Liever naar de zon dan op wintersport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
puur7.jpgIn een telefonisch onderzoek onder 500 klanten stelde World Ticket Center (WTC) de vraag naar welke soort vakantie de voorkeur uitging: zon- of wintersportvakantie. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden geeft de voorkeur aan een zonvakantie. 44 procent maakt de keuze voor zonvakantie vanwege financiële redenen. Het ontvluchten van kou en regen was de motivatie van 32 procent en 6 procent zoekt de zon op om gezondheidsredenen. Van de respondenten die een wintersportvakantie boven een zonvakantie verkiezen (29 procent) is de meest genoemde reden dat men liever een actieve vakantie heeft (58 procent).
 

Zonnige bestemmingen

Het onderzoeksresultaat ondersteunt het boekingsresultaat van World Ticket Center. Vooral vakanties naar zonnige bestemmingen zoals Curaçao, de Canarische Eilanden en Egypte zijn in de maanden oktober tot en met februari erg in trek. “Dat zonvakanties de voorkeur krijgen boven wintersportvakanties is niet geheel onverwacht. De zomer in Nederland valt de afgelopen jaren erg tegen en hierdoor is er een run op winterzonvakanties ontstaan. Daarbij speelt ook de economische crisis bij velen een grote rol. Een wintersportvakantie is beduidend duurder dan een zonvakantie. Dit komt niet zozeer door de reis op zich, maar door het wintersportmateriaal dat men moet huren/kopen en de stijgende prijzen van de skipassen om het wintersport gebied te mogen betreden. Omdat wij onze klanten optimaal willen bedienen hebben wij n.a.v. het onderzoekresultaat een groot winterzonvakantie assortiment samengesteld. Deze winterzonvakanties zijn bedoeld voor ieder budget en ieder type reiziger. Op deze manier kan iedereen voor een lage genieten van de nodige zonnestralen.”, aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center (WTC).

World Ticket Center (WTC) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center is dé specialist in Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA.


Abusimbel
Abusimbel
 Boek je reis

World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! Zoek ook de zon of de sneeuw op en boek een van de vele bestemmingen van WTC.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder