Kijken naar Lego in Maleisië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lego
Lego
Vanaf zaterdag kunnen ook de mensen in Maleisië de mooiste bouwwerken van Lego bewonderen in het zesde Legolandpark ter wereld. In het park in Johor Bahry, vlakbij Singapore zijn markante Aziatische gebouwen in Lego nagemaakt. Zo vind je in ‘Miniland’ de wolkenkrabbers van Kuala Lumpur, de Cambodjaanse tempel Angor Wat en de Petronas Towers. De openingsdag trok ruim 10.000 mensen.

Het nieuwe, ruim 30 hectare grote park moet de economie van Maleisië een enorme boost geven met een geschat bezoekersaantal van 2 miljoen mensen per jaar. De meeste attracties zijn voor kinderen, maar het park omvat verschillende onderdelen die ook ouders en andere ouderen kunnen boeien, zoals de 4D Lego Studios en Miniland

De overige Legolandparken vind je in ‘moederland’ Denemarken, Engeland, Verenigde Staten (Californië en Florida) en Duitsland.

Zelf gaan kijken naar de nieuwste Legolandaanwinst? Boek je vlucht naar Singapore met de goedkope KLM aanbiedingen!
Liever een complete rondreis, bijvoorbeeld naar west-Maleisië? Kijk in ons Maleisiëaanbod.

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder