Deel vliegverkeer New York hervat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Luchthaven
Puuropreis:vliegtuig American Airlines
Vanaf vandaag laten twee van de drie luchthavens bij New York weer beperkt vliegverkeer toe.  JFK International Airport en Newark laten gaan weer open, LaGuardia blijft nog even  gesloten. Nog onbekend is welke maatschappijen vluchten zullen uitvoeren. De luchthavens waren gesloten vanwege de verwoestende storm Sandy, die maandag op de Amerikaanse oostkust aan land kwam.

Het dodental van Sandy staat nu op zeker 51. In New York zijn 18 mensen omgekomen. De materiële schade loopt in de tientallen miljarden dollars.
Een woordvoerder van het Witte Huis maakte bekend dat president Obama met gouverneur Chris Christie naar het getroffen gebied komt om de schade te bekijken en met burgers en hulpverleners te spreken. Volgens Obama is de storm 'hartverscheurend' en nog niet voorbij.  "Er is nog steeds kans dat op overstromingen en ook de electriciteitskabels die naar beneden gekomen zijn vormen een gevaar."

Na een avond en dag bijna een spookstad te zijn geweest komt het openbare leven in New York heel langzaam weer op gang, al zijn de gevolgen van Sandy zicht- en voelbaar. Driekwart van de inwoners zit zonder stroom en het zal nog zeker drie dagen duren voordat de electriciteit weer is aangesloten. Het openbaar vervoer rijdt nog niet en het zal naar verwachting nog zeker vijf dagen duren voordat dit weer in gebruik is.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder