Londen heeft de beste taxi's

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Londen heeft de beste taxi's
Londen heeft de beste taxi's
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Londen verkozen tot de stad die de beste taxi’s ter wereld heeft. Dit blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi-onderzoek van boekingssite Hotels.com. Londen krijgt 11 procent van de stemmen. New York (6,4 procent) en Tokio (5,6 procent) completeren de top drie. Volgens internationale reizigers presteren de taxi’s in Amsterdam in bepaalde opzichten ver onder de maat.


De beste taxisteden ter wereld:

1. Londen (11 procent)
2. New York (6,4 procent)
3. Tokio (5,6 procent)
4. Shanghai (4,8 procent)
5. Bangkok (4,3 procent)

Reizigers beoordeelden de taxidiensten wereldwijd op basis van 7 kenmerken. De Londense black cab voert de ranglijst aan in 5 van de 7 categorieën: vriendelijkheid, netheid, veiligheid, omgevingskennis en rijgedrag. Londen scoort het minst goed op het onderdeel prijs. De nummer 1 op dat onderdeel is Bangkok. Gaat het om beschikbaarheid, dan worden de karakteristieke black cabs naar de tweede plaats verwezen door de beroemde yellow cabs in New York.

Aziatische taxi's populairder
Hoewel Londen en New York hun topnoteringen ook dit jaar behouden, worden de taxidiensten in Aziatische steden steeds populairder onder internationale reizigers. Tokio, Shanghai en Bangkok bezetten de felbegeerde plaatsen drie tot en met vijf in de lijst van beste taxisteden ter wereld.

Amsterdam
Over de taxi’s in Amsterdam zijn reizigers minder tevreden. Als het gaat om beschikbaarheid, prijs en omgevingskennis van de chauffeurs behoort Amsterdam tot de minst gewaardeerde steden. Wereldwijd behaalt Amsterdam toch nog een veertiende positie, doordat de criteria netheid en veiligheid aanzienlijk beter worden beoordeeld. In het onderzoek zijn 56 steden opgenomen.

Opmerkelijke gewoonten
Het taxi-onderzoek van Hotels.com onthult enkele merkwaardigheden. Zo viel meer dan de helft van de ondervraagden ooit in slaap in een taxi, terwijl bijna een vijfde de rit aangrijpt om haar en make-up bij te werken. Ruim een kwart van de ondervraagden zegt ooit te hebben gezoend op de achterbank van een taxi. Het onderzoek brengt tevens aan het licht welke items er zoal in taxi’s worden achtergelaten, waarbij ondergoed, een trouwring, een schildpad en een verse vis tot de meest opvallende zaken behoren.

Verdere bevindingen
Van de ondervraagden zegt 15 procent nooit fooi te geven aan taxichauffeurs, terwijl 39 procent de ritprijs afrondt op hele getallen.
Reizigers vinden veiligheid het belangrijkste aspect van een taxirit, gevolgd door omgevingskennis van de chauffeur en de prijs van de rit.
Australische reizigers besteden jaarlijks het meest aan taxi’s, Italianen het minst.

Beste taxisteden per categorie
Netheid: Londen (13 procent)
Omgevingskennis: Londen (14 procent)
Rijgedrag: Londen (16 procent)
Vriendelijkheid: Londen (10 procent)
Veiligheid: Londen (12 procent)
Beschikbaarheid: New York (11 procent)
Prijs: Bangkok (10 procent)

“Het is voor Londen een geweldige opsteker om voor het vijfde opeenvolgende jaar de beste taxistad ter wereld te zijn”, zegt Alison Couper, Senior Director of Communications van Hotels.com. “De herkenbare black cabs in Londen worden wereldwijd geassocieerd met topkwaliteit. Londense taxichauffeurs staan bekend om hun uitstekende omgevingskennis, beter dan die van hun collega’s waar ook ter wereld. Dat is te danken aan hun verregaande expertise.”

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder