Rondvliegende vliegtuigstoelen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Loszittende stoelen bij American Airlines
Loszittende stoelen bij American Airlines
Een Boeing 757 van American Airlines heeft een noodlanding moeten maken in New York vanwege een loszittende rij stoelen. De drie gekoppelde vliegtuigstoelen gleden volgens een verslag in The New York Times door het vliegtuig ‘als een kermisattractie’. Aangezien de rij stoelen in botsing dreigde te komen met andere inzittenden van vlucht 685, werd besloten tot een noodlanding op de luchthaven JFK. De crew van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij werd zaterdag kort na het opstijgen in Boston door passagiers geattendeerd op de loszittende stoelen.


De betreffende inzittenden konden weliswaar elders een plek in de Boeing 757 vinden, maar de situatie was naar het oordeel van de gezagvoerder te gevaarlijk om door te vliegen naar de eindbestemming Miami in Florida. Woordvoerder Sam Mayer van de Amerikaanse pilotenvereniging is verbijsterd over het incident. “Zoiets is echt ongekend  in de luchtvaartsector. Het voorval had kunnen uitdraaien op een vreselijke ramp.”

Identieke problemen 

Volgens NBC News heeft het betreffende toestel van American Airlines vorige maand met een identiek probleem te kampen gehad. Tijdens de vlucht van Vail (Colorado) naar Dallas-Fort Worth International Airport (Texas) merkten passagiers ook dat hun stoelen niet meer aan de bodem van het vliegtuig verankerd zaten. Deze vlucht is volgens dienstregeling in Texas geland.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder