Reiziger neemt te veel kleding mee

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koffer
puuropreis: teveel kleding in koffer
In een telefonisch onderzoek van reisorganisatie World Ticket Center (TWC) onder 500 reizigers was een van de vragen 'Waar neemt u vaak te veel van mee op vakantie?’ Uit de antwoorden blijkt dat maar liefst 60 procent van de respondenten aangaf te veel kleding mee te nemen. Van hen is 83 procent vrouw. Naast kleding worden ook te veel boeken (26 procent) en schoenen (14 procent) genoemd door de Nederlandse vakantiegangers. Opvallend is dat de reizigers een overschot aan kleding bij zich hebben op zonvakantie binnen Europa (81 procent). Van de reizigers die een verre reis maken neemt maar 19 procent te veel kleding mee.


“De uitkomst van het onderzoek is niet geheel opmerkelijk te noemen. Kleding is immers al jarenlang het meest meegenomen bagage item. Wel opmerkelijk is voor ons is het teveel aan boeken. Deze wegen meestal veel en de bagagelimiet is over het algemeen maar 20 kilo. De meest genoemde reden voor een teveel aan kleding is dat men op ieder weertype en gelegenheid wil zijn voorbereid, dit idem dito bij te veel schoenen. De reden dat boeken ongelezen mee teruggaan is dat er uiteindelijk toch te weinig rustmomenten waren tijdens de reis", aldus Rémi Wouters, marketing manager van World Ticket Center (WTC).

Volgens Wouters is het grote verschil tussen verre reizigers en reizigers binnen Europa toe te schrijven aan het feit dat reizigers die op vakantie gaan naar landen buiten Europa, vaker gaan backpacken. Niet alleen is er in een rugzak vaak minder ruimte dan in een koffer, je moet als reiziger je packpack ook veel meer meedragen. Dit zorgt er wellicht voor dat de verre reiziger slimmer omgaat met hoeveelheid bagage. Reizigers binnen Europa gaan over het algemeen op zonvakantie en blijven gedurende de reis op een plek.

World Ticket Center (WTC) is een van de grootste en zelfstandige reisorganisaties van Nederland en sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center is dé specialist in Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA.
Boek je reis bij WTC.

Kun je toch niet kiezen? Lees dan hier onze tips voor slim koffers inpakken!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder