Londen heeft de beste taxi's

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Londen heeft de beste taxi's
Londen heeft de beste taxi's
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Londen verkozen tot de stad die de beste taxi’s ter wereld heeft. Dit blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi-onderzoek van boekingssite Hotels.com. Londen krijgt 11 procent van de stemmen. New York (6,4 procent) en Tokio (5,6 procent) completeren de top drie. Volgens internationale reizigers presteren de taxi’s in Amsterdam in bepaalde opzichten ver onder de maat.


De beste taxisteden ter wereld:

1. Londen (11 procent)
2. New York (6,4 procent)
3. Tokio (5,6 procent)
4. Shanghai (4,8 procent)
5. Bangkok (4,3 procent)

Reizigers beoordeelden de taxidiensten wereldwijd op basis van 7 kenmerken. De Londense black cab voert de ranglijst aan in 5 van de 7 categorieën: vriendelijkheid, netheid, veiligheid, omgevingskennis en rijgedrag. Londen scoort het minst goed op het onderdeel prijs. De nummer 1 op dat onderdeel is Bangkok. Gaat het om beschikbaarheid, dan worden de karakteristieke black cabs naar de tweede plaats verwezen door de beroemde yellow cabs in New York.

Aziatische taxi's populairder
Hoewel Londen en New York hun topnoteringen ook dit jaar behouden, worden de taxidiensten in Aziatische steden steeds populairder onder internationale reizigers. Tokio, Shanghai en Bangkok bezetten de felbegeerde plaatsen drie tot en met vijf in de lijst van beste taxisteden ter wereld.

Amsterdam
Over de taxi’s in Amsterdam zijn reizigers minder tevreden. Als het gaat om beschikbaarheid, prijs en omgevingskennis van de chauffeurs behoort Amsterdam tot de minst gewaardeerde steden. Wereldwijd behaalt Amsterdam toch nog een veertiende positie, doordat de criteria netheid en veiligheid aanzienlijk beter worden beoordeeld. In het onderzoek zijn 56 steden opgenomen.

Opmerkelijke gewoonten
Het taxi-onderzoek van Hotels.com onthult enkele merkwaardigheden. Zo viel meer dan de helft van de ondervraagden ooit in slaap in een taxi, terwijl bijna een vijfde de rit aangrijpt om haar en make-up bij te werken. Ruim een kwart van de ondervraagden zegt ooit te hebben gezoend op de achterbank van een taxi. Het onderzoek brengt tevens aan het licht welke items er zoal in taxi’s worden achtergelaten, waarbij ondergoed, een trouwring, een schildpad en een verse vis tot de meest opvallende zaken behoren.

Verdere bevindingen
Van de ondervraagden zegt 15 procent nooit fooi te geven aan taxichauffeurs, terwijl 39 procent de ritprijs afrondt op hele getallen.
Reizigers vinden veiligheid het belangrijkste aspect van een taxirit, gevolgd door omgevingskennis van de chauffeur en de prijs van de rit.
Australische reizigers besteden jaarlijks het meest aan taxi’s, Italianen het minst.

Beste taxisteden per categorie
Netheid: Londen (13 procent)
Omgevingskennis: Londen (14 procent)
Rijgedrag: Londen (16 procent)
Vriendelijkheid: Londen (10 procent)
Veiligheid: Londen (12 procent)
Beschikbaarheid: New York (11 procent)
Prijs: Bangkok (10 procent)

“Het is voor Londen een geweldige opsteker om voor het vijfde opeenvolgende jaar de beste taxistad ter wereld te zijn”, zegt Alison Couper, Senior Director of Communications van Hotels.com. “De herkenbare black cabs in Londen worden wereldwijd geassocieerd met topkwaliteit. Londense taxichauffeurs staan bekend om hun uitstekende omgevingskennis, beter dan die van hun collega’s waar ook ter wereld. Dat is te danken aan hun verregaande expertise.”

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder