Snelle Belg ‘t haasje in Frankrijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Flitspaal Frankrijk
Flitspaal Frankrijk
In amper twee maanden tijd zijn tienduizenden Belgische verkeersdeelnemers in Frankrijk betrapt op te snel rijden. Belgen begingen tussen 30 juni en 7 september in totaal 161.500 verkeersovertredingen bij hun zuiderburen, en elke boete zal ook moeten worden voldaan. Sinds 30 juni is namelijk een bilateraal akkoord tussen Frankrijk en België van kracht, waardoor boetes voortaan worden uitgewisseld.


Vanaf het moment van de invoering van dat akkoord staat de teller op ten minste 161.500 Belgische verkeersovertredingen in Frankrijk, vermoedelijk veelal vakantiegangers. Van het totaal zijn inmiddels 141.500 boetes naar België verstuurd. De andere 20.000 volgen nog, aangezien het enkele dagen tot weken kan duren alvorens ze in de brievenbus belanden.

Weinig coulance

De overtreders hoeven op weinig coulance bij de Franse politie te rekenen. Zelfs wie 1 km/u boven de correctiemarge wordt geflitst, kan een boete in de brievenbus verwachten. Alleen technische problemen kunnen een boete tegenhouden; zo blijkt 10 en 15% van de flitsfoto’s niet bruikbaar, waardoor er geen boete kan worden verstuurd. Wazige foto’s of beelden van wagens die te dicht bij elkaar rijden, kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt.
De boete niet betalen, heeft trouwens weinig zin. Eerst volgt een aanmaning, waarbij het boetebedrag wordt verdubbeld. Dan alsnog niet betalen, leidt tot vervolging door de Belgische autoriteiten.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder