Heerlijk, een heuse expertcation!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Expertcation, iets opsteken in de vakantieSliep je vroeger op een matje in een tent; vandaag de dag moet er op z’n minst sprake zijn van een kampeerbelevenis. ’s Zomers zes uur in de file op de Autoroute du Soleil? Noem het een auto-experience, en menigeen gaat op internet surfen om voor volgend jaar ook zo’n onvergetelijke ervaring vast te leggen. Betrekkelijk nieuw in de toeristische wereld is de expertcation.


Kort en bondig over deze nieuwe trend: we willen op reis of vakantie iets opsteken, iets leren, iets meemaken, waardoor onze terug-van-vakantie-verhalen extra kleur en diepgang krijgen. Een paar voorbeelden? Leer jodelen op een berg in Garmisch-Partenkirchen; doe een taalcursus in Barcelona, Rome of Beijing; bouw je eigen iglo in Pfronten of maak je eigen ski’s tijdens een workshop in Oberammergau.
Puur op reis begeeft zich trouwens al langer op het verrassende terrein van de expertcation. Wat te denken van een kookworkshop in Marokko, een culinaire ervaring in Fins-Lapland, zalige zen in Frankrijk of wellness in Israël

Wat is jouw ultieme expertcation?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder