Londen heeft de beste taxi's

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Londen heeft de beste taxi's
Londen heeft de beste taxi's
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Londen verkozen tot de stad die de beste taxi’s ter wereld heeft. Dit blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi-onderzoek van boekingssite Hotels.com. Londen krijgt 11 procent van de stemmen. New York (6,4 procent) en Tokio (5,6 procent) completeren de top drie. Volgens internationale reizigers presteren de taxi’s in Amsterdam in bepaalde opzichten ver onder de maat.


De beste taxisteden ter wereld:

1. Londen (11 procent)
2. New York (6,4 procent)
3. Tokio (5,6 procent)
4. Shanghai (4,8 procent)
5. Bangkok (4,3 procent)

Reizigers beoordeelden de taxidiensten wereldwijd op basis van 7 kenmerken. De Londense black cab voert de ranglijst aan in 5 van de 7 categorieën: vriendelijkheid, netheid, veiligheid, omgevingskennis en rijgedrag. Londen scoort het minst goed op het onderdeel prijs. De nummer 1 op dat onderdeel is Bangkok. Gaat het om beschikbaarheid, dan worden de karakteristieke black cabs naar de tweede plaats verwezen door de beroemde yellow cabs in New York.

Aziatische taxi's populairder
Hoewel Londen en New York hun topnoteringen ook dit jaar behouden, worden de taxidiensten in Aziatische steden steeds populairder onder internationale reizigers. Tokio, Shanghai en Bangkok bezetten de felbegeerde plaatsen drie tot en met vijf in de lijst van beste taxisteden ter wereld.

Amsterdam
Over de taxi’s in Amsterdam zijn reizigers minder tevreden. Als het gaat om beschikbaarheid, prijs en omgevingskennis van de chauffeurs behoort Amsterdam tot de minst gewaardeerde steden. Wereldwijd behaalt Amsterdam toch nog een veertiende positie, doordat de criteria netheid en veiligheid aanzienlijk beter worden beoordeeld. In het onderzoek zijn 56 steden opgenomen.

Opmerkelijke gewoonten
Het taxi-onderzoek van Hotels.com onthult enkele merkwaardigheden. Zo viel meer dan de helft van de ondervraagden ooit in slaap in een taxi, terwijl bijna een vijfde de rit aangrijpt om haar en make-up bij te werken. Ruim een kwart van de ondervraagden zegt ooit te hebben gezoend op de achterbank van een taxi. Het onderzoek brengt tevens aan het licht welke items er zoal in taxi’s worden achtergelaten, waarbij ondergoed, een trouwring, een schildpad en een verse vis tot de meest opvallende zaken behoren.

Verdere bevindingen
Van de ondervraagden zegt 15 procent nooit fooi te geven aan taxichauffeurs, terwijl 39 procent de ritprijs afrondt op hele getallen.
Reizigers vinden veiligheid het belangrijkste aspect van een taxirit, gevolgd door omgevingskennis van de chauffeur en de prijs van de rit.
Australische reizigers besteden jaarlijks het meest aan taxi’s, Italianen het minst.

Beste taxisteden per categorie
Netheid: Londen (13 procent)
Omgevingskennis: Londen (14 procent)
Rijgedrag: Londen (16 procent)
Vriendelijkheid: Londen (10 procent)
Veiligheid: Londen (12 procent)
Beschikbaarheid: New York (11 procent)
Prijs: Bangkok (10 procent)

“Het is voor Londen een geweldige opsteker om voor het vijfde opeenvolgende jaar de beste taxistad ter wereld te zijn”, zegt Alison Couper, Senior Director of Communications van Hotels.com. “De herkenbare black cabs in Londen worden wereldwijd geassocieerd met topkwaliteit. Londense taxichauffeurs staan bekend om hun uitstekende omgevingskennis, beter dan die van hun collega’s waar ook ter wereld. Dat is te danken aan hun verregaande expertise.”

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder