Megagift voor Central Park

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York Central Park
New York Central Park
‘Een gift die ten goede komt aan alle New Yorkers’. Met die woorden heeft John Paulson (56) gisteren 100 miljoen dollar (zo’n 77 miljoen euro) gedoneerd aan Central Park. De donatie van de multimiljardair is naar verluidt de grootste ooit voor een openbaar park. Het bedrag is bijvoorbeeld twee keer het jaarlijkse budget van Central Park.


De steenrijke hedgefund-manager heeft de gift persoonlijk in het park in New York aangekondigd, in het bijzijn van honderden parkmedewerkers. Paulson kan het geld overigens wel missen, want het zakenblad Forbes schat zijn totale vermogen op 12,3 miljard dollar (bijna 9,5 miljard euro).
Central Park werd in 1858 aangelegd in het stadsdeel Manhattan en is veruit het grootste park van New York. De groene oase wordt jaarlijks bezocht door zo’n 40 miljoen New Yorkers en toeristen

‘Kloof tussen arm en rijk’

De stichting die Central Park beheert, heeft verheugd gereageerd op de gift, maar er was ook kritiek. De voorzitter van een belangenvereniging van stadsparken zei dat Central Park al genoeg geld heeft en dat er nog duizend andere parken in de stad zijn die ook geld nodig hebben. “Deze gift herinnert je weer aan de kloof tussen arm en rijk.”

3x naar New York

Binnenkort zelf wandelen in Central Park? Boek hier een complete stedentrip naar New York! Nog meer mogelijkheden bekijken? Of alleen een vliegticket boeken? Dat kan uiteraard ook!

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder