Deel vliegverkeer New York hervat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Luchthaven
Puuropreis:vliegtuig American Airlines
Vanaf vandaag laten twee van de drie luchthavens bij New York weer beperkt vliegverkeer toe.  JFK International Airport en Newark laten gaan weer open, LaGuardia blijft nog even  gesloten. Nog onbekend is welke maatschappijen vluchten zullen uitvoeren. De luchthavens waren gesloten vanwege de verwoestende storm Sandy, die maandag op de Amerikaanse oostkust aan land kwam.

Het dodental van Sandy staat nu op zeker 51. In New York zijn 18 mensen omgekomen. De materiële schade loopt in de tientallen miljarden dollars.
Een woordvoerder van het Witte Huis maakte bekend dat president Obama met gouverneur Chris Christie naar het getroffen gebied komt om de schade te bekijken en met burgers en hulpverleners te spreken. Volgens Obama is de storm 'hartverscheurend' en nog niet voorbij.  "Er is nog steeds kans dat op overstromingen en ook de electriciteitskabels die naar beneden gekomen zijn vormen een gevaar."

Na een avond en dag bijna een spookstad te zijn geweest komt het openbare leven in New York heel langzaam weer op gang, al zijn de gevolgen van Sandy zicht- en voelbaar. Driekwart van de inwoners zit zonder stroom en het zal nog zeker drie dagen duren voordat de electriciteit weer is aangesloten. Het openbaar vervoer rijdt nog niet en het zal naar verwachting nog zeker vijf dagen duren voordat dit weer in gebruik is.

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder