Rondvliegende vliegtuigstoelen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Loszittende stoelen bij American Airlines
Loszittende stoelen bij American Airlines
Een Boeing 757 van American Airlines heeft een noodlanding moeten maken in New York vanwege een loszittende rij stoelen. De drie gekoppelde vliegtuigstoelen gleden volgens een verslag in The New York Times door het vliegtuig ‘als een kermisattractie’. Aangezien de rij stoelen in botsing dreigde te komen met andere inzittenden van vlucht 685, werd besloten tot een noodlanding op de luchthaven JFK. De crew van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij werd zaterdag kort na het opstijgen in Boston door passagiers geattendeerd op de loszittende stoelen.


De betreffende inzittenden konden weliswaar elders een plek in de Boeing 757 vinden, maar de situatie was naar het oordeel van de gezagvoerder te gevaarlijk om door te vliegen naar de eindbestemming Miami in Florida. Woordvoerder Sam Mayer van de Amerikaanse pilotenvereniging is verbijsterd over het incident. “Zoiets is echt ongekend  in de luchtvaartsector. Het voorval had kunnen uitdraaien op een vreselijke ramp.”

Identieke problemen 

Volgens NBC News heeft het betreffende toestel van American Airlines vorige maand met een identiek probleem te kampen gehad. Tijdens de vlucht van Vail (Colorado) naar Dallas-Fort Worth International Airport (Texas) merkten passagiers ook dat hun stoelen niet meer aan de bodem van het vliegtuig verankerd zaten. Deze vlucht is volgens dienstregeling in Texas geland.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder