Snelle Belg ‘t haasje in Frankrijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Flitspaal Frankrijk
Flitspaal Frankrijk
In amper twee maanden tijd zijn tienduizenden Belgische verkeersdeelnemers in Frankrijk betrapt op te snel rijden. Belgen begingen tussen 30 juni en 7 september in totaal 161.500 verkeersovertredingen bij hun zuiderburen, en elke boete zal ook moeten worden voldaan. Sinds 30 juni is namelijk een bilateraal akkoord tussen Frankrijk en België van kracht, waardoor boetes voortaan worden uitgewisseld.


Vanaf het moment van de invoering van dat akkoord staat de teller op ten minste 161.500 Belgische verkeersovertredingen in Frankrijk, vermoedelijk veelal vakantiegangers. Van het totaal zijn inmiddels 141.500 boetes naar België verstuurd. De andere 20.000 volgen nog, aangezien het enkele dagen tot weken kan duren alvorens ze in de brievenbus belanden.

Weinig coulance

De overtreders hoeven op weinig coulance bij de Franse politie te rekenen. Zelfs wie 1 km/u boven de correctiemarge wordt geflitst, kan een boete in de brievenbus verwachten. Alleen technische problemen kunnen een boete tegenhouden; zo blijkt 10 en 15% van de flitsfoto’s niet bruikbaar, waardoor er geen boete kan worden verstuurd. Wazige foto’s of beelden van wagens die te dicht bij elkaar rijden, kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt.
De boete niet betalen, heeft trouwens weinig zin. Eerst volgt een aanmaning, waarbij het boetebedrag wordt verdubbeld. Dan alsnog niet betalen, leidt tot vervolging door de Belgische autoriteiten.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder