Istanbul scoort als citytrip

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Istanbul Galata
Istanbul Galata
Als je een stedentrip op het Europese continent wilt maken, dan is Istanbul de goedkoopste keuze. De kosten voor een hotel, een dagje sightseeingbus en een bezoek aan de Galata-toren en het Hagia Sophia Museum bedragen in de Turkse stad 198 euro voor twee personen. Istanbul kwam als financieel aantrekkelijkste naar voren in een onderzoek van Skyscanner, de zoekmachine voor vliegtickets.


Op de tweede plaats volgt Praag. In de Tsjechische hoofdstad betaal je samen 277 euro voor hotel, bus en een bezoek aan het Estates theater en het kasteel van Praag. Madrid staat op de derde plaats. Al voor 325 euro vinden twee personen er een hotel, toeristische busrit en een bezoekje aan het Prado museum en het Koninklijke Paleis.

Amsterdam op 10

Amsterdam staat op de tiende plaats. De hoge hotelkosten maken een citytrip naar de Nederlandse hoofdstad duur, voor een hotel betaal je zo’n 325 euro. Het totaalbedrag voor een citytrip met de hop-on hop-off tour, een boottocht door de grachten en een bezoek aan het Anne Frank Huis bedraagt 408 euro. Barcelona, Parijs, Londen en Rome zijn nog duurder dan Amsterdam.

Naar de top 3?

Wil je snel een betaalbare stedentrip maken? Boek hier je reis naar Istanbul, Praag, Madrid of een andere Europese topbestemming.
Lezen over een bijzondere ervaring in Istanbul of over de hoogtepunten van Praag?

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder