Liever naar de zon dan op wintersport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
puur7.jpgIn een telefonisch onderzoek onder 500 klanten stelde World Ticket Center (WTC) de vraag naar welke soort vakantie de voorkeur uitging: zon- of wintersportvakantie. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden geeft de voorkeur aan een zonvakantie. 44 procent maakt de keuze voor zonvakantie vanwege financiële redenen. Het ontvluchten van kou en regen was de motivatie van 32 procent en 6 procent zoekt de zon op om gezondheidsredenen. Van de respondenten die een wintersportvakantie boven een zonvakantie verkiezen (29 procent) is de meest genoemde reden dat men liever een actieve vakantie heeft (58 procent).
 

Zonnige bestemmingen

Het onderzoeksresultaat ondersteunt het boekingsresultaat van World Ticket Center. Vooral vakanties naar zonnige bestemmingen zoals Curaçao, de Canarische Eilanden en Egypte zijn in de maanden oktober tot en met februari erg in trek. “Dat zonvakanties de voorkeur krijgen boven wintersportvakanties is niet geheel onverwacht. De zomer in Nederland valt de afgelopen jaren erg tegen en hierdoor is er een run op winterzonvakanties ontstaan. Daarbij speelt ook de economische crisis bij velen een grote rol. Een wintersportvakantie is beduidend duurder dan een zonvakantie. Dit komt niet zozeer door de reis op zich, maar door het wintersportmateriaal dat men moet huren/kopen en de stijgende prijzen van de skipassen om het wintersport gebied te mogen betreden. Omdat wij onze klanten optimaal willen bedienen hebben wij n.a.v. het onderzoekresultaat een groot winterzonvakantie assortiment samengesteld. Deze winterzonvakanties zijn bedoeld voor ieder budget en ieder type reiziger. Op deze manier kan iedereen voor een lage genieten van de nodige zonnestralen.”, aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center (WTC).

World Ticket Center (WTC) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center is dé specialist in Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA.


Abusimbel
Abusimbel
 Boek je reis

World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! Zoek ook de zon of de sneeuw op en boek een van de vele bestemmingen van WTC.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder