Servië trekt meer en meer toeristen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dorp in nationaal park Fruska Gora in ServiëServië komt bij Nederlanders steeds meer in beeld als toeristische bestemming. In de eerste tien maanden van 2012 steeg het aantal bezoekers en overnachtingen vanuit Nederland beide met 10 procent. Die cijfers liggen behoorlijk boven de internationale trend, die een bezoekersgroei van 6 procent en een toename van 8 procent in het aantal overnachtingen laat zien.


De groei naar de relatief nieuwe bestemming laat zich deels verklaren door het gunstige prijsniveau in Servië, zeker in vergelijking met veel andere Europese bestemmingen. Daarnaast wordt stevig geïnvesteerd in de (toeristische) infrastructuur, wat het land interessanter maakt voor zowel binnen- als buitenlandse bezoekers.
In de hoofdstad Belgrado zijn bijvoorbeeld recentelijk weer nieuwe hotels geopend, waaronder het vijfsterren Metropol Palace en een accommodatie uit de Falkensteiner-keten. Buiten de hoofdstad kwamen er onder meer hotels bij in het nationaal park Fruska Gora (Premier Aqua) en in Arandjelovac (hotel Izvor). Beide hebben uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten. In Fruska Gora wordt binnenkort ook de eerste ecocamping van het land geopend.

Individuele reiziger

Servië richt zich ook meer en meer op de individuele reiziger. Naast het 700 kilometer lange traject langs de Donau, al onderdeel van de volledige bewegwijzerde Donau Radweg, kent het westen van het land sinds dit jaar een netwerk van 400 kilometer aan fiets- en mountainbikeroutes. Deze routes worden uiteindelijk aangesloten op een netwerk van minicampings en plattelandsaccommodaties.
Maar ook in de hoofdstad kun je fietsen. Onder de naam ‘I Bike Belgrade’ verzorgt de Nederlander Ralph van der Zijden er fietstochten. Een ander opmerkelijk product is de ‘Belgrade Underground Tour’, waarbij je overblijfselen uit de Romeinse Tijd tot bunkers uit de tijd van de Koude Oorlog kunt zien.

Reportages lezen over Servië en de hoofdstad Belgrado?

Naar Servië? Bekijk dan het aanbod van Zoover.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder