Extra waarschuwingen voor hantavirus

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hertmuis
Puuropreis: hertmuis
Een woordvoerder van het Amerikaanse Yosemite National Park in Californië liet vandaag weten dat het aantal mensen, dat is, of wordt gewaarschuwd voor een besmetting met het hantavirus, enorm is uitgebreid. Het gaat nu om ruim 230.000 mensen die het park bezochten tussen 10 juni en eind augustus van dit jaar. Eerder waren er zo'n 12.000 opgespoord.

"We proberen meer mensen te bereiken om ze bewust te maken van de zeldzame ziekte", aldus de woordvoerder in de Amerikaanse media. Het park geeft informatie op haar website om mensen te informeren over de besmetting en de symptomen van de ziekte. Het park trekt dagelijks zo'n 75.000 bezoekers. Negen mensen zijn ziek geworden en van hen zijn er drie overleden. Het meeste risico lopen mensen die in bovengenoemde periode in het park overnacht hebben in tentcabines.
Het hantavirus wordt overgedragen door het speeksel en uitwerpselen van de hertmuis. De kans dat je stofdeeltjes van de opgedroogde ontlasting inademt is groter in een kleine en matig geventileerde ruimte zoals een tent.
Nederlanders
De 54 Nederlanders van wie bekend is dat ze in tenten hebben overnacht, zijn al benaderd door GGD 's. Enkelen hebben griepachtige klachten gekregen na een overnachting in natuurpark Yosemite. Momenteel wordt volgens het RIVM onderzocht of ze besmet zijn met het hantavirus.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder