Extra waarschuwingen voor hantavirus

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hertmuis
Puuropreis: hertmuis
Een woordvoerder van het Amerikaanse Yosemite National Park in Californië liet vandaag weten dat het aantal mensen, dat is, of wordt gewaarschuwd voor een besmetting met het hantavirus, enorm is uitgebreid. Het gaat nu om ruim 230.000 mensen die het park bezochten tussen 10 juni en eind augustus van dit jaar. Eerder waren er zo'n 12.000 opgespoord.

"We proberen meer mensen te bereiken om ze bewust te maken van de zeldzame ziekte", aldus de woordvoerder in de Amerikaanse media. Het park geeft informatie op haar website om mensen te informeren over de besmetting en de symptomen van de ziekte. Het park trekt dagelijks zo'n 75.000 bezoekers. Negen mensen zijn ziek geworden en van hen zijn er drie overleden. Het meeste risico lopen mensen die in bovengenoemde periode in het park overnacht hebben in tentcabines.
Het hantavirus wordt overgedragen door het speeksel en uitwerpselen van de hertmuis. De kans dat je stofdeeltjes van de opgedroogde ontlasting inademt is groter in een kleine en matig geventileerde ruimte zoals een tent.
Nederlanders
De 54 Nederlanders van wie bekend is dat ze in tenten hebben overnacht, zijn al benaderd door GGD 's. Enkelen hebben griepachtige klachten gekregen na een overnachting in natuurpark Yosemite. Momenteel wordt volgens het RIVM onderzocht of ze besmet zijn met het hantavirus.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder