Vliegroutes naar Tel Aviv aangepast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tel Aviv
Tel Aviv
Door het oplaaiend conflict tussen Israël en de Palestijnen is er onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van vluchten naar Israël. Sommige reisorganisaties hebben hun vluchten geschrapt, anderen handhaven hun schema. Wel heeft Israël de vliegroutes van en naar luchthaven Ben-Gurion bij Tel Aviv aangepast. Dat gebeurde zaterdag nadat raketten vanaf de Gazastrook op de stad waren afgevuurd. Door de herindeling van de routes is het gevaar op beschietingen in de lucht en tijdens het stijgen en landen geweken volgens het hoofd van de Israëlische burgerluchtvaart.

De stand van zaken in de reiswereld

  • Thomas Cook Belgium annuleert alle reizen naar Israël tot eind november.
  • Jetair vliegt voorlopig wel. De touroperator heeft momenteel een twintigtal reizigers in Israël, waarvan er acht zondagavond terugkeren en dinsdag vertrekken vier mensen naar het land.
  • TUI Nederland, (organiseert reizen onder de merknamen Arke, Holland International en Kras.nl) Nederland ziet nog geen reden om te stoppen met de organisatie van reizen.
  • FOX vakantie heeft op dit moment reizigers in Israël. De organisatie heeft dagelijks contact ter plaatse en meldt geen onrust op de route die de reizigers volgen. Wel is een aantal reizigers uit voorzorg vanuit Tel Aviv naar Netanya verplaatst.


Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om niet te reizen naar gebieden die dichtbij de Gaza-strook liggen.

Puur op reis houdt de updates over reizen naar Israël nauwlettend in de gaten. Kijk dus geregeld op onze site voor het laatste nieuws!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder