Istanbul scoort als citytrip

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Istanbul Galata
Istanbul Galata
Als je een stedentrip op het Europese continent wilt maken, dan is Istanbul de goedkoopste keuze. De kosten voor een hotel, een dagje sightseeingbus en een bezoek aan de Galata-toren en het Hagia Sophia Museum bedragen in de Turkse stad 198 euro voor twee personen. Istanbul kwam als financieel aantrekkelijkste naar voren in een onderzoek van Skyscanner, de zoekmachine voor vliegtickets.


Op de tweede plaats volgt Praag. In de Tsjechische hoofdstad betaal je samen 277 euro voor hotel, bus en een bezoek aan het Estates theater en het kasteel van Praag. Madrid staat op de derde plaats. Al voor 325 euro vinden twee personen er een hotel, toeristische busrit en een bezoekje aan het Prado museum en het Koninklijke Paleis.

Amsterdam op 10

Amsterdam staat op de tiende plaats. De hoge hotelkosten maken een citytrip naar de Nederlandse hoofdstad duur, voor een hotel betaal je zo’n 325 euro. Het totaalbedrag voor een citytrip met de hop-on hop-off tour, een boottocht door de grachten en een bezoek aan het Anne Frank Huis bedraagt 408 euro. Barcelona, Parijs, Londen en Rome zijn nog duurder dan Amsterdam.

Naar de top 3?

Wil je snel een betaalbare stedentrip maken? Boek hier je reis naar Istanbul, Praag, Madrid of een andere Europese topbestemming.
Lezen over een bijzondere ervaring in Istanbul of over de hoogtepunten van Praag?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder