Londen heeft de beste taxi's

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Londen heeft de beste taxi's
Londen heeft de beste taxi's
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Londen verkozen tot de stad die de beste taxi’s ter wereld heeft. Dit blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi-onderzoek van boekingssite Hotels.com. Londen krijgt 11 procent van de stemmen. New York (6,4 procent) en Tokio (5,6 procent) completeren de top drie. Volgens internationale reizigers presteren de taxi’s in Amsterdam in bepaalde opzichten ver onder de maat.


De beste taxisteden ter wereld:

1. Londen (11 procent)
2. New York (6,4 procent)
3. Tokio (5,6 procent)
4. Shanghai (4,8 procent)
5. Bangkok (4,3 procent)

Reizigers beoordeelden de taxidiensten wereldwijd op basis van 7 kenmerken. De Londense black cab voert de ranglijst aan in 5 van de 7 categorieën: vriendelijkheid, netheid, veiligheid, omgevingskennis en rijgedrag. Londen scoort het minst goed op het onderdeel prijs. De nummer 1 op dat onderdeel is Bangkok. Gaat het om beschikbaarheid, dan worden de karakteristieke black cabs naar de tweede plaats verwezen door de beroemde yellow cabs in New York.

Aziatische taxi's populairder
Hoewel Londen en New York hun topnoteringen ook dit jaar behouden, worden de taxidiensten in Aziatische steden steeds populairder onder internationale reizigers. Tokio, Shanghai en Bangkok bezetten de felbegeerde plaatsen drie tot en met vijf in de lijst van beste taxisteden ter wereld.

Amsterdam
Over de taxi’s in Amsterdam zijn reizigers minder tevreden. Als het gaat om beschikbaarheid, prijs en omgevingskennis van de chauffeurs behoort Amsterdam tot de minst gewaardeerde steden. Wereldwijd behaalt Amsterdam toch nog een veertiende positie, doordat de criteria netheid en veiligheid aanzienlijk beter worden beoordeeld. In het onderzoek zijn 56 steden opgenomen.

Opmerkelijke gewoonten
Het taxi-onderzoek van Hotels.com onthult enkele merkwaardigheden. Zo viel meer dan de helft van de ondervraagden ooit in slaap in een taxi, terwijl bijna een vijfde de rit aangrijpt om haar en make-up bij te werken. Ruim een kwart van de ondervraagden zegt ooit te hebben gezoend op de achterbank van een taxi. Het onderzoek brengt tevens aan het licht welke items er zoal in taxi’s worden achtergelaten, waarbij ondergoed, een trouwring, een schildpad en een verse vis tot de meest opvallende zaken behoren.

Verdere bevindingen
Van de ondervraagden zegt 15 procent nooit fooi te geven aan taxichauffeurs, terwijl 39 procent de ritprijs afrondt op hele getallen.
Reizigers vinden veiligheid het belangrijkste aspect van een taxirit, gevolgd door omgevingskennis van de chauffeur en de prijs van de rit.
Australische reizigers besteden jaarlijks het meest aan taxi’s, Italianen het minst.

Beste taxisteden per categorie
Netheid: Londen (13 procent)
Omgevingskennis: Londen (14 procent)
Rijgedrag: Londen (16 procent)
Vriendelijkheid: Londen (10 procent)
Veiligheid: Londen (12 procent)
Beschikbaarheid: New York (11 procent)
Prijs: Bangkok (10 procent)

“Het is voor Londen een geweldige opsteker om voor het vijfde opeenvolgende jaar de beste taxistad ter wereld te zijn”, zegt Alison Couper, Senior Director of Communications van Hotels.com. “De herkenbare black cabs in Londen worden wereldwijd geassocieerd met topkwaliteit. Londense taxichauffeurs staan bekend om hun uitstekende omgevingskennis, beter dan die van hun collega’s waar ook ter wereld. Dat is te danken aan hun verregaande expertise.”

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder