Pas op bij het Colosseum!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Colosseum Rome
Colosseum Rome
Als je in het Colosseum in Rome de behoefte voelt om een hapje van je Snickers of een slokje van je meegebrachte Cola te nemen, dan is het wellicht beter om daar even mee te wachten tot je weer buiten staat. Sinds deze week is er een verordening van kracht die onder meer eten en drinken in het gebouw en kamperen rond het gebouw verbiedt. Op overtreding staan boetes tussen de 25 en 500 euro, aldus Italiaanse media.

De verordening om 'toeristisch wangedrag tegen te gaan' is volgens de berichten van kracht in de maanden oktober, november en december. Onbekend is nog of ook volgend jaar sprake is van maatregelen rond het bekende historisch erfgoed in de Italiaanse hoofdstad. Bij andere historische monumenten, zoals in Florence en Venetië, gelden al langer sancties.

2x naar Rome

Plannen voor een bezoek aan de Italiaanse hoofdstad en het Colosseum? Misschien is het dan extra leuk om te slapen in het gelijknamige hotel!

Alleen op zoek naar een vliegticket? Bekijk dan hier de mogelijkheden, ook voor reizen naar andere steden.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder