Liever naar de zon dan op wintersport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
puur7.jpgIn een telefonisch onderzoek onder 500 klanten stelde World Ticket Center (WTC) de vraag naar welke soort vakantie de voorkeur uitging: zon- of wintersportvakantie. Maar liefst 71 procent van de ondervraagden geeft de voorkeur aan een zonvakantie. 44 procent maakt de keuze voor zonvakantie vanwege financiële redenen. Het ontvluchten van kou en regen was de motivatie van 32 procent en 6 procent zoekt de zon op om gezondheidsredenen. Van de respondenten die een wintersportvakantie boven een zonvakantie verkiezen (29 procent) is de meest genoemde reden dat men liever een actieve vakantie heeft (58 procent).
 

Zonnige bestemmingen

Het onderzoeksresultaat ondersteunt het boekingsresultaat van World Ticket Center. Vooral vakanties naar zonnige bestemmingen zoals Curaçao, de Canarische Eilanden en Egypte zijn in de maanden oktober tot en met februari erg in trek. “Dat zonvakanties de voorkeur krijgen boven wintersportvakanties is niet geheel onverwacht. De zomer in Nederland valt de afgelopen jaren erg tegen en hierdoor is er een run op winterzonvakanties ontstaan. Daarbij speelt ook de economische crisis bij velen een grote rol. Een wintersportvakantie is beduidend duurder dan een zonvakantie. Dit komt niet zozeer door de reis op zich, maar door het wintersportmateriaal dat men moet huren/kopen en de stijgende prijzen van de skipassen om het wintersport gebied te mogen betreden. Omdat wij onze klanten optimaal willen bedienen hebben wij n.a.v. het onderzoekresultaat een groot winterzonvakantie assortiment samengesteld. Deze winterzonvakanties zijn bedoeld voor ieder budget en ieder type reiziger. Op deze manier kan iedereen voor een lage genieten van de nodige zonnestralen.”, aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center (WTC).

World Ticket Center (WTC) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center is dé specialist in Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA.


Abusimbel
Abusimbel
 Boek je reis

World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! Zoek ook de zon of de sneeuw op en boek een van de vele bestemmingen van WTC.

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder