Lady Liberty dicht door storm Sandy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vrijheidsbeeld
Puuropreis: vrijheidsbeeld
Met veel elan werd het Vrijheidsbeeld in New York onlangs heropend na een renovatie van een jaar. Storm Sandy gooide al snel roet in het eten. Het natuurgeweld was de oorzaak dat Lady Liberty en Ellis Island, de plek waar miljoenen immigranten in Amerika aankwamen, werden gesloten. Er is veel waterschade op Liberty Island en Ellis Island, maar na onderzoek blijkt dat het Vrijheidsbeeld zelf waarschijnlijk geen schade heeft opgelopen. Het bekende New Yorkse beeld op Liberty Island zal dan ook weer opengaan als de stroomtoevoer en de waterschade hersteld zijn.

Dit jaar is het de 126e verjaardag van het Vrijheidsbeeld en de renovatie van de dame met de kroon en fakkel is enorm. De nieuwe brandalarmen, sprinklersystemen en nooduitgangen voldoen nu aan de hedendaagse veiligheidseisen. De trap naar de kroon bedroeg eerst 354 vrij hoge treden, nu zijn er 393. Dat maakt het beklimmen in ieder geval iets eenvoudiger. Ook de toiletten zijn gemoderniseerd en het airconditioning systeem is vernieuwd zodat het in de zomer wat minder heet wordt in het monument.
Gemiddeld bezoeken zo'n 3,5 miljoen mensen het Vrijheidsbeeld. De meesten gaan echter niet naar binnen. Het beeld is een gift van Frankrijk aan de Verenigde staten in 1886 en werd een nationaal momument in 1924.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder