Eretitel voor Valletta in 2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Valletta Malta
Valletta Malta
Valletta mag zich in 2018 Culturele Hoofdstad noemen. De Europese Unie denkt dat de hoofdstad van Malta ‘de wilskracht en ambitie heeft om een zeer geslaagde Culturele Hoofdstad te worden’. Valletta neemt de vlag dan over van Paphos (Cyprus) en Aarhus (Denemarken), die in 2017 de Europese eretitel mogen dragen.


‘De Europese Hoofdstad van Cultuur’ is ingesteld om de rijkdom en diversiteit van Europese culturen te benadrukken en het bewustzijn van een gezamenlijke geschiedenis te vergroten. Om aan deze criteria te voldoen, hebben de raad van Valletta en de raad van lokale verenigingen onder de noemer Stichting Valletta 2018 (V18) in twee jaar tijd een ambitieus plan uitgewerkt.

3x naar Malta

Strand op Malta
Strand op Malta
Wil je al voor 2018 naar Malta? Op de mediterrane eilandengroep kun je via Puurenkuur genieten van fantastische wellnessvakanties. Of liever een huis huren en zelf het eiland ontdekken. Bekijk dan de mogelijkheden bij Eliza was here. Op zoek naar strand, cultuur, natuur, duiken? Bekijk dan het gevarieerde aanbod van Sunweb.

Alle andere reizen naar Malta bekijken?

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder