Megagift voor Central Park

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York Central Park
New York Central Park
‘Een gift die ten goede komt aan alle New Yorkers’. Met die woorden heeft John Paulson (56) gisteren 100 miljoen dollar (zo’n 77 miljoen euro) gedoneerd aan Central Park. De donatie van de multimiljardair is naar verluidt de grootste ooit voor een openbaar park. Het bedrag is bijvoorbeeld twee keer het jaarlijkse budget van Central Park.


De steenrijke hedgefund-manager heeft de gift persoonlijk in het park in New York aangekondigd, in het bijzijn van honderden parkmedewerkers. Paulson kan het geld overigens wel missen, want het zakenblad Forbes schat zijn totale vermogen op 12,3 miljard dollar (bijna 9,5 miljard euro).
Central Park werd in 1858 aangelegd in het stadsdeel Manhattan en is veruit het grootste park van New York. De groene oase wordt jaarlijks bezocht door zo’n 40 miljoen New Yorkers en toeristen

‘Kloof tussen arm en rijk’

De stichting die Central Park beheert, heeft verheugd gereageerd op de gift, maar er was ook kritiek. De voorzitter van een belangenvereniging van stadsparken zei dat Central Park al genoeg geld heeft en dat er nog duizend andere parken in de stad zijn die ook geld nodig hebben. “Deze gift herinnert je weer aan de kloof tussen arm en rijk.”

3x naar New York

Binnenkort zelf wandelen in Central Park? Boek hier een complete stedentrip naar New York! Nog meer mogelijkheden bekijken? Of alleen een vliegticket boeken? Dat kan uiteraard ook!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder