Lady Liberty dicht door storm Sandy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vrijheidsbeeld
Puuropreis: vrijheidsbeeld
Met veel elan werd het Vrijheidsbeeld in New York onlangs heropend na een renovatie van een jaar. Storm Sandy gooide al snel roet in het eten. Het natuurgeweld was de oorzaak dat Lady Liberty en Ellis Island, de plek waar miljoenen immigranten in Amerika aankwamen, werden gesloten. Er is veel waterschade op Liberty Island en Ellis Island, maar na onderzoek blijkt dat het Vrijheidsbeeld zelf waarschijnlijk geen schade heeft opgelopen. Het bekende New Yorkse beeld op Liberty Island zal dan ook weer opengaan als de stroomtoevoer en de waterschade hersteld zijn.

Dit jaar is het de 126e verjaardag van het Vrijheidsbeeld en de renovatie van de dame met de kroon en fakkel is enorm. De nieuwe brandalarmen, sprinklersystemen en nooduitgangen voldoen nu aan de hedendaagse veiligheidseisen. De trap naar de kroon bedroeg eerst 354 vrij hoge treden, nu zijn er 393. Dat maakt het beklimmen in ieder geval iets eenvoudiger. Ook de toiletten zijn gemoderniseerd en het airconditioning systeem is vernieuwd zodat het in de zomer wat minder heet wordt in het monument.
Gemiddeld bezoeken zo'n 3,5 miljoen mensen het Vrijheidsbeeld. De meesten gaan echter niet naar binnen. Het beeld is een gift van Frankrijk aan de Verenigde staten in 1886 en werd een nationaal momument in 1924.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder