Reiziger neemt te veel kleding mee

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koffer
puuropreis: teveel kleding in koffer
In een telefonisch onderzoek van reisorganisatie World Ticket Center (TWC) onder 500 reizigers was een van de vragen 'Waar neemt u vaak te veel van mee op vakantie?’ Uit de antwoorden blijkt dat maar liefst 60 procent van de respondenten aangaf te veel kleding mee te nemen. Van hen is 83 procent vrouw. Naast kleding worden ook te veel boeken (26 procent) en schoenen (14 procent) genoemd door de Nederlandse vakantiegangers. Opvallend is dat de reizigers een overschot aan kleding bij zich hebben op zonvakantie binnen Europa (81 procent). Van de reizigers die een verre reis maken neemt maar 19 procent te veel kleding mee.


“De uitkomst van het onderzoek is niet geheel opmerkelijk te noemen. Kleding is immers al jarenlang het meest meegenomen bagage item. Wel opmerkelijk is voor ons is het teveel aan boeken. Deze wegen meestal veel en de bagagelimiet is over het algemeen maar 20 kilo. De meest genoemde reden voor een teveel aan kleding is dat men op ieder weertype en gelegenheid wil zijn voorbereid, dit idem dito bij te veel schoenen. De reden dat boeken ongelezen mee teruggaan is dat er uiteindelijk toch te weinig rustmomenten waren tijdens de reis", aldus Rémi Wouters, marketing manager van World Ticket Center (WTC).

Volgens Wouters is het grote verschil tussen verre reizigers en reizigers binnen Europa toe te schrijven aan het feit dat reizigers die op vakantie gaan naar landen buiten Europa, vaker gaan backpacken. Niet alleen is er in een rugzak vaak minder ruimte dan in een koffer, je moet als reiziger je packpack ook veel meer meedragen. Dit zorgt er wellicht voor dat de verre reiziger slimmer omgaat met hoeveelheid bagage. Reizigers binnen Europa gaan over het algemeen op zonvakantie en blijven gedurende de reis op een plek.

World Ticket Center (WTC) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center is dé specialist in Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA.
Boek je reis bij WTC.

Kun je toch niet kiezen? Lees dan hier onze tips voor slim koffers inpakken!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder