Vliegroutes naar Tel Aviv aangepast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tel Aviv
Tel Aviv
Door het oplaaiend conflict tussen Israël en de Palestijnen is er onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van vluchten naar Israël. Sommige reisorganisaties hebben hun vluchten geschrapt, anderen handhaven hun schema. Wel heeft Israël de vliegroutes van en naar luchthaven Ben-Gurion bij Tel Aviv aangepast. Dat gebeurde zaterdag nadat raketten vanaf de Gazastrook op de stad waren afgevuurd. Door de herindeling van de routes is het gevaar op beschietingen in de lucht en tijdens het stijgen en landen geweken volgens het hoofd van de Israëlische burgerluchtvaart.

De stand van zaken in de reiswereld

  • Thomas Cook Belgium annuleert alle reizen naar Israël tot eind november.
  • Jetair vliegt voorlopig wel. De touroperator heeft momenteel een twintigtal reizigers in Israël, waarvan er acht zondagavond terugkeren en dinsdag vertrekken vier mensen naar het land.
  • TUI Nederland, (organiseert reizen onder de merknamen Arke, Holland International en Kras.nl) Nederland ziet nog geen reden om te stoppen met de organisatie van reizen.
  • FOX vakantie heeft op dit moment reizigers in Israël. De organisatie heeft dagelijks contact ter plaatse en meldt geen onrust op de route die de reizigers volgen. Wel is een aantal reizigers uit voorzorg vanuit Tel Aviv naar Netanya verplaatst.


Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om niet te reizen naar gebieden die dichtbij de Gaza-strook liggen.

Puur op reis houdt de updates over reizen naar Israël nauwlettend in de gaten. Kijk dus geregeld op onze site voor het laatste nieuws!

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder