Pas op bij het Colosseum!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Colosseum Rome
Colosseum Rome
Als je in het Colosseum in Rome de behoefte voelt om een hapje van je Snickers of een slokje van je meegebrachte Cola te nemen, dan is het wellicht beter om daar even mee te wachten tot je weer buiten staat. Sinds deze week is er een verordening van kracht die onder meer eten en drinken in het gebouw en kamperen rond het gebouw verbiedt. Op overtreding staan boetes tussen de 25 en 500 euro, aldus Italiaanse media.

De verordening om 'toeristisch wangedrag tegen te gaan' is volgens de berichten van kracht in de maanden oktober, november en december. Onbekend is nog of ook volgend jaar sprake is van maatregelen rond het bekende historisch erfgoed in de Italiaanse hoofdstad. Bij andere historische monumenten, zoals in Florence en Venetië, gelden al langer sancties.

2x naar Rome

Plannen voor een bezoek aan de Italiaanse hoofdstad en het Colosseum? Misschien is het dan extra leuk om te slapen in het gelijknamige hotel!

Alleen op zoek naar een vliegticket? Bekijk dan hier de mogelijkheden, ook voor reizen naar andere steden.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder