Vliegroutes naar Tel Aviv aangepast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tel Aviv
Tel Aviv
Door het oplaaiend conflict tussen Israël en de Palestijnen is er onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van vluchten naar Israël. Sommige reisorganisaties hebben hun vluchten geschrapt, anderen handhaven hun schema. Wel heeft Israël de vliegroutes van en naar luchthaven Ben-Gurion bij Tel Aviv aangepast. Dat gebeurde zaterdag nadat raketten vanaf de Gazastrook op de stad waren afgevuurd. Door de herindeling van de routes is het gevaar op beschietingen in de lucht en tijdens het stijgen en landen geweken volgens het hoofd van de Israëlische burgerluchtvaart.

De stand van zaken in de reiswereld

  • Thomas Cook Belgium annuleert alle reizen naar Israël tot eind november.
  • Jetair vliegt voorlopig wel. De touroperator heeft momenteel een twintigtal reizigers in Israël, waarvan er acht zondagavond terugkeren en dinsdag vertrekken vier mensen naar het land.
  • TUI Nederland, (organiseert reizen onder de merknamen Arke, Holland International en Kras.nl) Nederland ziet nog geen reden om te stoppen met de organisatie van reizen.
  • FOX vakantie heeft op dit moment reizigers in Israël. De organisatie heeft dagelijks contact ter plaatse en meldt geen onrust op de route die de reizigers volgen. Wel is een aantal reizigers uit voorzorg vanuit Tel Aviv naar Netanya verplaatst.


Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om niet te reizen naar gebieden die dichtbij de Gaza-strook liggen.

Puur op reis houdt de updates over reizen naar Israël nauwlettend in de gaten. Kijk dus geregeld op onze site voor het laatste nieuws!

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder