Londen heeft de beste taxi's

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Londen heeft de beste taxi's
Londen heeft de beste taxi's
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Londen verkozen tot de stad die de beste taxi’s ter wereld heeft. Dit blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi-onderzoek van boekingssite Hotels.com. Londen krijgt 11 procent van de stemmen. New York (6,4 procent) en Tokio (5,6 procent) completeren de top drie. Volgens internationale reizigers presteren de taxi’s in Amsterdam in bepaalde opzichten ver onder de maat.


De beste taxisteden ter wereld:

1. Londen (11 procent)
2. New York (6,4 procent)
3. Tokio (5,6 procent)
4. Shanghai (4,8 procent)
5. Bangkok (4,3 procent)

Reizigers beoordeelden de taxidiensten wereldwijd op basis van 7 kenmerken. De Londense black cab voert de ranglijst aan in 5 van de 7 categorieën: vriendelijkheid, netheid, veiligheid, omgevingskennis en rijgedrag. Londen scoort het minst goed op het onderdeel prijs. De nummer 1 op dat onderdeel is Bangkok. Gaat het om beschikbaarheid, dan worden de karakteristieke black cabs naar de tweede plaats verwezen door de beroemde yellow cabs in New York.

Aziatische taxi's populairder
Hoewel Londen en New York hun topnoteringen ook dit jaar behouden, worden de taxidiensten in Aziatische steden steeds populairder onder internationale reizigers. Tokio, Shanghai en Bangkok bezetten de felbegeerde plaatsen drie tot en met vijf in de lijst van beste taxisteden ter wereld.

Amsterdam
Over de taxi’s in Amsterdam zijn reizigers minder tevreden. Als het gaat om beschikbaarheid, prijs en omgevingskennis van de chauffeurs behoort Amsterdam tot de minst gewaardeerde steden. Wereldwijd behaalt Amsterdam toch nog een veertiende positie, doordat de criteria netheid en veiligheid aanzienlijk beter worden beoordeeld. In het onderzoek zijn 56 steden opgenomen.

Opmerkelijke gewoonten
Het taxi-onderzoek van Hotels.com onthult enkele merkwaardigheden. Zo viel meer dan de helft van de ondervraagden ooit in slaap in een taxi, terwijl bijna een vijfde de rit aangrijpt om haar en make-up bij te werken. Ruim een kwart van de ondervraagden zegt ooit te hebben gezoend op de achterbank van een taxi. Het onderzoek brengt tevens aan het licht welke items er zoal in taxi’s worden achtergelaten, waarbij ondergoed, een trouwring, een schildpad en een verse vis tot de meest opvallende zaken behoren.

Verdere bevindingen
Van de ondervraagden zegt 15 procent nooit fooi te geven aan taxichauffeurs, terwijl 39 procent de ritprijs afrondt op hele getallen.
Reizigers vinden veiligheid het belangrijkste aspect van een taxirit, gevolgd door omgevingskennis van de chauffeur en de prijs van de rit.
Australische reizigers besteden jaarlijks het meest aan taxi’s, Italianen het minst.

Beste taxisteden per categorie
Netheid: Londen (13 procent)
Omgevingskennis: Londen (14 procent)
Rijgedrag: Londen (16 procent)
Vriendelijkheid: Londen (10 procent)
Veiligheid: Londen (12 procent)
Beschikbaarheid: New York (11 procent)
Prijs: Bangkok (10 procent)

“Het is voor Londen een geweldige opsteker om voor het vijfde opeenvolgende jaar de beste taxistad ter wereld te zijn”, zegt Alison Couper, Senior Director of Communications van Hotels.com. “De herkenbare black cabs in Londen worden wereldwijd geassocieerd met topkwaliteit. Londense taxichauffeurs staan bekend om hun uitstekende omgevingskennis, beter dan die van hun collega’s waar ook ter wereld. Dat is te danken aan hun verregaande expertise.”

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder