Liever naar de zon dan op wintersport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
puur7.jpgIn een telefonisch onderzoek onder 500 klanten stelde World Ticket Center (WTC) de vraag naar welke soort vakantie de voorkeur uitging: zon- of wintersportvakantie. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden geeft de voorkeur aan een zonvakantie. 44 procent maakt de keuze voor zonvakantie vanwege financiële redenen. Het ontvluchten van kou en regen was de motivatie van 32 procent en 6 procent zoekt de zon op om gezondheidsredenen. Van de respondenten die een wintersportvakantie boven een zonvakantie verkiezen (29 procent) is de meest genoemde reden dat men liever een actieve vakantie heeft (58 procent).
 

Zonnige bestemmingen

Het onderzoeksresultaat ondersteunt het boekingsresultaat van World Ticket Center. Vooral vakanties naar zonnige bestemmingen zoals Curaçao, de Canarische Eilanden en Egypte zijn in de maanden oktober tot en met februari erg in trek. “Dat zonvakanties de voorkeur krijgen boven wintersportvakanties is niet geheel onverwacht. De zomer in Nederland valt de afgelopen jaren erg tegen en hierdoor is er een run op winterzonvakanties ontstaan. Daarbij speelt ook de economische crisis bij velen een grote rol. Een wintersportvakantie is beduidend duurder dan een zonvakantie. Dit komt niet zozeer door de reis op zich, maar door het wintersportmateriaal dat men moet huren/kopen en de stijgende prijzen van de skipassen om het wintersport gebied te mogen betreden. Omdat wij onze klanten optimaal willen bedienen hebben wij n.a.v. het onderzoekresultaat een groot winterzonvakantie assortiment samengesteld. Deze winterzonvakanties zijn bedoeld voor ieder budget en ieder type reiziger. Op deze manier kan iedereen voor een lage genieten van de nodige zonnestralen.”, aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center (WTC).

World Ticket Center (WTC) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center is dé specialist in Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA.


Abusimbel
Abusimbel
 Boek je reis

World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! Zoek ook de zon of de sneeuw op en boek een van de vele bestemmingen van WTC.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder