Snelle Belg ‘t haasje in Frankrijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Flitspaal Frankrijk
Flitspaal Frankrijk
In amper twee maanden tijd zijn tienduizenden Belgische verkeersdeelnemers in Frankrijk betrapt op te snel rijden. Belgen begingen tussen 30 juni en 7 september in totaal 161.500 verkeersovertredingen bij hun zuiderburen, en elke boete zal ook moeten worden voldaan. Sinds 30 juni is namelijk een bilateraal akkoord tussen Frankrijk en België van kracht, waardoor boetes voortaan worden uitgewisseld.


Vanaf het moment van de invoering van dat akkoord staat de teller op ten minste 161.500 Belgische verkeersovertredingen in Frankrijk, vermoedelijk veelal vakantiegangers. Van het totaal zijn inmiddels 141.500 boetes naar België verstuurd. De andere 20.000 volgen nog, aangezien het enkele dagen tot weken kan duren alvorens ze in de brievenbus belanden.

Weinig coulance

De overtreders hoeven op weinig coulance bij de Franse politie te rekenen. Zelfs wie 1 km/u boven de correctiemarge wordt geflitst, kan een boete in de brievenbus verwachten. Alleen technische problemen kunnen een boete tegenhouden; zo blijkt 10 en 15% van de flitsfoto’s niet bruikbaar, waardoor er geen boete kan worden verstuurd. Wazige foto’s of beelden van wagens die te dicht bij elkaar rijden, kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt.
De boete niet betalen, heeft trouwens weinig zin. Eerst volgt een aanmaning, waarbij het boetebedrag wordt verdubbeld. Dan alsnog niet betalen, leidt tot vervolging door de Belgische autoriteiten.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder