Reiziger neemt te veel kleding mee

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koffer
puuropreis: teveel kleding in koffer
In een telefonisch onderzoek van reisorganisatie World Ticket Center (TWC) onder 500 reizigers was een van de vragen 'Waar neemt u vaak te veel van mee op vakantie?’ Uit de antwoorden blijkt dat maar liefst 60 procent van de respondenten aangaf te veel kleding mee te nemen. Van hen is 83 procent vrouw. Naast kleding worden ook te veel boeken (26 procent) en schoenen (14 procent) genoemd door de Nederlandse vakantiegangers. Opvallend is dat de reizigers een overschot aan kleding bij zich hebben op zonvakantie binnen Europa (81 procent). Van de reizigers die een verre reis maken neemt maar 19 procent te veel kleding mee.


“De uitkomst van het onderzoek is niet geheel opmerkelijk te noemen. Kleding is immers al jarenlang het meest meegenomen bagage item. Wel opmerkelijk is voor ons is het teveel aan boeken. Deze wegen meestal veel en de bagagelimiet is over het algemeen maar 20 kilo. De meest genoemde reden voor een teveel aan kleding is dat men op ieder weertype en gelegenheid wil zijn voorbereid, dit idem dito bij te veel schoenen. De reden dat boeken ongelezen mee teruggaan is dat er uiteindelijk toch te weinig rustmomenten waren tijdens de reis", aldus Rémi Wouters, marketing manager van World Ticket Center (WTC).

Volgens Wouters is het grote verschil tussen verre reizigers en reizigers binnen Europa toe te schrijven aan het feit dat reizigers die op vakantie gaan naar landen buiten Europa, vaker gaan backpacken. Niet alleen is er in een rugzak vaak minder ruimte dan in een koffer, je moet als reiziger je packpack ook veel meer meedragen. Dit zorgt er wellicht voor dat de verre reiziger slimmer omgaat met hoeveelheid bagage. Reizigers binnen Europa gaan over het algemeen op zonvakantie en blijven gedurende de reis op een plek.

World Ticket Center (WTC) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center is dé specialist in Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA.
Boek je reis bij WTC.

Kun je toch niet kiezen? Lees dan hier onze tips voor slim koffers inpakken!

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder