Snelle Belg ‘t haasje in Frankrijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Flitspaal Frankrijk
Flitspaal Frankrijk
In amper twee maanden tijd zijn tienduizenden Belgische verkeersdeelnemers in Frankrijk betrapt op te snel rijden. Belgen begingen tussen 30 juni en 7 september in totaal 161.500 verkeersovertredingen bij hun zuiderburen, en elke boete zal ook moeten worden voldaan. Sinds 30 juni is namelijk een bilateraal akkoord tussen Frankrijk en België van kracht, waardoor boetes voortaan worden uitgewisseld.


Vanaf het moment van de invoering van dat akkoord staat de teller op ten minste 161.500 Belgische verkeersovertredingen in Frankrijk, vermoedelijk veelal vakantiegangers. Van het totaal zijn inmiddels 141.500 boetes naar België verstuurd. De andere 20.000 volgen nog, aangezien het enkele dagen tot weken kan duren alvorens ze in de brievenbus belanden.

Weinig coulance

De overtreders hoeven op weinig coulance bij de Franse politie te rekenen. Zelfs wie 1 km/u boven de correctiemarge wordt geflitst, kan een boete in de brievenbus verwachten. Alleen technische problemen kunnen een boete tegenhouden; zo blijkt 10 en 15% van de flitsfoto’s niet bruikbaar, waardoor er geen boete kan worden verstuurd. Wazige foto’s of beelden van wagens die te dicht bij elkaar rijden, kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt.
De boete niet betalen, heeft trouwens weinig zin. Eerst volgt een aanmaning, waarbij het boetebedrag wordt verdubbeld. Dan alsnog niet betalen, leidt tot vervolging door de Belgische autoriteiten.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder