Deel vliegverkeer New York hervat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Luchthaven
Puuropreis:vliegtuig American Airlines
Vanaf vandaag laten twee van de drie luchthavens bij New York weer beperkt vliegverkeer toe.  JFK International Airport en Newark laten gaan weer open, LaGuardia blijft nog even  gesloten. Nog onbekend is welke maatschappijen vluchten zullen uitvoeren. De luchthavens waren gesloten vanwege de verwoestende storm Sandy, die maandag op de Amerikaanse oostkust aan land kwam.

Het dodental van Sandy staat nu op zeker 51. In New York zijn 18 mensen omgekomen. De materiële schade loopt in de tientallen miljarden dollars.
Een woordvoerder van het Witte Huis maakte bekend dat president Obama met gouverneur Chris Christie naar het getroffen gebied komt om de schade te bekijken en met burgers en hulpverleners te spreken. Volgens Obama is de storm 'hartverscheurend' en nog niet voorbij.  "Er is nog steeds kans dat op overstromingen en ook de electriciteitskabels die naar beneden gekomen zijn vormen een gevaar."

Na een avond en dag bijna een spookstad te zijn geweest komt het openbare leven in New York heel langzaam weer op gang, al zijn de gevolgen van Sandy zicht- en voelbaar. Driekwart van de inwoners zit zonder stroom en het zal nog zeker drie dagen duren voordat de electriciteit weer is aangesloten. Het openbaar vervoer rijdt nog niet en het zal naar verwachting nog zeker vijf dagen duren voordat dit weer in gebruik is.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder