Extra waarschuwingen voor hantavirus

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hertmuis
Puuropreis: hertmuis
Een woordvoerder van het Amerikaanse Yosemite National Park in Californië liet vandaag weten dat het aantal mensen, dat is, of wordt gewaarschuwd voor een besmetting met het hantavirus, enorm is uitgebreid. Het gaat nu om ruim 230.000 mensen die het park bezochten tussen 10 juni en eind augustus van dit jaar. Eerder waren er zo'n 12.000 opgespoord.

"We proberen meer mensen te bereiken om ze bewust te maken van de zeldzame ziekte", aldus de woordvoerder in de Amerikaanse media. Het park geeft informatie op haar website om mensen te informeren over de besmetting en de symptomen van de ziekte. Het park trekt dagelijks zo'n 75.000 bezoekers. Negen mensen zijn ziek geworden en van hen zijn er drie overleden. Het meeste risico lopen mensen die in bovengenoemde periode in het park overnacht hebben in tentcabines.
Het hantavirus wordt overgedragen door het speeksel en uitwerpselen van de hertmuis. De kans dat je stofdeeltjes van de opgedroogde ontlasting inademt is groter in een kleine en matig geventileerde ruimte zoals een tent.
Nederlanders
De 54 Nederlanders van wie bekend is dat ze in tenten hebben overnacht, zijn al benaderd door GGD 's. Enkelen hebben griepachtige klachten gekregen na een overnachting in natuurpark Yosemite. Momenteel wordt volgens het RIVM onderzocht of ze besmet zijn met het hantavirus.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder