kilometer lange traject langs de Donau, al onderdeel van de volledige bewegwijzerde Donau Radweg, kent het westen van het land sinds dit jaar een netwerk van 400 kilometer aan fiets- en mountainbikeroutes. Deze routes worden uiteindelijk aangesloten op een netwerk van minicampings en plattelandsaccommodaties.
Maar ook in de hoofdstad kun je fietsen. Onder de naam ‘I Bike Belgrade’ verzorgt de Nederlander Ralph van der Zijden er fietstochten. Een ander opmerkelijk product is de ‘Belgrade Underground Tour’, waarbij je overblijfselen uit de Romeinse Tijd tot bunkers uit de tijd van de Koude Oorlog kunt zien.

Reportages lezen over Servië en de hoofdstad Belgrado?

Naar Servië? Bekijk dan het aanbod van Zoover.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder